Musí platit daně a mít živnostenský list?

Anonymní
9.8.21 20:47

Musi platit dane a mit zivnostensky list ?

Dobry den,

Chci se zeptat nebo spis ujistit. Pritel by chtel pujcovat penize pres internet. Konkretne pres Zonky a nebo Bankerat a nebo i treba na sebe oproti zastave. Oba chodime do prace, kde nam dane a vsechny veci okolo dela ucetni a o nic se nestarame. Ja se domnivam, ze pokud by to zacal delat bude si muset dane delat sam (respektive nechat si je udelat sam) jak z prace, tak z tech pujcek a hlavne si udelat zivnostak a zkousku u CNB? On me tvrdi, ze pokud vydelek je pod cca 4000tis mesicne, ze nemusi. Je pravda, ze kdyz jsme spolu zacinali a nemeli prachy a k praci chodili po brigadach, tak nam taky v agenture tvrdili, ze se to resit nemusi, kdyz to neprekroci urcitou castku… :think:

Co jsme koukali, tak na Zonkach je vynos u mene rizikovych pujcek minimalni a je jasne, ze kdyz by to delal spis pro zabavu, ze by z toho bylo max par susnu…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Altavista
9.8.21 21:03

Zkoušku ne, živnostnak ne. Daně možná ano. Daně nejsou složité.

• Citovat
  • Upravit
20913
9.8.21 21:04

Na zonky nic mít nemusí, tam půjčky zprostředkovává ta firma. Ale sám na sebe půjčky nabízet opravdu nemůže. Nebo teda může, ale proč by byl takový idiot a dělal to? Když se nedostane do žádných registrů apod. a nemá si jak toho člověka prověřit? A s těma 4 tis měsíčně je to taky nesmysl. Prostě o tom neví absolutně nic, přijde o peníze. Ať využije jen zonky a dál nic nevymyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
9.8.21 21:04

Ok, doplňuji při využití platforem, tak ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.21 21:14

@Altavista @Cenarius

Na Zonky nemusi myslite konkretne zonky a nebo jakekoliv P2P portaly?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.21 21:17
@Cenarius píše:
Na zonky nic mít nemusí, tam půjčky zprostředkovává ta firma. Ale sám na sebe půjčky nabízet opravdu nemůže. Nebo teda může, ale proč by byl takový idiot a dělal to? Když se nedostane do žádných registrů apod. a nemá si jak toho člověka prověřit? A s těma 4 tis měsíčně je to taky nesmysl. Prostě o tom neví absolutně nic, přijde o peníze. Ať využije jen zonky a dál nic nevymyslí.

Tak kdyz je to oproti zastave, tak o penize neprijde. Do registru se taky dostane, kdyz si zaplati nebo da jako podminku pujcky rovnou i vypisy…

• Citovat
  • Upravit
Altavista
9.8.21 21:21
@Anonymní píše:
@Altavista @CenariusNa Zonky nemusi myslite konkretne zonky a nebo jakekoliv P2P portaly?

Zonky, Bankerat, Mintos.. víc si jich nepamatuji, v podstatě všechny P2P půjčující platformy. Zonky má licenci od ČNB.

Ale daně se mu časem překlopí tak, že si je bude muset udělat sám. Zonky poskytuje základní přehled, jestli je třeba danit či ne. Takže ať začne s tím.

• Citovat
  • Upravit
20913
9.8.21 23:06
@Anonymní píše:
Tak kdyz je to oproti zastave, tak o penize neprijde. Do registru se taky dostane, kdyz si zaplati nebo da jako podminku pujcky rovnou i vypisy…

A to sis ověřovala nebo ti to nakecal přítel? On chce dělat lichváře? https://www.cnb.cz/…lskem-uveru/ tady si pocti. Tvl ty to vidíš jak Hurvínek válku :mrgreen: všechno nelegálně, načerno a myslíš si, že ti co si budou chtít půjčovat té nebudou chtít obrat? Jasně že budou!!! Budou k němu chodit až ti, kterým nikde jinde nepujci, všichni zadlužení s 20 exekuce nebo v insolvenci. Jako na tomto nemáte šanci absolutně nic vydělat. Ale jestli máte tolik peněz, který fakt můžete jen vyhazet do kanálu, tak prosím. Bude to vaše drahá zkusenost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20913
9.8.21 23:08

Jako zonky fajn,. Ale soukromé někomu půjčovat peníze? Na stupni 1-10 mezi hloupými nápady je to jasná 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.21 14:25
@Cenarius píše:
Jako zonky fajn,. Ale soukromé někomu půjčovat peníze? Na stupni 1-10 mezi hloupými nápady je to jasná 15.

mužu se zeptat? Na Zonky se dá něco vydělat při drobných investicích? Já třeba delší dobu uvažuji o Zonky, Bankeratu i Mintosu.

Konkrétně jsem i psala na „zákaznickou podporu“ a tam mě třeba bylo řečeno, že daně za člověka nedělají, jen pošlou měsíční výpis. Což třeba pokud člověk to dělá pro zábavu nebo zkouší ze začátku opatrně je na nic, protože jsou s tím starosti a jen za učetní co udělá daně dá člověk v Praze klido přes 5 tisíc pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.21 14:35
@Cenarius píše:
Jako zonky fajn,. Ale soukromé někomu půjčovat peníze? Na stupni 1-10 mezi hloupými nápady je to jasná 15.

k zakladatelce - pro ně to je úplný nesmysl to je jasné, ale pro někoho, kdo umí lidi odhadnout, nebojí se a ví jak psychicky na ně, to úplný nesmysl není. zvlášt pokud by měli něco do zástavy.

Já jsem dělala pro několik nebankovek a díky tomu, že jsem na smlouvu dělala i v oblasti dražeb, exekucí, zároven dluhovém poradenství, tak pro mě nebyl problém si vše i na svoje náklady pozjištovat a následně si zjistit i hodně o dotýčném ze soukromého života a jít na něj po psychický stránce tak, že jsem ho vždy rozplatila.

A to bych podotkla, že jsem nedělala nic nelegálního nebo řekněmě nelidskýho. Držela jsem se vždy základu morálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová