Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Jo, a co se týče nákupu těch použitých - když už bych se pro monitor dechu rozhodla, tak bych použitý nekupovala ani náhodou…
arrow: Vážené maminky, pročítám Vaše vzájemné diskuse o monitorech dechu a mohu jen nabídnout - pokud Vás něco zajímá a nebo jste nejisté, popovídejte si s námi , tzn.authorizovaná distribuce Nanny.
Máme poradensko info/SOS linku 608242822, nebo www.nanny.aktualne.cz.
Všem Vám přeji dětičky bez problémů a jen dny plné jejich úsměvů .
Jirka
Ahoj
My jsme monitor dechu zakoupili a jsem moc ráda, člověk se první dny klidně vyspí, protože miminko nemusí pořád kontrolovat, jestli dýchá.
Jednou se nám monitor dechu zapnul, byla jsem z toho vyděšená, protože minutu před tím sebou strašně šil, já jsem v tu dobu šla na záchod a najednou jsem slyšela, jak se zapnul, tak jsem rychle běžela a když jsem malého brala z postýlky, tak byl strašně klidný, jako kdyby se najednou probral. Takže jsem si uvědomila, že jsem ráda, že monitor dechu máme. Jo máme monitor dechu Nanny a fakt super…
Ahoj, my jsme monitor koupili, až když měla malá 6 týdnů. Sice po porodu žádné problémy s dechem neměla a nemá, ale jsme o mnoho víc klidnější. Pokud vím, komplikace se zástavou dechu můžou vzniknout i u miminka, které je jinak zdravé a donošené. Máme ho cca 2 měsíce a zatím nebyl žádný falešný poplach, naštěstí a ani skutečný. Dokonce monitor funguje, i když malá někdy putuje po postýlce. 2× jsem ji našla, jak spí v dolním rohu postýlky a monitor pořád snímal. Já ho můžu jen doporučit.
paraplicko píše:
Ahoj, my jsme monitor koupili, až když měla malá 6 týdnů. Sice po porodu žádné problémy s dechem neměla a nemá, ale jsme o mnoho víc klidnější. Pokud vím, komplikace se zástavou dechu můžou vzniknout i u miminka, které je jinak zdravé a donošené. Máme ho cca 2 měsíce a zatím nebyl žádný falešný poplach, naštěstí a ani skutečný. Dokonce monitor funguje, i když malá někdy putuje po postýlce. 2× jsem ji našla, jak spí v dolním rohu postýlky a monitor pořád snímal. Já ho můžu jen doporučit.
Jo, jo, to je fakt monitor funguje, i když na něm přímo miminko není. Jo a chtěla jsem dodat, že jestli používáte větrák, tak pozor na to. Ono, jak to fouká na tu postálku na ty volánečky, tak to nesnímá miminko, ale ty otřesy těch volánků..
Vážené maminky, SIDS je dle posledních výzkumů hlubší zaspání miminka - mozeček si přestane hlídat nepodmíněné reflexy a první se ztratí dech. Přístroje - všechny monitory dechu, reagují po 20 vteřinové pauze poplachem, neboť je to hraniční situace, kdy je potřebné miminko zkontrolovat a ještě je mu pomoci. Dále alarmují pokud se děcku sníží nádechovost pod 8× za minutu, případně pokud aspirují po ublinknutí a poté omdlí. V každém tomto přpadě lze děcko zachránit včasnou odbornou pomocí !!! Je pravda že SIDS monitory nezabrání-ale včas Vás upozorní na krizi miminka a vy ho stačíte navrátit. Falšné poplachy v podstatě neexistují - je to zavádějící terminologie, neboť přístroje alarmují až pokud nezazanamenají dech miminka ! Takže pokus se Vám jen vyvalí z monitorem sledovaného prostoru, pouze si mimčo zkontrolujete. Vše je opravdu na Vás. Kdysi monitory nebyly a šlo to taky. Autosedačka do auta taky není potřeba-dokud se nenabourá… Je pravda , že neohroženější skupina je ta, kde již v rodinách někdo v minulosti děcko „nachytal“ při hluboké dechové pauze. (Odborná lékařská statistika z roku 2003 uvádí v ČR úmrtí na SIDS 1-3 z 1000 narozených…,tj evropský průměr)
Nikomu nepřeji smutné případy, Vaše děcko máte ve svých rukách a přeji jen to nejlepší. Kéž by nebyly monitory nikdy potřeba!
A myslím že cena 2450,– je pro Vás velice zajímavá - a dvojičkám dáváme 10% slevu.
Mějte se krásně a užívejte jen a jen šťastné dny s Vašima drobečkama.
www.nanny.aktualne.cz, info/SOS linka 608242822
Ahoj, my rosteme bez monitoru, malé je půl roku a zatím dobrý. Nevím, jak je to v jiných městech ale v Brně se dá vypůjčit a na půl roku to vyjde asi na 800 nebo 900 Kč. Takže já bych šla do " půjčovny ". Prý za spolehlivost ručía snad si nedovolí půjčovat něco starého a nespolehlivého. Dokonce nám na ně dávali kontakt v porodnici. Určitě bych nekupovala na inzerát, pokud není ještě v záruce.
Já zase slyšela, že to půjčování není nejvhodnější. Kdo ví kolik děcek na tom leželo předtím a jestli se na to dá potom 100% spolehnout. A prý je dobré mít na něm malého celý rok. To je celkem 1800kaček a nový stojí jen 2400,– nebo kolik. Radši si teda přidám a budu vědět že se na ten přístroj můžu spolehnout. Díky za rady. Ahojky ![]()
Ja bych si monitor dechu nikdy nepůjčovala, těch pár stovek rozdíl mě nezabije. Pro tu klidnou duši. Docela dobré stránky o monitoru dechu Nanny mají tady http://www.nanny-monitor.cz/. Já jsem si to u nich i koupila.
Ahoj,
tak já na tom byla stejně, njdřív jsem byla přesvědčená že ho kupovat nebudu, ale pak mě přesvědčila jedna návštěva u MUDry. která mi ho doporučila z důvodu které tu již zazněly. Jsem moc ráda, že ho mame, klidněji se mi spí a nemusím pořád rozsvěcovat a kontrolavat malé hrudníček jestli se zvedá nebo ne ![]()
Ahoj, mi měli nedonošeného drobečka a akoupili jsme. Nechám si ho už pro druhé dítě. Ze své zkušenosti bych ho doporučila, je to lepší pocit. Než vyhazovat peníze za blbosti, tak raději koupit monitor.
tak já se jen přidám na stranu těch co monitor mají ale i použitý. Malá se narodila o měsíc dřív takže jsme ho měli už v porodnici. Doma ho máme půjčený od sestřenice. A co vím takhle z okolí tak si ho holky mezi sebou hodně půjčují a nikdy žádný problém nebyl. My měli teď první falešný poplach ale kvůli tomu, že máme zvednutou postýlku kvůli ublinkávání a tak malá v noci hodně cestuje a byla sjetá hodně dole v postýlce. Jinak sjíždí taky ale nikdy prolbém nebyl.
Takže já bych po těchto zkušenostech šla klidně i do použitého nebo zapůjčení z porodnice ![]()
Taky sem patřila k těm, který odmítaly koupit „zbytečnou věc“ ale postupem času v těhotenství sem názor změnila a koupila ho (nový - použitý bych fakt neriskla). A rozhodně nelituju, ten klidný spánek za to stojí ![]()
Taky mame - Nanny - a jsem moc spokojena.
Mela bych k nemu jen malickost - pripada mi, ze to zelene svetlo hodne oslnuje, ze kdyz to blika, tak nam to uplne rozsvecuje svetlo na postele a dost to rusi. Myslela jsem, ze to bude jen takove bodove svetlo, ke kteremu kdyz se otocite zady, tak o nem nevite, ale nam to sviti az na protejsi zed! ![]()
Takze jsem to vyresila tak, ze mam ten pristroj odepnuty z postylky a polozeny vedle postylky(a moji postele)na zemi, a to jeste temi svetylky dolu do koberce. Blikani vidim i na te spodni strane (v otvurku na baterky), a proste se spoleham na signal. Mmch - cca pred 3tydny si tu takhle sedim dopoledne u pocitace, a najednou to zacalo rvat. Jezis ja se lekla. Byla jsem v loznici snad 3 skoky. Malej spal, vypadal klidne - prokazatelne zivej nastesti, a ani ho to nevzbudilo. Tak si myslim, ze se asi delsi dobu nenadechl … no jsem stastna, ze monitor mame, fakt.¨
Ale bylo to jen par dni po tom, co jsem dala monitor pod matraci, dosud ho mel jen pod prosteradlem a frote rucnikem. Tak je asi taky mozny, ze to tam uplne nedoleha, ze je malej jeste lehkej.
Ahoj Verko,
podle meho nazoru investice zbytecna neni.Ja mela stejny problem a nakonec jsem ho vyresila koupi monitoru.Clovek utrati vic penez za hlouposti a tohle dle meho nazoru hloupost neni.Navic,kdyby k necemu doslo,vycitala bych si to cely zivot.Navic nase mala spala nepretrzite celou noc,vubec se nebudila v noci na jidlo a tak jsem mela s monitorem dechu 100%jistotu a mohla jsem v klidu spat.Nyni je holcicce uz 6mesicu pryc a tak premyslim,ze monitor dechu nabidnu pres net k prodeji.Tak treba kdyby jsi mela zajem.....Zatim papa a krasny zbytek dne