Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
VERŮNEK píše:
ahoj holky,Vaše diskuze mě přiměla popřemýšlet o mých posledních asi 3 měs.Trpím předčasnou menopauzou a doktor mi řekl,že otěhotním pouze s darovanými vajíčky.Pravidelně užívám horm.substituci,bez který bych ani neměla MS.Ale v posledních 3 měs.mi bylo párkrát špatně od žaludku,někdy mi bylo na zvracení,občas i průjem,MS jsem vždy dostala,ale byla slabší,spíš jen takové špinění a vždy trvala krátce,asi tak 3 dny.Navíc jsem ze svých 57 kg přibrala až na 62,5 což mě trochu znepokojuje.Občas jsem tak utahaná,že se mi nechce nic dělat a jsem líná i vařit,což mě jinak hrozně bavíPřiznám se,že mě ani jednou nenapadlo,že bych mohla být těhotná
ale jak čtu Vaše řádky,říkám si co kdyby…zázraky se dějou tak proč by se nemohl stát mě?Hned zítra si udělám těhotenský test
Verunko, podle toho, co pises by to klidne byt mohlo. Utikej pro testik a dej hned vedet. Dzim palecky!!!
![]()
Holky tak že to silnější, pevnější nebo jak jste ty mladé slečny nazvali nepoznají je divné… Já mám taky váhu už trojcifernou ale to že mi v břiše skáče miminko nejde přehlídnout, to bych musela trpět na silný větry, nebo nevím abych to s něčím zaměnila… Nemůže to být tak že se prostě jen báli s pravdou ven a nechali tomu volnej průběh že se prostě stane co se má stát? Asi nebude tak těžký se pak tvářit překvapeně a všem tvrdit že jsem neměla žádné příznaky
No nevím, jsou to dle mě jen senzace do novin, ale realita? tak do 7 měsíce snad, když zavřu obě oči,ale pak už jen stěží i s MS…
tamichita píše:Oluscha píše:tamichita píše:
To mi ted pripomina ( NIKDY NEPOCHOPIM JAK JE TO MOZNE)Ale cetla jsem o pripadu dvou lidi z Nemecka, kteri sli k lekari s tim, ze se jim nedari mit miminko… lekar tedy, ze zenu vysetri, byla v poradku, po docela dlouhem rozhovoru zjistil, ze spolu NIKDY nespali. Oni nevedeli, ze se to musi.. no, chapete to?
![]()
![]()
Chudáci , třeba zrovna chyběli ve škole když se o tom učiliasi neeee, vidis, jak jsme na tom se skolstvim dobre
No zaplať pánbůh že je naše školství takhle dobře co se týče sexuální výchovy , jinak by tenhle server byl o ničem
![]()
Lacenko taky si myslím,že pohyby miminka jsou nepřehlédnutelné,teda alespoň mě naše malá nedala spát, ty tancující hrby na břiše by viděl i slepý, nemluvě o tom, že cítit to teda bylo také. Myslím, že to není možné zaměnit ![]()
Oluscha píše:tamichita píše:No zaplať pánbůh že je naše školství takhle dobře co se týče sexuální výchovy , jinak by tenhle server byl o ničemOluscha píše:tamichita píše:
To mi ted pripomina ( NIKDY NEPOCHOPIM JAK JE TO MOZNE)Ale cetla jsem o pripadu dvou lidi z Nemecka, kteri sli k lekari s tim, ze se jim nedari mit miminko… lekar tedy, ze zenu vysetri, byla v poradku, po docela dlouhem rozhovoru zjistil, ze spolu NIKDY nespali. Oni nevedeli, ze se to musi.. no, chapete to?
![]()
![]()
Chudáci , třeba zrovna chyběli ve škole když se o tom učiliasi neeee, vidis, jak jsme na tom se skolstvim dobre
![]()
![]()
tak treba bychom tu resily to, ze vecer sedime kazdy v jednom kresle, divame se na sebe a to dite ne a ne prijit ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat k tomuto tématu. Je možné pokud má žena MS a je těhotná, že test neukáže //? ![]()
Ahoj Všem, jsem tady dnes první den a mám pocit,že často píšete o mě. Připadám si už tak trochu jako blázen,ale stejně se Vás zeptám. Také plánuji miminko a tak 14 dní jsem měla hustý čistě bílý výtok,3 týdny mám teplotu těla 37,2 a nejsem nachlazená. Prsa mám již 14 dní tak o číslo větší a v noci mne hodně bolí. Testy jsem si dělala a poslední před 4 dny a je negativní. Vše by mi hrálo na těhotenství,jen 3 dny mám MS a jinou jen v tom,že první 2 dny skoro nic a 3 den teprve více krvácení (normálně opačně) Prsa a teplota jsou stále i při MS stejná. Moc děkuju za rady a přeji Všem hodně štěstí
Ahojky všem, četla jsem znovu Vaše články a musím říct,že mám podobný problém. Nepíši sem poprvé,ale stejně trochu nabrnknu svůj příběh. Před měsícem a půl jsem byla va revizi
a začala si s partnerem dávat pozor. Před 14.dny jsem začala mít úplně stejné příznaky těhu,jako poprvé. Asi patřím mezi ty,které to poznají,což je horší a jen více strachu. Minule mi nevěřil ani Mudr. a tak jsem při MS šla na krev,jako samoplátce a HCG bylo,pak krvácení atd. Dnes se cítím šíleně,příznaky zůstávají a MS znovu,jen silná. Jak kdo z Vás krvácel při těhotenství,myslím jestli je možné při normální nebo silnější MS udržet těhotenství. Po zákroku KO úplně zdravá. Jinak už na to kašlu a Všem přeji moc a moc zdravíčka ![]()
Ahoj, vím, že zakladatelka nechce příklad známé mojí známé, ale kamarádka mojí sestry zjistila těhu 2 měsíce před porodem. Měla do 5. měsíce MS, přibírala sice, ale přikládala to změně povolání (na sedavé), v 6. m nedostala MS, ale nijak to neřešila, protože neměla delší dobu sex, s partnerem už se rozešli a jak to nedostala podruhá, šla na gyn. a tam jí potvrdili 7. měsíc
A moje sousedka měla MS do 4. měsíce.
Ahoj. Ráda bych se zeptala vás, které jste měly ms i zpočátku těhotenství. Byla normální jako obvykle? Byla stejně silná/slabá, trvala podobně dlouho? Nebo bylo něco jinak? Děkuji B.
ahoj, mám 2 holky, ale 3 těhotenství - 1. trim.
Ve všech třech případech jsem měla MS dokonce velmi silnou.
Teď jsem těhotná po 4. Začínám 3 měsíc. A tentokráte to vypadá, že MS nebyla.Teda od začátku poslední MS to mám přesně 8 týdnů a dneska jsem dle velikosti mimi 8+0 ![]()
Ahoj tak já měla ms normálně těhu jsem zjistila až v 18 týdnu žádné příznaky nebyli.Trošku překvápko.
Děkuju a blahopřeji ![]()
Mám normální měsíčky, jako vždy na začátku bolestivé, ale i po třech dnech mám pořád křeče v podbřišku, tu na jednom, jindy na druhém vaječníku a bolest prsou neustupuje. Malilinkatá naděje… ale test dělat zatím nechci.
Ahoj tak já jsem taky měla MS až do šestého měsíce (mimi bylo neplánované a otěhotněla jsem i přes ochranu), kdybych si ve čtvrtém neudělala náhodně test, asi bych na to přišla až s porodem
. Příznaky jsem neměla vůbec žádné…
verůnek:Gratuluji ti ![]()