Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@marketa612 Ne. S partnerem jsme se dost ošklivě pohádali a vlastně hádáme pořád a už delší dobu nesdílíme postel. Nechápe, že jsem taky člověk a chci občas mezi lidi. Dle jeho názoru chodím- na dětské hřiště-.
@kissi
tak to muzes mit rozhozene i od nervu, kdyz to doma neni dlouhodobe ok, nekde se to projevi… ![]()
snad se to srovna ![]()
@Papia píše:
@kissi
tak to muzes mit rozhozene i od nervu, kdyz to doma neni dlouhodobe ok, nekde se to projevi…
snad se to srovna
přesně to mě taky nepadlo, může to být od stresu. snad se vše zas srovná ![]()
@marketa612
stres je svina-ten muze rozhodit cokoli-od bolesti zad, hlavy az po ms…takze myslim, ze kdyz se to doma uklidni, tak bude zase lip ![]()
@Papia Ahojky, tak co prcek všechno v pořádku??? My jsme byli u léčitele - jsme z toho nadčeni, tak doufám, že se nám to povede co nejdřív znovu… ![]()
@uf-ounek píše:
@Izzz nejsem odvážná. Nevidím důvod proč nezkusit otěhotnět. Imunologické příčiny jsou asi 10 % potratů. Což zase není tak velké číslo. Co jsme tak četla, tak holky smojí kombinací mutací, normálně dostali injekce a pomohlo to. Nevím proč bych měla čekat
Ahoj, urcite muzes zacit zkouset, ale jen pro jistotu bych si nechala udelat to imunologicke vysetreni a taky treba stitnou zlazu, netrva to dlouho a budes vedet, ze je vse ok. Za to nic nedas. Preji hodne stesti.
@ivik99 štítnou žlázu mám v pořádku, to jsem si nechala nabírat. Na imunologický musím mít žádanku a jak moje mudr, tak na genetice mi řekli, že mi jí zatím nedají, až kdyby se náhodou nepovedlo. Koukám, že si těhu. Jak tebe léčí?
@uf-ounek píše:
@ivik99 štítnou žlázu mám v pořádku, to jsem si nechala nabírat. Na imunologický musím mít žádanku a jak moje mudr, tak na genetice mi řekli, že mi jí zatím nedají, až kdyby se náhodou nepovedlo. Koukám, že si těhu. Jak tebe léčí?
Nam nakonec imuno dopadlo v poradku, ale co jsem tu cetla, tak s tim muzou byt problemy a muze to zpusobovat potraty, a ze se embryjko neuchyti. Ja jsem jednou potratila v 17tt, pak jsme zkouseli nekolikrat IVF, a stale nic, tak jsem si pak vynutila jak genetiku tak imuno, protoze jsem to cely nechtelo podstupovat znova, nez budu mit vysledky, ze je vse ok. Nakonec jsme otehotneli prirozene.
Nevim, kolik ti je, ale imunozka mi rikala, ze ve 35 snad i po prvnim potratu na to mas narok. Ale po dvou urcite. V nekterych centrech na ne posilaji pomalu na zacatku, nez se jde do umeleho. Zalezi, jak chteji doktori setrit. Ja jsem taky ze zacatku slepe verila doktorum, az jsme po pulroce snazeni zjistili, ze vubec nikdo neresil, ze mam zvyseny TSH a ze hodnoty na otehotneni by mely byt polovicni. Od te doby se snazim zjistovat co nejvic predem a byt pripravena a kdyztak si o to rict. Stejne to mam s MTHFR, i kdyz tvrdi, ze to nema vliv na potraty, a ze uz to nevysetruji, stejne radsi chodim na kontrolni odbery na hematologii
Jinak pokud jsi z Prh, tak nejlepsi imunologie je Mudr. Malickova
Mě (a nejen mě, takovejch holek je tu dost) to gyn odmítli napsat, že to tim určitě nebude, když otěhotníme. A ono to tim je. Takže já momentálně věřim jen Malíčkový. Je to fakt zlatá doktorka.
@ivik99 je mi 26 a potarty jsem měla dva. Vždycky v 6tt - samovolně. Na umělým jsme nebyla a vždycky jsem bez problému po měsíci snažení otěhotněla. Jinak jsem z Plzně, tady se taky dělá imunologiie. Doject do Prahy by taky nebal problém. Až půjdu na kontrolu ke své doktorce, tak se s tí o tom dyštak ještě pobavím
@Izzz chápu, ale radši si nechám napsat žádanku, než rozhazovat peníze jen tak. Mám fajn doktorku a dkyž se s ní slušně o tom pobavím, tak mi jí určitě napíše
@uf-ounek píše:
@ivik99 je mi 26 a potarty jsem měla dva. Vždycky v 6tt - samovolně. Na umělým jsme nebyla a vždycky jsem bez problému po měsíci snažení otěhotněla. Jinak jsem z Plzně, tady se taky dělá imunologiie. Doject do Prahy by taky nebal problém. Až půjdu na kontrolu ke své doktorce, tak se s tí o tom dyštak ještě pobavím
Tak v Plzni je na imunulogii odbornice Mudr. Ulcova-Gallova, lepsi je to podchytit hned. Kdyby se to stalo po treti, tak na to podle me mas urcite narok. Mozna se muze jit i jako samoplatce, to nevim
Preju hodne stesti ![]()
@ivik99 jj o paní doktorce vím, už jsme si to zjišťovala. Jako samoplátce to stojí cca 10 000. A to se mi fakt dávat nechce. Děkuju za přání snad to vyjde
@uf-ounek pokud máš možnost tak na tu imunologii běž, mě to doktorka třeba po druhém ZT napsat nechtěla, ale na tvém místě bych neváhala ani minutu, sice to zabere nějaký čas, ale aspon budeš vědět na čem jsi a budeš moct být klidnější ![]()
@marinka5 mě to taky napsat nechtěla a nenapsala. Musela jsem si to vyprosit jinde. Tenhle přístup doktorů mě pěkně štve. Ještě že existují tací, co s tim nemaj problém.