Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer. Mám otázku jak dlouho jste ležely se zkráceným čípkem v nemocnici? Ležela jste některá i doma? Začínám 33tt a čípek mám zkráceny na cca 2 cm. Vím že musím ležet, ale ráda bych ležela doma. Nechci vypadat nějak lehkomyslně, že bych to chtěla zanedbat. Vím že je to vážné, ale četla jsem tu že holky ležely i doma, já tu nemocnici strašně špatně snáším, jsem tady víc plačtivá a ty těhotné a rodící maminky mi taky moc dobře nedělají. V noci se mi tady špatně spí. Kontrolují mě co 3-4 dny, ale bydlím cca 200m od nemocnice, takže kdyby cokoliv tak můžu během 2 minut být v nemocnici… Jak říct primářovi a doktorům, že bych ráda ležela doma?? Opravdu bych nedělala nic navíc než v nemocnici.. Prosím nesud te mě že jsem lehkomyslná apod. Opravdu mi záleží mít zdravé miminko, ale doma bych se cítila lépe..
Řekni, že se v nemocnici necítíš dobře, nevyspíš se a bydlíš za rohem, takže bys chtěla jít domů a na kontroly docházet. Nebudou rádi, ale násilím tě tam držet nemůžou ![]()
Naprosto chápu, já nemocnice taky nenávidím. Řekla bych jim to normálně, nutit ležet v nemocnici tě nikdo nemůže, vždycky můžeš podepsat reverz. Pokud teda nejsi na kapačkách nebo tak něco, ale to asi nejsi,
Ja nevidim duvod, proc bys mela tvrnout v nemocnici,, kdyz budes dodrzovat klidovy rezim a mas porodnici za rohem ![]()
Nakonec budes jeste prenaset, uvidis ![]()
Kdyz reknes, ze bydlis takovy kousek, tak to by nemel byt problem, ne? Nutit te tam byt nemuzou. Naprosto te chapu.
No chci tady pak rodit, tak si je nechci nějak poštvávat proti sobě. Nechci si tady dělat problémy, a původně jsme myslela že mě třeba budou kontrolovat denně nebo tak, ale to nemá cenu, takže mě prohlídnou co 3dny a to bych jsem klidně mohla přijet. Je mi z toho úzko
a to mi taky ne psychice nepřidá.. Paní vedle, mě straší že mě dřív jak za měsíc nepustí!! Jenže nechápu proč?
Holky moc děkuji za takové reakce, opravdu bydlím 200 m, a doma bych dělala to samé co tady, jen sprcha, záchod a jídlo… Zkusila jsem říct, že chci domů, ale netvářili se a že propouští až primář v pondělí…
Nechapu ze te tam drzi 2cm v tomhle tydnu neni zadna traga. Chapu ze chces byt doma. Pokud nemas kapacky a jde jen o ten klidovy rezim, tK bych podepsala reverz a sla lezet domu, kor kdyz bydlis takhle blizko.
Jinak zkus si na netu najit poradnu dr Kouckeho, na ten cipek jsou tam dotazy hoooodne casto a myslim, ze by te to mohlo uklidnit.
Tak nikdo tě nemůže nutit, ležet v nemocnici. Ale věř tomu, že doma opravdu nebudeš dělat to samý, co v nemocnici. Znám to, měla jsem obě těhotenství rizikový. I když se budeš snažit ležet, tamhle uděláš tohle, tamhle něco poklidíš, uvaříš. V tý nemocnici fakt celý dny ležíš a chodíš jenom na záchod. Pokud nemáš doma dítě, tak bych v tý nemocnici zůstala. Mně doktorka říkala, ať vydržím hlavně do 36. týdne, tak už to je jedno, když se mimčo narodí.
Paradox ovšem je, že první těhotenství jsem měla rizikový už od 20 týdne, nejdřív to byli hrozby, že musím ležet nebo potratím, pak že předčasně porodím a nakonec mi doktorka řekla, že to vypadá na velký mimčo a jestli do určitýho dne neporodím, tak půjdu na vyvolání.
Naštěstí se holka rozhodla vylézt už ve 38. týdnu s váhou 3670 g. ![]()
@brulinka hmm..já takhle ležela 2 měsíce v nemocnici..bydlím asi 150m od nemocnice a nepomohlo nic..ale teda vydupala jsem si ve 33tt domů..a to jsem měla čípek cca 0,8cm..a vydržela jsem do 38tt
Jo a v nemocnici se mnou ležela holka, taky asi od 20. týdne, byla tam tenkrát už tři týdny. Když jsem tam pak byla asi za tři měsíce znova, tak jsem se na ní sester ptala a říkaly, že tam fakt ležela asi do 32. týdne, pak si vydupala odchod domů a za pár dní předčasně porodila. ![]()
Šla bych domů, chápu, že se v nemocnici necítíš dobře, psychika je velice důležitá
. Tohle bych také nedávala.
@brulinka Chápu tě, já v nemocnici ležela skoro 2 měsíce, ale zůstala bych. Ono se nic nemusí dít, ale taky může a pak je třeba jednat hned. Osobně jsem byla na pokoji 4 dny s paní, která tam ležela se stejným problémem jako ty. Necítala se tam dobře, tak podepsala reverz a šla domů. Za týden byla zpátky, že jí praskla plodová voda. Den se to snažili zachránit a stejně předčasně porodila.
Já bych to prostě neriskovala.
Ne revers te pustit musi… nejsi ve vezeni.. ale to je fakt pritazene za vlasy, dyt od 30 tt se uz cipek ani merit nema…
jo jinak ja mam od zacatku tehu cipek cca 1.5 cm a jsem doma… lezim nenamaham se… uvidime, teprve 15 tt.. ![]()