Musí být vždy po jeho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1870
5.7.20 10:13

Tady uz vychova nejakym zpusobem selhala. Ja bych asi zatrhla kapesne, pocitac, pausal na mobil apod. s tim, ze kdyz se nechce jemu, nechce se ani vam. Vysvetli mu, jak dulezity je v zivote kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
5.7.20 10:55
@olino píše:
To je ovšem nabádání k porušení zákona i když chápu, že pro většinu místních lenošek by to bylo uvítáno. Rodič má ze zákona povinnost se o nezletilého potomka starat a k tomu praní a vaření evidentně patří…celé to vypadá na opičí lásku a nevychování dítěte a zároveň neschopnost si udržet muže, který by chlapečka srovnal…typuju, že nechtěla s vařením a uklízením dělat „otroka“ ani svému muži a on si našel lepší. Takhle dopadne každá líná a ublafaná ženská!!!

Udržet si muže… To ještě existuje někoho si držet? Myslíš jako domácí zvířátko?

• Citovat
  • Upravit
658
5.7.20 11:46
@Uslava píše:
Udržet si muže… To ještě existuje někoho si držet? Myslíš jako domácí zvířátko?

Láskou a péčí o něho…pro dnešní EM štěkny věc z jiného vesmíru…a pak tady kňučí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.7.20 12:24

@olino :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Už ses udělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
5.7.20 14:38
@Anonymní píše: Zdravím, mám syna který má teď 13 let. Vůbec mě neposlouchá uplně cokoliv co mu řeknu aby udělal, tak mi řekne že nebude skákat tak já řeknu. A to je se vším. Třeba když řeknu že půjdeme někam ven a tam kam chci já on nechce, tak řekne že buď půjdu já tam kam chci a nebo s tebou nikam nejdu. Na pomoct v domácnosti mi odpověděl, že není žádný otrok a že nikdy nebude dělat to co já mu řeknu. Jak byste na tohle reagovali vy? Začli byste to nějak řešit nebo to nechali být s tím že s tím nic neuděláte a prostě vás poslouchat nebude. Moc vám děkuji za všechny rady

Nějak nechápu otázku „začali byste to nějak řešit“ 8o

To jako že Ty to neřešíš a prostě je vždycky po jeho? Třináctiletý kluk si s Tebou dělá, co chce a Ty se potřebuješ na internetu ptát, jestli je to v pořádku? 8o

Jestli jsi tímto způsobem vychovávala až dosud, tak potěš koště… Děti v tomto věku jsou sice komplikované (jedno takové zrovna mám), ale tím spíš potřebují jasná pravidla a řád. Musejí vědět, že nemají jenom práva, ale také povinnosti - a jestliže ty své nebudou plnit, přijdou o práva resp. o některé výhody. Není samozřejmě cílem, aby bylo vždycky a za všech okolností po Tvém, to rozhodně ne - např. není přece potřeba, aby třináctiletý kluk chodil ven s mámou (a ještě tam, kam chce ona). Když nechce, tak ať nechodí, zrovna z tohoto se snad opravdu nestřílí. Na druhou stranu, podílet se na chodu domácnosti by měla být základní povinnost každého člena rodiny, z toho by se naopak ustupovat nemělo - a jestliže se podílet odmítne, přijde o některou z výhod (např. o kapesné, čas na mobilu, počítači atd., to už podle konkrétní situace v rodině, to má každý nastaveno jinak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
5.7.20 16:03
@olino píše:
To je ovšem nabádání k porušení zákona i když chápu, že pro většinu místních lenošek by to bylo uvítáno. Rodič má ze zákona povinnost se o nezletilého potomka starat a k tomu praní a vaření evidentně patří…celé to vypadá na opičí lásku a nevychování dítěte a zároveň neschopnost si udržet muže, který by chlapečka srovnal…typuju, že nechtěla s vařením a uklízením dělat „otroka“ ani svému muži a on si našel lepší. Takhle dopadne každá líná a ublafaná ženská!!!

Neznáš, nesuď… Jak můžete vědět, co dělá nebo nedělá tahle maminka nebo kde má chlapec otce? :nevim: Přijde mi, že asi máte špatnou náladu, protože váš příspěvek do diskuze není zrovna asertivní. Nikdo tady neříká, aby ho utrápila hladem, ale ve 13 už by si klidně mohl jednou za čas sám uvařit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí