Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Navic i pres ms je to uz 8 dni zpoudeni to uz by test carku ukazal. Jsem se chtela politovat jak uz na tyhle hry jo ne jo ne nemam naladu. At me aspon, kdZ uz tu ms mam, neboli tolik uz to bricho. Nemam chut k jidlu a je mi na zvraceni. Ale je mi jasny ze je so sugerovanim. Tal ae tesim az si vecer lehnu do postele a zaspim to. Diky za reakce. Takovou blbost ani nemizi nikomu vykladat. Fakt normalne nejsem zadna snazilka kterou rozhodi par dni vynechani a slabsi ms…Netesit se.
Taky, nevím, jak to dělat. Já jsem už při jednodenním zpoždění měla mírnou euforii a pak vždy následovala vlna zklamání…Asi je lepší, těm pocitům - pozitivním ani negativním nebránit, ale nechat je. Prostě se naplno radovat a pak se třeba i vybrečet nebo vyběhat, vyboxovat, já nevím, co ti pomáhá
A hlavně si zajistit dostatek až přebytek jiné aktivity, to pomáhá spolehlivě.
Teď mi taky mešká, ale to je zas jiné, protože vím, že těhotná být nemůžu, tak mě spíš štve, že ještě nedorazila. ![]()
@Linduš91 no to naštve. u mě paradoxně nejvíc pomáhá množství zklamání. že už jsem zklamaná tolikrát, že už se z toho nestresuju. pamatuju si jak jsem loni v červnu měla 4 dny zpoždění a já si byla tak jistá
dnes se tomu musím smát. samozřejmě po nástupu ms jsem byla o to nešťastnější.
dnes tomu po těch měsících a měsících věřím čím dál méně a proto jsem i méně zklamaná. momentálně jsem fakt ráda že břicho nebolí a že ms byla krátká a víc to odmítám řešit. kvůli sobě. bohužl ale k tomuhle stavu mi nepomohlo nic víc než půl roku opakvaných depek z ms.
![]()
@Anonymní píše:
@Linduš91 no to naštve. u mě paradoxně nejvíc pomáhá množství zklamání. že už jsem zklamaná tolikrát, že už se z toho nestresuju. pamatuju si jak jsem loni v červnu měla 4 dny zpoždění a já si byla tak jistá![]()
dnes se tomu musím smát. samozřejmě po nástupu ms jsem byla o to nešťastnější.dnes tomu po těch měsících a měsících věřím čím dál méně a proto jsem i méně zklamaná. momentálně jsem fakt ráda že břicho nebolí a že ms byla krátká a víc to odmítám řešit. kvůli sobě. bohužl ale k tomuhle stavu mi nepomohlo nic víc než půl roku opakvaných depek z ms.
![]()
Rozumím a chápu. Dcera se povedla po víc jak roce a půl snažení, kdy jsem mnohokrát od doktorů slyšela, že nikdy nebudu mít děti. Kolikrát jsem měla zpoždění i 10 dní a nic z toho. Párkrát jsem měla i ranný potrat. A jak se všichni divili, když se nakonec zadařilo. Teď už je to teda asi jasné, že další děti nepůjdou. Ale zas jsem šťastná, že už jedno mám.
A věřím, že pokud nemáte nějaký vážný zdravotní problém, zadaří se dřív nebo později i vám ![]()
@Linduš91 mohu se zeptat proč tebe hrozili že nikdy nebudeš mít? jaký jsi měla zdrav. problém?
@Anonymní píše:
@Linduš91 mohu se zeptat proč tebe hrozili že nikdy nebudeš mít? jaký jsi měla zdrav. problém?
Mám endometriózu nejvyššího stupně a vypadá to, že už mi skoro sežrala vaječníky (minimálně teda jeden)…Neovuluju, neroste sliznice (nebo jen minimálně). Mám jít na operaci, jenže takových už mám za sebou X a nepomohly, ba dokonce se mi po nich zhoršila bolest a to teď nechci. Teď se cítím dobře, proto na operaci nepůjdu a nechávám to být. A za druhé - manžel je věčně na služební cestě, takže ani kdybych teoreticky ovulovala (jako že tento měsíc moooožná jo), tak se stejně nekoná snažení…
Dobrý den chci se zeptat mela jsem pohlavní styk 12.2 ale praskl nam kondom a pritel se udelal dome. Menstruaci jsem dostala o týden dřív 21.2 předtím jsem ji měla 27.1.Tenhle měsíc jsem ji ještě nedostala je mozny ze bych mohla být téhotna??