Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Leontine Jasně, ale rodit jednou za rok, to je tak akorát ne?
V přírodě maj ale zvířata určitě i morčata mladé ale nonstop. Někde dokonce doporučujou nechat samici jen dokojit svá mládata a pak zas dát k samcovi, někdě 3 měsíce, ale né jen jednou ročně, alespon dvakrát ![]()
Riziko to je vždy, ale asi sem naivní, ale myslim si že riziko se dá snížit. Já dávám hodně zeleniny, hodně vitamínu, kvalitní seno a alespon tim se snižuje možnost otravy březule(toxémie) a to ostatní to už je prostě na nich.Pak už to hold rozhodne osud..
Já tady mám ted 4 samice které připravuju na březost a nebojim se teda že bych je nějak trápila nebo vystavovala extrémně smrti. prostě v přírodě by rodili nonstop a u nás budou mít regenerační klídeček před i po a super stravu ![]()
Amél si postavila takové hnízdo ze sena:-D kouká jí jen její čumáček ![]()
@Sarael píše:
@Leontine Jasně, ale rodit jednou za rok, to je tak akorát ne?
myslim že zrovna v klubu chovatelu nebo na králíkách sem četla že jednou je málo, že lepší aspon 2×
@Leontine a nebyla chyba to oddělení od skupiny? myslim si že samice by měla zustat tam kde je aby nepocítila změnu. Já když oddělovala samce, tak sem dala pryč jeho aby byla pořád doma
.Možná to jen moc prožívám ![]()
@martina.se né já pochybnosti nemám. Nevim kdy byla oplodněná. Určitě to bylo někdy od 16.12do 23.12 takže ještě do soboty má čas a kočička krásně žere, je vcelku aktivní, pak hodim fotky dělové koule. Dneska sem tak držela a snažila se spočítat nožičky co kopou
a odhaduju tak 4
,včera mi to ještě přišlo na 3,tak možná nakonec skončim na čísle 8 ![]()
@Kamča.dalmatinka Těmi vitamíny myslíš co přesně? Teda kromě zeleniny a céčka v granulích.
@Kamča.dalmatinka O počtu porodů za rok píše taky asi kažkdý jak co, protože já na králíky chodím taky a nedávno tam kdosi psal, že připouští jen jednou za rok. Mě chovatelka, se kterou jsem v kontaktu říkala to samé, ať pak holčinu víc jak jednou za rok nedávám.
@Sarael vitamíny myslim hlavně zeleninu. Každej den dostávaj papriku, mrkev, okurku, nebo ledovej salát, řepu, zelí a kousek jablka(za zeleninu teda utrácim nehorázné peníze a hrst trávy(tu jim pěstuju v květináčích
).Máme v baráku jednu místnost pouze morčecí, takže tam se mužu vyřádit a každému stříknu občas do hubičky dvě kapičky multivitamínu pro morčata ![]()
@Sarael tak pak je teda ale zvětšené riziko rakoviny dělohy a cyst na děloze a tam si myslim že je větší pravděpodobnost že to morče zabije, než to že umře při porodu nebo na toxémii.
králíky sem myslela ty články, diskuze tam neberu teda zrovna jako odborné. Je tam i dost bláznu ![]()
A kdo oblíká morčata do oblečku, jí s nima z jednoho talíře a spí s nima v postely, toho beru už prostě jako blázna.
@iiiv @Kamča.dalmatinka ďakujem ![]()
Kamča, tohto malého sme chceli predať..chceli sme si nechať iba samičku. Ale po tomto žážitku s očkom, sa stáva našim mazlom
takže si necháme dvoch a dvoch predáme..asi ![]()
Ja som si trochu pozerala na nete o chovných staniciach, lebo sme to s manželom trochu zvažovali, ale ostaneme zatiaľ pri hobby chove
Chystám aj stránku, ale iba tak, pre naše potešenie a chceme cez ňu predávať aj mláďatká..budú lacnejšie ako v CHS, ale trošku drahšie ako v chovprodukte, takže snáď ich pre hadov nikto nekúpi ![]()
Kedy môžme po pôrode samičky znova pripustiť..aby to nebolo príliš skoro, ale ani príliš neskoro? Tí naší dvaja samci sú takí nadržaní, keď ich dáme čuchnúť k samičke, ale ešte si musia chvíľu počkať ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
V přírodě maj ale zvířata určitě i morčata mladé ale nonstop. Někde dokonce doporučujou nechat samici jen dokojit svá mládata a pak zas dát k samcovi, někdě 3 měsíce, ale né jen jednou ročně, alespon dvakrát![]()
Riziko to je vždy, ale asi sem naivní, ale myslim si že riziko se dá snížit. Já dávám hodně zeleniny, hodně vitamínu, kvalitní seno a alespon tim se snižuje možnost otravy březule(toxémie) a to ostatní to už je prostě na nich.Pak už to hold rozhodne osud..
Já tady mám ted 4 samice které připravuju na březost a nebojim se teda že bych je nějak trápila nebo vystavovala extrémně smrti. prostě v přírodě by rodili nonstop a u nás budou mít regenerační klídeček před i po a super stravu
Amél si postavila takové hnízdo ze sena:-D kouká jí jen její čumáček
To si aj ja myslím, že ak je samica zdravá a silná, môže rodiť často ![]()
Ja som za mnohodetnosť aj u ľudí
Pre mňa je zázrak každý nový život..snáď okrem hadov
![]()
Já nevim jak často budu připouštět. Budu to brát podle kondice. Určitě až dokojí a pak podle váhy. Nesmí mít mín než před zabřeznutím tak počítám tak po 2 měsících po porodu že bude připravená
ale znám samice co zabřezli hodinu po porodu(hned maj říji) a v klidu porodili.