Monitor dechu NANY

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
IMI
2766
10.11.09 13:40

lenyo A co marketing neni?! :wink: Radsi ze sebe necham vytahnout tech „blbejch“ 2500 kc nebo kolik a vice mene se vyspim nebo je stejne utahnu za neco jinyho a mozna i vetsi blbost, i bez marketingu, a nachodim za noc pet kilaku k postylce a zpatky jako moje mamka. Jenom pro upresneni - nejsem zastance spani s mimcem v jedny posteli, takze jinak si mimco ve spanku asi neohlidam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.11.09 13:43

Máme Nanny, jsem ráda, protože mi nejde ani tak o poplach , ale v noci, když na ní nevidím ( spím hned u postýlky) stačí jedním okem kouknout na Nanny, a hned jsem v klidu. Také podle toho poznám, kdy se probouzí a usíná. Řídím se podle blikání a nemusím na ní v šeru brejlit.
ze začátku jsem měla hrozný šoky, protože jsem zapomínala vypnout při vyndání a bylo to peklo.
Vtipné bylo když tatínek špatně nařídil budík, který v noci začal pípat a já vyskočila metr vysoko, že mi modrá dítě a potom jsem ještě hodinu měla bušení srdce a oči jak baterky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenyo
10.11.09 14:57

O tom mluvím. Zbytečně vás to všechny stresuje. Dítě ležící na nepohodlné tvrdé podložce nabité elektonikou…, která spouští neuvěřitelný kravál, ačkoli se většinou nic neděje… Nechápu. Když dítě bliká, tak je vpořádku? Není už ten svět celý ujetý? Když se rozhodnu mít dítě, tak holt musím počítat s tím, že budu kolem něj běhat…Ale to je zřejmě pro mnohé problém - bohužel.Jak to ty naše mámy dělaly, že jsme všichni přežili…? Neuvěřitelné… :think:

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
10.11.09 15:08

lenyo Neuveritelne? Mozna. Jenze to je ulehcovani zivota - taky urcite nejezdis s povozem, mas pracku a ne valchu a varis na sporaku a ne na otevrenym ohnisti a internetem si zivot taky docela zlehcujes, neni lepsi jit hledat informace do knihovny? nebo se pletu? a jinak - nase prababicky vozily svoje miminka ve dvoukolaku nebo nosily na zadech. a dvojcatum se davala nulova sance na preziti, pac nebyly inkubatory. Moje babicka prezila se svym brachou mezi nahratejma cihlama. Je to ted o tolik horsi situace? Nemyslim, jenom jina. A o monitoru asi toho moc nevis - napajenej je 2 tuzkovejma baterkama, takze zadny sloupy vysokyho napeti, od narozeni ho ma kluk az pod matraci, takze to ma stejnej ucinek asi jako rost pod matraci a kraval to dela asi tak jako budik a jeste pred tim to zacne tise pipat. Tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.11.09 15:09

lenyo a jeste jedna vec. Ano nase mamy to delaly jinak. a vsechny sme prezily? To si delas randu ne? Tezko tady bude psat nekdo kdo neprezil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenyo
10.11.09 15:39

O jééé, ty ses ale rozčepýřila…bojim bojim :oops: Pochopitelně, že dnes žijeme jinak. Nepochopila jsi můj spíše povzdech, než kritiku. Samozřejmě, že tady narazím na většinu „obhajovatelek“ této vymoženosti nové doby :lol: . Nakonec jsem tady jen proto, že jsem NANY nebo něco podobného chtěla koupit kolegovi jako dárek…ale po těch článcích tady i jinde velmi váhám…Všechny svorně říkáte jsem ráda, že to mám, ale každá má zkušenosti s planými poplachy a stresem a ten, věř mi, není zdravý ani pro mámu a už vůbec ne pro to dítě. Jistě, že pokrok nezastavíme a díky za něj!… Jen si myslím, že se to prostě přehání a že úplně mizí zdravý rozum a přirozenost z toho, co nám trh a doba nabízí. Všichni si tak strašně pořád chtějí usnadňovat život, že za chvíli zapomenou, že jsou lidi… :-(, všichni z toho zblbneme a nebudeme používat zdravý rozum ani přirozenou intuici - protože na všechno nás upozorní, blikání, pípání, alarmy, počítače… Takže tak, děvče, nic ve zlém :kytka: Jdu si pro valchu, cosi si přečváchnu, zapřáhnu oře, zajedu něco ulovit, napíchnu to na klacek, hodím na oheň, ať tu chásku nezdárnou doma nasytím a umlčím. Pak si zapálíme svíčky, budeme si povídat a bude nám dobře :mavam:

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
10.11.09 15:49

Lenyo tak ja trochu doufam, ze to byl od tebe povzdech, jenom mi pride zvlastni, vzdychat nekde, kde uz jsou vsichni moc nacichli tim modernim zpusobem zivota. Navic u nas moc planejch poplachu neprobehlo a stres z nevyspani je taky stres. Je to asi taky jedinej alarm, co vlastnime a jako spravnej diktator sem svoji rodine odeprela televizni program, zakazala sem jakoukoli televizni antenu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.11.09 15:56

lenyo: moje mamka mi říkala, že byla ve strašném stresu, co hodinu chodili s tátou poslouchat zda dýchám nebo ne…prej co by za to dala, kdyby tenkrát nějaké monitory dechu existovaly.

A ani se nemyslím, že by houkaly falešně. Mám od doktora potvrzené, že to rádoby falešné pípání nebylo zas tak falešné, jak by mohlo vypadat. Miminko hlubokým spánkem „zapomene“ dýchat a leknutí z toho pípaní ho prý může zpět „nahodit“, takže než maminka přiletí, může už být zase úplně v pořádku…lepší přiletět tisíckrát na pípnutí než jednou nepřijít a litovat celý život ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenyo
10.11.09 16:24

Ále děvčata, kolik dětí zemře ročně na SIDS (náhlé selhání dechu)? Jsou to jen vzácné případy…velmi vzácné! Stále se mnohem více umírá při porodech (kdo by to řekl, že), nebo na obyčejnou chřipku…co si rychle půjdeme koupit, aby se to nestávalo? Znovu se vracím k mému úplně původnímu povzdechnutí - nic se nesmí přehánět. I přílišná úzkostlivá péče o dítě může škodit…chodit celou noc hlídat dítě, jestli dýchá je pochopitelně velmi starostlivé, ale nemyslím, že by se to mělo přehánět. Takže klídek, napojte si děti na monitory,postavte k nim el. chůvičky, ohřejte Hami v mikrovlnce, půsťe pohádku ze sluchátek, posaďte do sedačky,pak naložte do auta, strčte do drátěného vozíku,jezděte s nimi celé dny po nákupních centrech a buďte celé spokojené - ovšem pouze vy - protože přece tím, že mám dítě, nemusím o nic ze svého života přijít…kdyby všechna ta mimina mohla mluvit, to bychom se asi divili…

• Citovat
  • Upravit
20296
10.11.09 16:30

lenyo seš až zbytečně moc ironická ;-) ano těch úmrtí je málo, ale protože je tu ta možnost to v nejhorším případě zachytit, já do ní jdu…spoléhat na to, že mě se to týkat určitě nemůže nebudu…

zbytek už je mimo diskuzi a nehodlám tady řešit někoho kdo se umí jen vysmívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
10.11.09 16:41

Lenyo, jen dotaz…ty už máš nějakýho potomka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.11.09 16:47

Lenyo mas recht. Nebudu dite davat do autosedacky, sebe taky v aute nebudu privazovat, vlastne auto prodam, je k nicemu, jenom ze me zase automobilky vytahly prachy. kdyz teda budu muset nakoupit, necham dite privazany venku, abych ho nevozila v dratenym kosiku a aby nebylo naruseny spotrebnim zpusobem zivota, az dostane nejakou nemoc, budu ho lecit modlitbou. proti chripce je ockovani, ale o tom se bavit nebudu, to ma svoje zapory, ale monitor je jedna z veci, ktera ma jednoznacne vic kladu nez zaporu a nemyslim si, ze by dite nejak trpelo pouzitim monitoru. A neboj, i kdybych nakupovala a zila tim zivotem, jakej si nam tady nastinila, kupovala vsechno co mi marketing poruci, tak porad budem mit co jist a kde bydlet. Ono se to tobe asi nezda, ale pouzivani monitoru jeste nezarucuje pravdivost tvojeho usudku o me nebo nas a tak 99% z nas ma mozek. A mimochodem - Hami?! Co to je???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.11.09 16:51

IMI děkuju :lol: :lol: :lol: zas mě po dlouhé době něco krásně rozesmálo :wink: trefné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
10.11.09 17:17
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vercicek
10.11.09 18:16

Nanny

Lenyo jsem absolutně v šoku z tvého názoru 8-o To jak si s klidem napsala, že na SIDS umře jen pár dětí 8-o Jelikož to zrovna nebylo tvoje, tak se nedivím, že si to takhle napsala :-?
A monitor nemusí zachránit jen pře SIDS, ale např. před udušením při blinkání, když je dítě nadměrně blinkací, třeba jako bylo to moje, jelikož měl reflux..
A snad můžeme být rádi, že něco takového existuje pro ty maličký a i kdyby to mělo zachránit jeden život za rok, tak to snad za to stojí ne :?: :!:
A moje doktorka mi říkala též, že někdy to hlasité pípání probere miminko z hlubokého spánku, kdy přestane dýchat..
A z mého okolí znám případ, kdy monitor zachránil život.. Známá byla 14 dní doma z porodnice a v noci spustil monitor a malá modrá, tak s ní zatřásla, malá se nadechla a okamžitě jeli do nemocnice, kde si je nechali 3 dny na pozorování a nic nezjistili, že se to prý stává :cry: Nevím když by ten monitor neměli, jestli by si toho v noci všimla, že malá nedýchá :-x

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510