Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Nase holka je bohužel každej měsíc domamin týden jsem ve školce viděla maminku s dítkem, které bylo usoplene s kašlem jako blázen a maminka mi povídá nebojte ona není nemocná a nejlíp když je paní na mateřské s druhým dítkem to mě vytocilo a musela jsem jít rychle pryč jinak bych byla sprostá… No a odpondeli naše holka šílený kašel rýma jako trám a šup od doktora antibiotika…
To je právě naprd.
@Terko92 píše:
Tak zrovna tady si dovolím oponovat.. náš syn má astma. Kamarádka má dceru, co má také astma.. a fakt tragédie. Věčně za ní chodí rodiče že mají nemocné děti jen kvůli tomu že Eliška má kašel.. už asi 100 x se ve školce vysvětlovalo že Eliška nakažlivá není. Že má prostě astma. Takže pokud si nejste 100 % jistě, že děti jsou nemocné tak je tady nedrbejte.
Tak Eliška má možná astma, ale 90% těch „alergiků“ má „alergický kašel“ jen na podzim a v zimě a v létě se jim záhadně vyléčí. ![]()
Každý kope za svoje dítě a něčí dítě má třeba potíže, které infekce zhoršují, takže mě nějaká jedna Eliška nezabrání, abych řešila, pokud někdo strká do školky usoplené chrchlající dítě s lesklýma očima, co má „zimní alergii“. ![]()
@Zara.Ray píše:
Tak sestře se to bohužel stalo..už je to ale déle a asi to bude teď jinak no.
Kontrola ji přišla ale bylo to asi na udání od zavistivce od vedle. Taky ji bylo řečeno že ne, že kontroly nechodí. Ale je pravda že žádný postih z toho fakt nebyl..
Mohl ji někdo udat, že nechává dítě samotné.
Ne, že s ním není 100% času. to fakt nemusíš.
@Terko92 to asi neni alergik ani astmatik když říkala v šatně že je to zalecene antibiotiky
![]()
@Anonymní píše:
@Terko92 to asi neni alergik ani astmatik když říkala v šatně že je to zalecene antibiotiky![]()
A to chodíte ke stejnému pediatrovi? Že chodí děti s kašlem a rýmou do školky mě nepřekvapuje, ale spíše mě zaráží, že Dr. na kašel a rýmu píše antibiotika, když to je většinou virového a ne bakteriálního původu.
@Bábrdl píše:
Tak Eliška má možná astma, ale 90% těch „alergiků“ má „alergický kašel“ jen na podzim a v zimě a v létě se jim záhadně vyléčí.Každý kope za svoje dítě a něčí dítě má třeba potíže, které infekce zhoršují, takže mě nějaká jedna Eliška nezabrání, abych řešila, pokud někdo strká do školky usoplené chrchlající dítě s lesklýma očima, co má „zimní alergii“.
Tak zrovna na astma studený vzduch moc dobře nedělá, takže astmatik fakt může mít problémy hlavně na podzim a v zimě… Každopádně že dávají matky do školek nemocné děti je fakt. Jako lehký nachlazení ještě beru, ale jsou ženský, co jsou schopný dát dítěti ráno nurofen a pak se jakože velice divit, že má odpoledne teplotu
A pro zakladatelku k tématu - žádná kontrola nechodí, pokud je hlídání, můžeš i do práce, jediná podmínka je, že dítě nemůže do školky/školy
@fia80 tak to nevím mě řekl doktor že ve školce litá asi nějaka bakterie či co když je každý měsíc nemocná teď to bylo i po 14ti dnech tak nám dal ATB.
Holka je bere poprvé takže nevím ![]()