Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám otázku.. Náš prďola(10 týdnů) je od narození na Nutrilonu a hodně lidí mi říká, že by měl pít i čajík.. Ale on to dodnes odmítá a to sem vyzkoušela už 4 různé čaje.. Myslíte že to vadí že nepije čajík?
@Zdenkkaa píše:
Ahoj, mám otázku.. Náš prďola(10 týdnů) je od narození na Nutrilonu a hodně lidí mi říká, že by měl pít i čajík.. Ale on to dodnes odmítá a to sem vyzkoušela už 4 různé čaje.. Myslíte že to vadí že nepije čajík?
Ne nevadí,já čaj taky nedávala,malej byl na um.Joo kdyby bylo léto a pařáky,ale ted.Nelámala bych si s tím vůbec hlavu
.Občas můžeš dát zkusit,tím nic nepokazíš
Já začala dávat asi kolem 5 m
myslím.
@Zdenkkaa sim tě, to říkají většinou maminy nebo babičky, čajík pít nemusí, my začali až jsem začala dávat příkrmy. Jinak čajík by jsi mohla dávat, kdyby venku byly třicítky, jinak není třeba. Akorát byla hrůza, že když ji bylo 4 měsíce a měla pít čajík, tak taky nechtěla, až jsme daly ucha na lahev, brala to jako hračku a od té doby ho pije.
Takže doktorka ti řekne, že čaj není třeba.
Myslím, že nevadí. Dle mého názoru čajík pít nepotřebuje. UM přeci voda+sušené kojenecké mléko. Tekutin je v tom dost ![]()
Pokud nejsou 40 stupňová vedra
Kdyby žízeň měl, věř, že čajík má milost vezme ![]()
Jestliže papá dostatečně mlíka, nestresovala bych se. Počínající dehydrataci bys poznala třeba i podle suchých rtů, pominu-li málo počůraných plen
Nevadí. Děti byly plně na UM a vodu/čaj jsem začala dávat až s příkrmy ![]()
Nevadí. Syn byl od narození na UM a jiné tekutiny dostával až s příkrmy.
No mě dávala tchyně sodu, že nedávám dětem čaj i když jsem plně kojila. Že jsou chudáci dehydrovaný a budou muset do nemocnice
To je logika. Jasně, že čaj dávat nemusíš ani k UM, zvláště, když ho malej sám odmítá.
čajík ne,ale vodu - syn byl od porodnice na UM a na doporučen jsem mu začala dávat převařenou vodu
- cca 1 měsíc 30 ml - líp se mu kadí , to UM je prostě jiný než MM - takže já bych dávala vodu
Ahoj, čajík dávat rozhodně nemusíš, spíš se doporučuje v létě kvůli dehydrataci, ale když ho nechce, tak ho nechce, UM by mu mělo rozhodně stačit .........
Čajík dávat nemusíš. Mě se osvědčil kmínový čaj - celý kmín (1 lžičku) zaleju vařicí vodou a nechám 5minut luhovat. Holčičkám chutná dodnes a hlavně jim krásně pomáhal s prdíkama. A střídala jsem jim to s převařenou vodou.
Čajík není potřeba. Sama vidíš, že mimi roste a prospívá. Pokud máte dostatek počůraných plínek (aspoň šest za den, později 4-6 za den), tak je vše ok. Když si vzpomenu, jak mně všichni okolo radily…
Tchýně třeba chtěla, abych malému od dvou měsíců dávala zeleninový šťávy a děsně se divila, že dneska už není rybí tuk.
Na vigantol jaksi neslyšela ![]()
Tedy pardon, všechny radily - chlapi se do toho nemontovali. Zato bábrdle, tchýně, akorát ségra byla soudná a to rodila v minulém století, jak sama vtipně poznamenává. Její děti už by klidně mohly mít vlastní děti. Ta jediná přiznala, že sama zírá, jak je to všechno zase jinak. 3D ultrazvukem počínaje, přes papírový pleny až po očkování proti pneumokokům. ![]()