Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
25.2.13 09:42
@Janafugi píše:
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Od vánoc máme doma morčátko, ale poslední dobou se nechce nechat vůbec chytit. Přímo nekouše, ale utíká a jakoby chytá za ruku, když už se nám ho podaří chytit, tak se nechá hladit, tulí se. Zkoušela jsem ho nalákat na salát, ale taky nic moc. Jak na něj? Synovi je moc líto, že si skoro ani nepochová.

to bych se taky chtěla poradit, náš skiník je taky čím dál tím plaší. Pokud otevřeme klec, lítá jak zběsilý a chytit nejde. Pokud ho chytím, taky cvaká do ruky. Bereme ho na ruku a gauč hodně ale připadá mi, že se to snad zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 10:53

@jannina1
Jak dlouho to trvá, jak je starý a je to samec nebo samice?
Může to být leccos - říje u samice, puberta, nebo jen frustrace ze samoty. Každé morče je jiné a vyhovuje mu něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.2.13 11:00
@Leontine píše:
@jannina1
Jak dlouho to trvá, jak je starý a je to samec nebo samice?
Může to být leccos - říje u samice, puberta, nebo jen frustrace ze samoty. Každé morče je jiné a vyhovuje mu něco jiného.

Je o 6 týdenní kluk :) Máme ho něco přes týden, když jsme ho přinesli tak mi přišel klidnější. Spíš je to asi otázka genetiky.
Pokud je na gauči, tak se i uklidí, ale co mi vadí, že třeba půl hodiny je v předklonu a vytahuje si ze zadku bobky a buď je sežere nebo různě pohazuje :mrgreen: Není to projev nějákýho stresu? Nebo je takový čuně? Vím, že morčata nějáké bobky žerou, nějaké prý ne, ale u chlupatejch jsme to nikdy nezaznamenali, tenhle nás s nima bombarduje :mrgreen: Je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
25.2.13 11:02

@jannina1 je to normální, mi to dělala všechna morčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.2.13 11:06

Dík, ten chlupatej to nedělá, nebo alespoň jsme ho neviděli :)Ale taky nemá takovou velkovýrobu, jak skiník. :) Z toho to lítá jak z výrobní mašiny. ale je to asi tím, že mají rychlejší metabolismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 11:10

@jannina1
Přesně jak si psala - skinníci mají rychlejší metabolismus, takže z nich „něco leze“ skoro neustále :lol:
Aha, tak to je mimčo… tak v klidu, ochočovat, zvykat…teď opravdu nemůžeš čekat, že by se nějak mazlil, užíval si to, natož aby měl už nějaké zažité chování.

Jooo, a zezačátku byl nejspíš klidnější právě proto, že na vás nebyl zvyknutý a že se bál a byl ve stresu ;) Skinny mimina jsou málokdy klidná a mazlivá - spíš jsou až příliš živá a chvíli neposedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.2.13 11:21

Někde o 3 strany zpátky mám foto. Není zrovna dle standartu, máme ho na mazlíka. Snad se tedy ochočí. Oproti chlupáčovi je daleko živější, plašší. Docela mě u něj překvapilo to množství bobků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 11:25

@jannina1
Nezáleží moc na plemeni - určitě se ochočí - ale ti skinníci jsou prostě od přírody celí „rychlejší“. Ale taky se dobře ochočují přes žrádlo, protože mají vlastně nonstop hlad :andel:

Jinak já mám chovku a ochočená vymazlená morčátka byla jen ta první - zbytek se mi ochočil nějak „sám“ - postupem času, bez nějakého tahání, podplácení…prostě si jen na mě zvykli, zjistili že ze mě padají dobroty a na při klasické manipulaci se neplašili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.2.13 11:28
@Leontine píše:
@jannina1
Nezáleží moc na plemeni - určitě se ochočí - ale ti skinníci jsou prostě od přírody celí „rychlejší“. Ale taky se dobře ochočují přes žrádlo, protože mají vlastně nonstop hlad :andel:Jinak já mám chovku a ochočená vymazlená morčátka byla jen ta první - zbytek se mi ochočil nějak „sám“ - postupem času, bez nějakého tahání, podplácení…prostě si jen na mě zvykli, zjistili že ze mě padají dobroty a na při klasické manipulaci se neplašili :)

Máš stránky? Můžeš dát odkaz? Nebo do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 11:34

@jannina1
Mám to v podpisu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.2.13 11:43

Máš krásná morčátka a super stránky :) Máte teď mimča?
Teď zrovna pročítám tu sekci péče o skinníka, to se mi hodí. Ty přidáváš do vody Céčko? A jaký druh případně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 11:51

@jannina1
Já mám C-compositum 50% ale přidávám jen zřídka a jen v zimě.
Mimča…mám teď jednoho klučíka na prodej (dávala jsem ho sem pár stránek zpět), a dneska mi umřela samice těsně před porodem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.2.13 11:54

@Leontine Tak ona umřela :,(.Já doufala že to zvládne :,(.to mě moc mrzí.
proč jí dr neudělal teda císaře místo injekcí? Není to bezpečnější a rychlejší?

U nás nic. :cert:.Bude to určitě dneska :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.2.13 11:57
@Leontine píše:
@jannina1
Já mám C-compositum 50% ale přidávám jen zřídka a jen v zimě.
Mimča…mám teď jednoho klučíka na prodej (dávala jsem ho sem pár stránek zpět), a dneska mi umřela samice těsně před porodem :nevim:

Ježíš, to mě mrzí :( Nezvládla těhotenství?
Klučík je krásnej, škoda, že už jednoho máme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 12:06

@Kamča.dalmatinka
Léčbu jsem si určovala já.
Upřímně nemám ani náladu, ani možnosti dávat teď x tisíc za zákrok, který by v jejím stavu stejně znamenal jen hypotetickou 1% šanci, že se probere a přežije.
Císařský řez je asi super řešení, ale jen ve chvíli, kdy je možné jím někoho zachránit. Což v případě mrtvých mimin v břiše a apatické zesláblé samice není.
Zažila jsem zprostředkovaně už x císařů, relativně často se daří zachránit mimča, ale samice přežije jen v cca 1 případu ze 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný