MS a přesto těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12947
5.1.10 11:48
tamichita píše:
petra.lovosice píše:
tamichita píše:
petra.lovosice píše:
tamichita píše:
Ellanis píše:
Dá se říct, že kamarádka, v té době pevnější, menstruovala celou dobu těhotenství, do nemocnice odjížděla s tím, že jí fakt není dobře a že má slepáka a vrátila se s mimčem…ona byla trošku exot, ve svých osmnácti nikdy před tím nebyla u gyndaře (což teda já osobně nechápu), takže antiko v pobobě prášků žádná. Kdybych to někde četla, tak tomu nevěřím, ale vážně se to tak přihodilo. Jinak holčička byla naprosto v pořádku, bez jediného vyšetření atd… a dneska je to vážně šikovná dvouletá slečna :-D
A to ji nerostlo bricho? Necitila pohyby? To mi prijde takove… no, jednou o tom bylo neco ve zpravach a ja nikdy nevim co si o takovych lidech mam myslet.. Prijde mi, ze nemuzu prehlednout fakt, ze si pres bricho nevidim na spicky nohou a ze je mi vse male :D
ono u tech silných lidí to pozant není..když to nepoznala anijejí máma, nikdo z rodiny, spolužáci
zvlastni.. :nevim: kazdopadne asi muzeme byt rady, ze to neni nas pripad.. nedovedu si predstavit jake to muze mit nasledky, kdyz nekdo zije hooodne bujarym zivotem a zjisti to az pri porodu..
je to zvláštní a maj zdravé deti, atakových je spousta..a tyco by chtely tak prd
To je pravda, ty, co chteji moc a snazi se, tak to nejde… ale urcite je to i psychikou, snazilky se na to moc soustredi… no, vim, z vlastni zkusenosti, ze jakmile jsem prestala na to myslet a soustredit se, tak se tam mimi objevilo :)

no psychyka taky, u nás se podařilo vždy hned, ale zvedneš tužku a je po všem, tyco to aninevedí, sitřeba tancujou, tahaj težký veci, pracují,a proste naprosto v pohode,tovím podle té sestřenky,doma uklízela k babičce chodila nosit dřevo a vytírat jí tam, na praxi ve škole vařila a lítala po place..jako servírka, a ještei na diskoteku si zašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
5.1.10 11:55
petra.lovosice píše:
tamichita píše:
petra.lovosice píše:
tamichita píše:
petra.lovosice píše:
tamichita píše:
Ellanis píše:
Dá se říct, že kamarádka, v té době pevnější, menstruovala celou dobu těhotenství, do nemocnice odjížděla s tím, že jí fakt není dobře a že má slepáka a vrátila se s mimčem…ona byla trošku exot, ve svých osmnácti nikdy před tím nebyla u gyndaře (což teda já osobně nechápu), takže antiko v pobobě prášků žádná. Kdybych to někde četla, tak tomu nevěřím, ale vážně se to tak přihodilo. Jinak holčička byla naprosto v pořádku, bez jediného vyšetření atd… a dneska je to vážně šikovná dvouletá slečna :-D
A to ji nerostlo bricho? Necitila pohyby? To mi prijde takove… no, jednou o tom bylo neco ve zpravach a ja nikdy nevim co si o takovych lidech mam myslet.. Prijde mi, ze nemuzu prehlednout fakt, ze si pres bricho nevidim na spicky nohou a ze je mi vse male :D
ono u tech silných lidí to pozant není..když to nepoznala anijejí máma, nikdo z rodiny, spolužáci
zvlastni.. :nevim: kazdopadne asi muzeme byt rady, ze to neni nas pripad.. nedovedu si predstavit jake to muze mit nasledky, kdyz nekdo zije hooodne bujarym zivotem a zjisti to az pri porodu..
je to zvláštní a maj zdravé deti, atakových je spousta..a tyco by chtely tak prd
To je pravda, ty, co chteji moc a snazi se, tak to nejde… ale urcite je to i psychikou, snazilky se na to moc soustredi… no, vim, z vlastni zkusenosti, ze jakmile jsem prestala na to myslet a soustredit se, tak se tam mimi objevilo :)
no psychyka taky, u nás se podařilo vždy hned, ale zvedneš tužku a je po všem, tyco to aninevedí, sitřeba tancujou, tahaj težký veci, pracují,a proste naprosto v pohode,tovím podle té sestřenky,doma uklízela k babičce chodila nosit dřevo a vytírat jí tam, na praxi ve škole vařila a lítala po place..jako servírka, a ještei na diskoteku si zašla

Presne jak rikas… nebo jsou potom ty, co to vedi, ale vubec na to nehledi, pijou, kouri, chovaji se s prominutim jak hovada ( ruzni fetaci atp..) a maji krasne deti, ktere pak treba skonci v baby boxu… z toho je mi hodne smutno, ze si nekteri lide neumi vazit jednoho z nejvetsich daru… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
5.1.10 12:03

Petra.lovosice…holčička se jmenuje Martinka … a myslím, že ta holčina prostě vůbec netušila, že je v tom…ikdyž mně osobně to taky nejde do hlavy, ale když připočítám, že vážně nechodila na gyndu o ochraně si myslela že funguje a byla vážně taková pevnější…někdo třeba moc za těhu nepřibere, tak to fakt nemusí třeba poznat…říkám, kdyby se to nestalo tak blízko mě, tak tomu sama taky nevěřím…ale naštěstí ta holčina není ani kuřačka a z pařby do pařby taky moc ne, tak hlavně že to dopadlo dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
5.1.10 12:08

To mi ted pripomina ( NIKDY NEPOCHOPIM JAK JE TO MOZNE :DD )Ale cetla jsem o pripadu dvou lidi z Nemecka, kteri sli k lekari s tim, ze se jim nedari mit miminko… lekar tedy, ze zenu vysetri, byla v poradku, po docela dlouhem rozhovoru zjistil, ze spolu NIKDY nespali. Oni nevedeli, ze se to musi.. no, chapete to? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
5.1.10 12:09

Tamichita tak to je fakt dobrý..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
5.1.10 12:27

Proste mi to neleze do hlavy. Kdyby to bylo pred 50ti lety, nebo to byl stary par.. nebo ja nevim, ale dneska kdyz sex ovlada vse, televizi, casopisy, knizky, obcas i ulice :mrgreen: ja nevim :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
5.1.10 12:33

Tamichita tak kdyby v americe tak to pochopím, tam je možné všechno… :-D, ale v německu :nevim:
Nám právě, když jsem byla na střední, učitelka taky vyprávěla,jak jim jednou odvezli holku do nemocnice s bolestmi břicha a ona tam porodila 8-o . Nevěděli to ani ve škole ani rodiče, takže překvápka se asi fakt dějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.1.10 12:37

a víte že bych brala takové překvápko,celé tehu bych nešílelajestly je vše ok,nepozorovala bych se a byla bych každej den happy…ana konci bych vlastne nemela strach ani z porodu…ata výbava by se pak rychle dokoupila..u prvního rychle a kdyby ted tak to mám sposutu vecípo malé…ale ..me se nic stát takového nemuže..myslím že na me by tourčite poznal pak i slepý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
5.1.10 12:44

Ja osobne jsem rada, ze to vim :) protoze bych se ochudila o ty chvile na ultrazvucich, kdyz mi delali utz jeste vnitrne, tak vzdy kdyz to tam strcili, tak mala zacala mavat rukou. Vim, ze asi nemavala, ale vypadalo to tak :) Nekdy se zase chytala obema rukama za hlavu, az to vypadalo jako: Co to sem zase leze :)) A kdyz jsem ji videla na 3Dcku, brecela jsem jako mala… nechtela bych se o to ochudit. Jeste ted mam slzy v ocich, kdyz si vzpomenu jak dokto rika: tak je to holcicka a divejte jak na vas mava :)) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.1.10 13:14
petra.lovosice píše:
tamichita píše:
Ellanis píše:

Tak to teda není pravda že to není vidět,já jsem taky silná a bylo to namě vidět tak kolem 3 měsíce a to Honzík nebyl zrovna obr :nevim: :wink:
Mé spolužačce se stalo , že šla na pravidelnou preventivní prohlídku a z ordinace si nesla těhotenský průkaz a dozvěděla se , že za 2 měsíce má rodit :lol: A vidět to na ní bylo snad až ten poslední měsíc,to už by asi stejně poznala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.1.10 14:13

Mě se to stalo. Po otěhotnění jsem měla normálně po 28 dnech standardní MS a pak další měsíc špinění, které jsem považovala za dřívější MS. To ale bylo krátké, tak mě napadlo udělat test. Na ultrazvuku pak byli všichni doktoři paf z toho, jak je dítě velké. Byl to docela problém, protože všichni se pak orientovali podle termínu poslední MS, podle UTZ jen okrajově, syn se narodil v oficiálním 34. týdnu (50 cm a 2,79 kg), takže ho považovali za nedonošence a musel být zbytečně 2 dny na JIP.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.1.10 14:38
tamichita píše:
To mi ted pripomina ( NIKDY NEPOCHOPIM JAK JE TO MOZNE :DD )Ale cetla jsem o pripadu dvou lidi z Nemecka, kteri sli k lekari s tim, ze se jim nedari mit miminko… lekar tedy, ze zenu vysetri, byla v poradku, po docela dlouhem rozhovoru zjistil, ze spolu NIKDY nespali. Oni nevedeli, ze se to musi.. no, chapete to? :nevim:
:lol: :lol: :lol:
Chudáci , třeba zrovna chyběli ve škole když se o tom učili :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
5.1.10 15:12
Oluscha píše:
tamichita píše:
To mi ted pripomina ( NIKDY NEPOCHOPIM JAK JE TO MOZNE :DD )Ale cetla jsem o pripadu dvou lidi z Nemecka, kteri sli k lekari s tim, ze se jim nedari mit miminko… lekar tedy, ze zenu vysetri, byla v poradku, po docela dlouhem rozhovoru zjistil, ze spolu NIKDY nespali. Oni nevedeli, ze se to musi.. no, chapete to? :nevim:
:lol: :lol: :lol:
Chudáci , třeba zrovna chyběli ve škole když se o tom učili :mrgreen:
:mrgreen: asi neeee, vidis, jak jsme na tom se skolstvim dobre :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
5.1.10 15:27

ahoj holky,Vaše diskuze mě přiměla popřemýšlet o mých posledních asi 3 měs.Trpím předčasnou menopauzou a doktor mi řekl,že otěhotním pouze s darovanými vajíčky.Pravidelně užívám horm.substituci,bez který bych ani neměla MS.Ale v posledních 3 měs.mi bylo párkrát špatně od žaludku,někdy mi bylo na zvracení,občas i průjem,MS jsem vždy dostala,ale byla slabší,spíš jen takové špinění a vždy trvala krátce,asi tak 3 dny.Navíc jsem ze svých 57 kg přibrala až na 62,5 což mě trochu znepokojuje.Občas jsem tak utahaná,že se mi nechce nic dělat a jsem líná i vařit,což mě jinak hrozně baví :-D Přiznám se,že mě ani jednou nenapadlo,že bych mohla být těhotná :roll: ale jak čtu Vaše řádky,říkám si co kdyby…zázraky se dějou tak proč by se nemohl stát mě?Hned zítra si udělám těhotenský test :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12738
5.1.10 15:30

Veru držím palce a dej vědět, jak to dopadlo :-D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie