Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, máte Vy nebo Vaši známí zkušenost z některou z těchto školek? Musíme se mezi nimi rychle rozhodnout a z toho, co víme, má každá z nich nějaké výhody i nevýhody, zajímají mě ale reálné zkušenosti. Budu moc vděčná za jekékoliv informace.
Radka
Dobry den, obnovuji duskuzi se stejnou otazkou.. mate zkusenosti s temito dvema skolkami? Nevim kterou vybrat a jsem z toho nestastna..
Ms Hudeckovu neznam.Na MS matechova chodime jiz 2.rok.Co vas nejvice zajima?
Podle me prijemna pani reditelka. delsi oteviraci doba nez jine. zaviraji az v 17:30h.na dvorku letni,,mlhoviste,,.pestry jidelnicek. lepsi ale nosit vlastni navleky-obycejne chybeji. jinak prostredi trid, saten,…se mi zda ze casto renovuji a je moc pekne. ucitelky se tezko posuzuji. obecne ochotne.
@darina05 dekuji moc za reakci! Jde mi hlavne o to co se vase ditko za tu dobu ve skolce naucilo? Setkala jsem se s nazorem ze tim ze tam integruji i deti s ruznym „postizenim“ ( coz je u me samotne velke plus, i kdyz mam ditko zdrave, ale libi se mi ze nase deti se nauci kamaradit a jednat i s detni treba s adhd) ze nemaji cas na ty „normalni“ a ze deti jdou do skoly naprosto nepripravene. Tato skolka je pro me prioritni protoze ma tridy rozdele podle veku, ale protože syn je pohodlny a vse mu trva dele a doted moc nemluvi, vlastne akoro vubec ma jen par slov..ale domluvime se a vsemu rozumi, vse ukaze nebo naposunkuje..v cervenci mu budou 3. Rada bych aby se tam opravdu hodne naucil a sel do skoly pripraveny co nejlepe..
Mame uz 4,5 a uz umime celkem obstojne mluvit, temer celou abecedu i napsat.ale chodime jiz od 2 let (to jsme meli soukromou drahou miniskolku) a tam jsme se setkaly s klouckem starsim s autismem a ten detem,,ublizoval,,(skrabance, atd.).moc to nehlidaly ikdyz meli deti par. V MS matechova maji myslim dobry pristup k temto detem. Pokud je problem resi to. Nekdy akorat neuhlidaji pyzamka
.nas kluk se hodne zlepsil a to diky skolce.ale chodime na cely den.
@darina05 tak to zni dobre. Na me to tam prave pusobilo dobre, pani riditelka moc sympaticka a mila. Naproti tomu v Hudeckovy hruza i kdyz prostoty maji lepsi. Ale prostory nejsou tak dulezite. Jak casto se tam jezdi zreba na skolky v prirode?
To je urcite.Me se prostory libi v MS Matechova. Opravdu ciste ale srovnani s MS Hudeckova nemam. Jeste jsme nebyli ale je to tak 1× rocne. Kdyztak mrknete na kalendar akci a budete v obraze.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.