Možnost přenosu šesté nemoci dospělákem?

47
18.1.12 15:15

Možnost přenosu šesté nemoci dospělákem?

Zdravím maminky,
chtěla bych navštívit kamarádku a její novorozeňátko, ale moje dcerka zrovna prodělala šestou nemoc. Říkám si, jestli náhodou nemůžu přenést tuto nemoc na to malinkaté děťátko? :think: Co si o tom myslíte?
Díky za názory! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10975
18.1.12 15:40

Reni, my měli šestou nemoc v létě. Byli jsme v té době s dalšíma dvěma dětma na chalupě. Málá měla vysoké horečky, tak jsme ji zbalili a jeli směr domů. Paní doktorka nám doporučila zůstat odděleně dokud neklesnou ty teploty. Jakmile se malá osypala, přestala být infekční. Takže jestli máte šestou nemoc kompletně prodělanou, myslím, že strach mít nemusíš. Ale pro svůj klid zavolej vaší paní doktorce a máš jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.1.12 15:46

ja bych to neriskovala osobne…a to nejsem zadna cita…ale preci jen je to novorozenec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
18.1.12 17:53

já bych nejela k novorozenci ani s odřeným kolenem :mrgreen: ale jakmile se dítě osype tak už není infekční tudíž je to v pohodě a jinak co si myslím že vím tak 6.nemoc se přenáší na dítě právě dospělákem,pusinkama,oblizování dudlíku,lžičky… nepředpokládám že bys novorozeně olizovala :mrgreen: ale raději možná počkej na konec šestinedělí. ;)

• Citovat
  • Upravit
47
19.1.12 10:07

Tak jsem si na naše dětské zavolala - nemusím se prý vůbec bát, že bych miminko nakazila. Musela bych být akutně nemocná a to u této nemoci nehrozí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí