Musím dát dítě otci na 4 dny, nezvládnu to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
6.8.14 19:05

@open mind ja jsem to myslela spise ve smyslu tech boju o dite. Nerikam, ze se ma vse podridit diteti, ale mam pocit, ze dnesni moda „jsem rodic, mam pravo“ se obcas deje i pres nevoli ditete. Tim nechci rict, ze by dite jeden z rodicu, kdyz uz spolu neziji, nemel vidat, ale melo by se postupovat predevsim v zajmu ditete a zkusit respektovat jeho prani, dokud samo nebude chtit. Aspon takovy mam pohled na vychovu vseobecne, nechci dite nutit do neceho, na co neni samo pripravene. Nejsem nijak zvlast uzkostliva matka, ale myslim si, ze i male dite ma mit pravo na vyber, zda neco chce nebo nechce a pokud mu muzu vyhovet, proc bych nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
6.8.14 19:09

@Janha
takže si to dovedeš představit obráceně jo? Že prostě u Tebe do sedmi let Tvoje vlastní dítě nebude přespávat? Ono je to přece i právo dítěte mít s rodiči dobrý vztah, no a tam hrají i rituály usínání, probouzení.

Hranice určují rodiče, rozhodně bych se neptala dítěte, jak to má být, co se formy a rozsahu péče týče, obzvlášť v 21měsících. Dítě se přece nemůže kvalifikovaně rozhodovat, to je často alibismus rodičů, nechtějí nést zodpovědnost za svoje rozhodnutí.
tam je prostě zásadní pochopit, že pokud dítě žije jen s matkou, vazba je silnější, tudíž na něj svoji úzkost přenese aniž by s tím dítě samo o sobě muselo mít problém. Jde o to aby ta fixace se nestala patologickou. Jede přece k tátovi ne do koncentráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
6.8.14 19:13
@mimoza666 píše:
@Janha
takže si to dovedeš představit obráceně jo? Že prostě u Tebe do sedmi let Tvoje vlastní dítě nebude přespávat? Ono je to přece i právo dítěte mít s rodiči dobrý vztah, no a tam hrají i rituály usínání, probouzení.Hranice určují rodiče, rozhodně bych se neptala dítěte, jak to má být, co se formy a rozsahu péče týče, obzvlášť v 21měsících. Dítě se přece nemůže kvalifikovaně rozhodovat, to je často alibismus rodičů, nechtějí nést zodpovědnost za svoje rozhodnutí.
tam je prostě zásadní pochopit, že pokud dítě žije jen s matkou, vazba je silnější, tudíž na něj svoji úzkost přenese aniž by s tím dítě samo o sobě muselo mít problém. Jde o to aby ta fixace se nestala patologickou. Jede přece k tátovi ne do koncentráku.

Souhlas. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
6.8.14 19:17

@Janha
jo a ten přístup není „hodíme tě do vody a plav“, ale „společně to zvládneme, třeba se Ti bude stýskat, třeba budeš trochu plakat, máš tam tátu, společně to zvládnete“. Nic ve zlým, ale obzvlášť rodič samoživitel musí pracovat na své zastupitelnosti, stavět podpůrné sítě atd. Tím se neumenšuje jeho role, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
7.8.14 14:00
@Janha píše:
@open mind ja jsem to myslela spise ve smyslu tech boju o dite. Nerikam, ze se ma vse podridit diteti, ale mam pocit, ze dnesni moda „jsem rodic, mam pravo“ se obcas deje i pres nevoli ditete. Tim nechci rict, ze by dite jeden z rodicu, kdyz uz spolu neziji, nemel vidat, ale melo by se postupovat predevsim v zajmu ditete a zkusit respektovat jeho prani, dokud samo nebude chtit. Aspon takovy mam pohled na vychovu vseobecne, nechci dite nutit do neceho, na co neni samo pripravene. Nejsem nijak zvlast uzkostliva matka, ale myslim si, ze i male dite ma mit pravo na vyber, zda neco chce nebo nechce a pokud mu muzu vyhovet, proc bych nemela.

Tak upřímně zní to strašně hezky - dokud dítě samo nebude chtít. Ale myslím, že pokud dítě nedostane možnost trávit s druhým rodičem dost času, tak taky nemusí chtít nikdy.
Zakladatelko - určitě to zvládnete. Nevím, jestli je s bývalým nějaká domluva. Pokud ano - zkusila bych se domluvit, že to zkusíte postupně - třeba nejdřív jednu noc a když to bude dobré, tak prodlužovat. Kdyby to nešlo, tak aby jí třeba zpočátku vozil na noc domů a zkusit to za nějaký čas znovu. Jako náhradu byste se mohli domluvit třeba na častějším kontaktu, aby si na něj dcera zvykla. Ale nevím, jak daleko od sebe bydlíte, jestli je něco takového reálné a hlavně, jestli jste schopni se spolu domluvit. No a zároveň na to dceru připravit - nebrečet, ale naopak jí natěšit, jak to bude u táty skvělé. Pokud má nějakou svojí oblíbenou hračku, plyšáka, oblíbený hrneček, tak zabalit s sebou. Klidně i vlastní povlečení, ať se tam cítí co nejvíc jako doma. A taky dceru trochu otužovat, pokud je možnost, tak dávat častěji na hlídání. Ono je to hodně v hlavě, pokud budeš věřit, že to bez tebe nezvládne, tak to opravdu nezvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
7.8.14 18:29

@lecijasek to bylo psano vseobecne, me se tohle zatim netyka :) ja reagovala na zakladatelku, ze se mi zda na poprve ctyri dny docela dost a na to, ze mi nekdo psal, ze se to tak ma udelat. Ja prave zastavam nazor postupneho zvykani nejdriv na jednu noc, vyzkouset, kdyz to nepujde za mesic zkusit znovu, az to dite pochopi. Ja jako mala do sedmi nezvladla spat bez mamy, postupne jsem se to naucila a nikdo me do niceho netlacil. Nechces, bojis se, nevadi, zkusime to jindy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.14 18:09

Ahoj tak mame zasebou prvni noc. Mala pry silene brecela az si skoro sli sousedi zeptat co se tam deje. Hned jak sem se to od nich dozvedela chtela sem si ji vzit a i jsem volala na socialku zda si ji muzu vzit uz ted ze tam place celou noc. Do telefonu se mi smala ta zenska a pry to je normalni. Ja v tom nic normaniho nevidim jen to ze dcera se tam trapi! takze tu brecim taky a nemuzu prestat. Otec misto aby byl s ni tal chodi do práce a je tam s ni jeho mama ktera deti nema rada- vlastno deti bila. Ja nevim jak to mam do zitra zvladnout. Rekla sem ze ji vezmu na noc ke me a rano dovezu na to mo rekl ze mi ji neda a zavesil Telefon.. Asi se do zitrka zblaznim nebo ubrecim ona na to pripravena neni vim to..

• Citovat
  • Upravit
26335
12.8.14 18:30
@Anonymní píše:
Ahoj tak mame zasebou prvni noc. Mala pry silene brecela az si skoro sli sousedi zeptat co se tam deje. Hned jak sem se to od nich dozvedela chtela sem si ji vzit a i jsem volala na socialku zda si ji muzu vzit uz ted ze tam place celou noc. Do telefonu se mi smala ta zenska a pry to je normalni. Ja v tom nic normaniho nevidim jen to ze dcera se tam trapi! takze tu brecim taky a nemuzu prestat. Otec misto aby byl s ni tal chodi do práce a je tam s ni jeho mama ktera deti nema rada- vlastno deti bila. Ja nevim jak to mam do zitra zvladnout. Rekla sem ze ji vezmu na noc ke me a rano dovezu na to mo rekl ze mi ji neda a zavesil Telefon.. Asi se do zitrka zblaznim nebo ubrecim ona na to pripravena neni vim to..

ale ono je opravdu normální, že první noc v cizím prostředí dítě brečí. Tohle jsi měla, zakladatelko, řešit mnohem dřív, ne 2 dny před předáním. Dítě mohlo být zvyklé, klidnější a ty taky. A že ti ji exmanžel nechce dát? Však nemusí, teď je dítě u něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
12.8.14 20:45

Můj starší syn byl lítostivý a brečel večer i u babičky když tam poprvé spal. A to si sám řekl že chce a bylo mu víc jak 3 roky, a od narození trávil s babičkou hodně moc času. Každá změna je pro dítě náročná, ale když už jste to takhle vymamlasili, že hned na tak dlouho bez zvykacího režimu, tak musíte vydržet a srovná se to. Je to jak s kojením. První noc dítě řve hodinu, druhou noc 15minut a třetí ani nevzdechne. Blbý je že se jí pak během dne nevěnuje táta, ale to je taky na jeho odpovědnosti s kým dítě je, když ho má on. Kdyby teď přijela, jen byste v tom nadělali zmatek a to samé by přišlo později. Když už to má být takhle, tak vydržte. Otec má právo být s dítětem, i přes noc, a ono má právo na něj. Tam kde vztahy fungují normálně, je kontakt postupný a klidně od roka pokud není dítě kojené u otce spává. Jednu dvě noci, pak dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
8.5.18 01:20
@El-Brno píše:
Zkus si domluvit jiný program, ať alespoň na chvíli zkusíš zabavit hlavu. musí to být těžké… otec to určitš zvládne, snaž se nepředstavovat si krizové situace a popros otce, zda by nemohl být alespoň napoprvé tak hodný a informovat tě, zda je všechno ok (zda malá spí, jí, nebrečí apod.)…

Otec tě vůbec nemusí informovat a ty nemáš právo ho kontrolovat. Radši se dej sama do pořádku a nedělej si z dítěte náhražku partnera, ty nezralá nedospělá holčičko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí