Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry vecer. Mam otazku. V noci kdyz jsem spala, tak jsem se z levého boku otočila na pravy a strašne se mi zamotala hlava. Strasne jsem se lekla. Co by to mohlo byt? ![]()
Krční páteř, taky jsem to měla takhle. Ale nakonec jsem skončila na pohotovosti, protože se mi začala motat hlava i přes den. Dostala jsem dvoje léky. Jeden byl Aulin a druhý si teď nevzpomenu. Hned mi to zabralo. Ale oboje je na předpis, uvolňují svaly.
Taky jsem to nedávno měla.. trochu jsem si zacvičila, protáhla se a naštěstí to přešlo..ale jinak to bylo strašně něpříjemné, bylo mi na zvracení..
Polohové vertigo?(bppv)- „Rozutečou“ se krystalky v uších. A typicky se to děje právě při přetáčení se ve spánku (jako nejen, ale je to typické)
U me krcni pater, pomohla rehabilitace a elektrolecba.Na orl vse v poradku.
@Leonka88 píše:
Dobry vecer. Mam otazku. V noci kdyz jsem spala, tak jsem se z levého boku otočila na pravy a strašne se mi zamotala hlava. Strasne jsem se lekla. Co by to mohlo byt?
BPPV
Benigni polohove paroxymalni vertigo
Ja to mam taky. V noci se vzbudim, jsem jak prastena pytlem, obcas mi busi srdce, motam se jak opila. Vysetreni mam ok, tak asi to mam od patere, ale sakra, nevim, jak se toho zbavit.
Nemate nekdo radu? Leky moc brat nechci, pater pravidelne protahuji..
@Lucyanne píše:
Ja to mam taky. V noci se vzbudim, jsem jak prastena pytlem, obcas mi busi srdce, motam se jak opila. Vysetreni mam ok, tak asi to mam od patere, ale sakra, nevim, jak se toho zbavit.Nemate nekdo radu? Leky moc brat nechci, pater pravidelne protahuji..
Pokud je to od krční páteře, bylo by dobré vyšetření i na tu krční páteř. Mě dr. dělala rtg. krční páteře. Jinak já měla časté motání hlavy, hlavně v noci, když jsem vstávala k dětem, když jsem večer snědla málo sacharidů. Pokud jsem nesnědla nic (žádné pečivo, těstoviny, brambory,…), tak se mi v noci motala hlava a kolem 2 či 3 hodiny jsme měla problém vstát a dojít k dítěti, abych s sebou někde nešvihla. Pokud jsem večer měla sacharidy (stačilo klidně 20 g chleba), vše bylo v pořádku.
@elen-ka mam ji vysetrenou a zaver: cervikokranialni syndrom. To s tema sacharidama je zajimavy, jak jsi to vypozorovala? ![]()
@Lucyanne píše:
@elen-ka mam ji vysetrenou a zaver: cervikokranialni syndrom. To s tema sacharidama je zajimavy, jak jsi to vypozorovala?
No právě tím, že někdy to bylo a někdy ne i přes to, že jsem vstávala k dětem každou noc. Tak jsem šla proč jednou ano, podruhý ne. Jediný rozdíl byl právě ve skladbě večeře.