Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1155
25.2.13 12:14

Ahojte, tak náš morčací drobec má zápal oka :? Dostal mastičku a v piatok ideme na kontrolu.No ešteže to nie je nič horšie.

Pridávam aj jeho fotky, kde je so svojím tatom :) sa na tom smejeme, že sú jeden ako druhý :lol:

Příspěvek upraven 25.02.13 v 12:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
25.2.13 12:25
@Leontine píše:
@jannina1
Já mám C-compositum 50% ale přidávám jen zřídka a jen v zimě.
Mimča…mám teď jednoho klučíka na prodej (dávala jsem ho sem pár stránek zpět), a dneska mi umřela samice těsně před porodem :nevim:
:,( :,( :,(

@Kamča.dalmatinka u vás sa ešte nerodí? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.2.13 12:29

@Leontine já nezažila nic, ale větší procento přežití píšou je spíš při císaři než při injekcích. Vim o 5 ti samicích co podstoupili cs 2 nepřežili a u 2 zacgránili i mladé.
Chápu že finanční stránka dost omezuje, ale já bych to nedokázala jí tu šanci nedat. Mám ke každému svému zvířeti zvláštní vztah..U nás stojí cs 1700,– ale pro mě je každej muj jedinec kamarád, né jen zvíře, ale kdybych na to peníze neměla, tak by se nedalo nic dělat

Příspěvek upraven 25.02.13 v 12:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.2.13 12:30

@Deborah kdepak.otevřená je že by mohla porodit i slona, ale s tim prý ještě muže běhat tři dny, tak uvidíme. Do soboty rodíme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
25.2.13 12:30

@Deborah fešáci :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.2.13 12:43

@Deborah tátu nezapře. jsou oba krásný!!Ty si necháváte né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.2.13 12:43

@Deborah tátu nezapře. jsou oba krásný!!Ty si necháváte né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.2.13 12:44
@iiiv píše:
@Kamča.dalmatinka kolozubka má dvě, to hnědý a to co jsem dávala na fotce, to druhý himalája určitě nebude

aha toho sem si nevšimla, myslela sem že je to ten s fotky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.2.13 12:46

@Leontine a jak si zjistila že už je to za samičkou špatné?
Moje je už nejspíš po termínu. Je to jen koule s nožičkama :roll:.Břicho tahá za sebou, ale nekrvácí a miminka se hejbou, tak to je snad ještě v pořádku né :,(.ted slyšim jen samé špatné porody až mě to děsí a nemohu spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 13:14

@Kamča.dalmatinka
Tak jasné - jednu samici jsem léčila přes měsíc a nakonec ji nechala uspat.
A pokud je minimální šance zachránit mimina, tak bych do CS taky šla - jenže už jsem se s tímhle setkala (sama osobně vloni) a vím jaký je průběh (rychlý).
Dělat vyčerpané samici CS kvůli mrtvým mláďatům nemá smysl. Pokud se něco pokazí při porodu - neprůchodnost porodních cest, vzpříčené mládě a pod. tak je jasně sekce nejlepším řešením. Ale je to tak masivní zásah do organismu, že s tím má co dělat i zdravé a vitální morče. A hodně často samice přežijí zákrok, proberou se, a pár hodin jsou OK, dokonce některé i začnou běhat…a pak najednou konec… :( Po jedné takové sekci jsem měla doma na odchování sirotečka.

A aby to neznělo, jako že jsem odmítla léčbu - s veterinářkou jsme to probraly a shodly jsme se, že sekce prostě nemá smysl.

A jak se to pozná? U mých dvou samic co se jim tohle stalo blbě - resp. pozdě. Obě to byly samice, které jsem 10 dní předtím oddělila od skupiny aby měly klid - jenže pak snadno přehlédnu, že nejsou na 100% ve své kůži - vždy mi až do konce žraly,. Ale k příznakům - apatie, ke konci obtížnější přijímání potravy a hlavně studené bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.13 13:17

@Kamča.dalmatinka mi tohle udělala samička taky, 5 dní po termínu začala pajdat, tak rychle veterinář, udělali SC, ale mimča už se zachránit nepodařilo a samička šla za 14 dní za nimi :,( pokud máš pochybnosti, tak veterinu. Já se od té doby bojím s každým jejich porodem, ale naposledy sledoval i mladý a byl naprosto unešen, vše bylo v cajku… tak doufám, že to u Vás bude taky v pohodě… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.2.13 14:02

Ty jo holky nestrašte mně, já mám v plánu mít taky za čas svoje mimča a jak to tady čtu, tak to nebude možná až taková „sranda“.
A to mi nedávno známá říkala, co chová celý život hladké, že se jí rodí i několikrát do roka a úplně v pohodě.. Tak asi všechny morčata takové štěstí nemají.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 14:06

@Sarael
Je to sázka do loterie - březost a porod vždy znamená riziko - pro všechny samice - lidské, i zvířecí.
Stokrát to může být OK a po 101 se něco po*** :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.2.13 14:25

@Leontine To máš tedy pravdu!! Jestli ale budu mít někdy svoje mimča, tak u každé samice maximálně jeden vrh ročně, víc určitě ne. Ono fakt jsou někteří, co to tak dělají. A budu vždycky doufat, že to bude ok, případně jak sami píšete, mít veta „na lince“.
To si ale taky budu muset zjitit, kde tady u nás je nějaký veterinář specializující se i na morčata, né jen psy a kočky.. Tedy co se toho porodu týče. Ale takovou plíseň nebo svrab, to by měl poznat snad každý vet ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 15:27

@Sarael
Mel, ale nepozna. A celkem doporucuju mit na drate spis zkuseneho chovatele. Vetsinou poradi lip nez vetsina veterinaru.
A co se priposteni tyce, tak dlouhe pauzy mezi porody jsou spis na skodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný