Musím přestat kojit :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3355
30.3.16 08:50

Neboj, dnešní UM jsou kvalitní, jako alternativa mě napadá MM z mléčné banky-ale to je otázka peněz. Nebo nějaká kamarádka, co má mimčo a mléko navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
30.3.16 08:52

Neboj se, to bude dobré. Kdyby nebylo, tak máš od Dr. jiné informace. Hodně předčasně narozených mminek je na UM, protože maminky třeba stresem přijdou o mlíko. Já mám syna narozeného v 37, vím, není to tak brzo, ale trošku je a byl na UM téměř od začátku (asi po 14 dnech). Dnes je z něj 6ti let kluk. Po UM začal nabírat, získávat sílu… když budeš ty v pohodě, bude i tovje miminko. UM mu neublíží :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
30.3.16 08:53

No tohle je strašný, nic se nemá brát do extrémů…
prosím tě, já kojit mohla, mlíka pro deset dětí, ale zas nemohla maličká, to víš, že mě to štvalo, ale když to jinak nejde, tak nevadí…najdi si na nekojení i ty plusy a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
30.3.16 08:55

Netrap se. Moje máma měla vážné zdravotní problémy, kvůli tomu byl porod předčasně vyvolávaný, brácha nedonošený a hned na UM. Teď je mu 52 let a je to chlap jak hora. Dříve ta mléka přitom určitě nebyla tak kvalitní jako dnes.
Dítě potřebuje zdravou mámu, která ho bude milovat a pečovat o něj. Jestli ho kojí, anebo ne, je v tomto případě vedlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
30.3.16 08:58
@Anonymní píše:
Holky - ale nedonošené miminko rovnou na umělé stravě?? Já to jen píšu a jsem totál v pr.deli (pardon)… :zed: :zed:
Já se s tím nevyrovnám…
Ty zdravotní problémy jsou opravdu vážný… nejde to jinak :(…dost na tom, že už kvůli nim bylo ukončený to těhotenstí :zed: ten miminku zkazím i start do života tím, že bude na UM…

Mě dítě bylo na operaci druhy den jeho života, mělo dvě kila, já tam mohla až za týden, mléko stresem a okolnostmi žádné.
Dnes je ji patnáct, zvládla to i na um od narození.
Běžné nemoci neměla častěji než částečně kojení sourozeneci, ty ostatní nemoci s kojením nesouvisejí.

Držím palce, je to strašný, člověk si myslí, že to nemůže unést. Ale rozum do hrsti, na um vyrostla kvanta děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
30.3.16 08:59
@Anonymní píše:
Holky - ale nedonošené miminko rovnou na umělé stravě?? Já to jen píšu a jsem totál v pr.deli (pardon)… :zed: :zed:
Já se s tím nevyrovnám…
Ty zdravotní problémy jsou opravdu vážný… nejde to jinak :(…dost na tom, že už kvůli nim bylo ukončený to těhotenstí :zed: ten miminku zkazím i start do života tím, že bude na UM…

miminko se mnohem hůř vyrovná s tím, že má mámu v prd… UM jsou dnes dobrá, hodně dětí kojených není, když to jinak nejde, tak to prostě nejde. Vem to tak, že ti mimčo po UM bude rychleji nabírat, uvidíš, kolik toho vypije, to třeba s kojením tak rychlé není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.3.16 09:01
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Máme (bohužel) nedonošený miminko - narozený VELMI předčasně. Zatím jsem mimču pilně odstříkávala mlíko a dostává tedy pouze moje mlíčko. Bohužel ale musím přestat kojit :,( ze zdravotních důvodů… Je tu někdo, kdo třeba vůbec nekojil (at´ už proto, že nemohl nebo nechtě)? :roll: Mám z toho fakt těžkou hlavu, že bude prakticky od začátku na UM… navíc s ním začne vlastně ještě před narozením… Strašně se bojím, co to s miminkem může udělat, o co přijde s mateřským mlékem, jak to zvládne jeho bříško… prostě mám z toho (jednoduše řečeno) „depku jako trám“. Jsem navíc totálně nezkušená matka (prvorodička) a všeobecná „společenská masáž“, že kojení je jediný správný na mě velmi působí :,( :,( :,(
Mám tolik mlíka a nedělá mi problém odsávat - budu na sebevraždu až „mi to vezmou“ (jak mi zastaví laktaci?? :think: )…
Děkuju za každý názor.

klid, nestresuj se.. my všichni vyrostli na um a jsme zdraví ;) Kašli na názory ostatních, prostě nešlo, hotovo.. nenech se zvyklat.. spokojená máma, spokojené dítě, to nemá s kojením co dělat :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.3.16 09:02
@Anonymní píše:
Já se s tím nevyrovnám…

tak se s tim vyrovnej, protože mimino vycítí Tvoje nálady.. jemu je naprosto fuk, jestli má um, nebo mm. :nevim: ono to vůbec neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
30.3.16 09:18
@Anonymní píše:
Já se s tím nevyrovnám…

Neplaš :hug: Já jsem pro kojení, když to jen trochu jde, ale jsou důvody, přes které prostě nejede vlak. Miminko tě potřebuje pokud možno klidnou. Dnes jsou UM na mnohem vyšší úrovni, než kdysi. Děťátko to zvládne, neboj, ale musí to zvládnout i maminka, to je možná náročnější :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.3.16 09:19

Druhe dite jsem nekojila vubec, ani den. je zdravejsi nez prvni kojeny aspon 6 tydnu.

a jak uz tady padlo - predcasne narozeny deti jsou casto jen na UM, protoze tim, ze nemaji sily sat a klasicky se nekoji, tak maminky casto o mleko prijdou nebo se jim laktace vubec nerozjede. taky takove ditko znam - narozene v 30tt, pres veskerou snahu od odsavani toho MM bylo tak malicko, ze slo na UM a je to dneska zdravy skolak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 09:25

zakladatelka

Holky - děkuju! Řvu tu u vašich odpovědí (to víte - šestinedělí ještě neskončilo :oops: )…
Fakt děkuju! Přečtu si vaše odpovědi ještě jednou…
Já to „kojení“ (resp. odstříkávání) pořád prodlužuju a oddaluju konec, přemlouvám Mudr… ale zároveň jsem nervozní, že si tím ubližuju, a bojím se, že se něco stane. Potřebuju (už asi nutně) přejít na léky, který se při kojení v žádným případě nesmějí… Mudr. říká, že max. do konce šestinedělí. Tak mám 2 týdny se s tím srovnat :(…během těchto dvou týdnů si budu dokola číst vaše názory… protože mi to opravdu moc pomohlo.
Je to poprvý, co slyším (čtu), že se nezboří svět s UM… zatím at´ jsem se ptala, kde jsem se ptala (neonatologie, kde mimčo leží, např.), at´ jsem četla co jsem četla (letáčky, internet, knihy o nedonošencích) - všude mi to přijde postavený tak, že „JEN KOJENÍ a nic víc“… :nevim:
Děkuju…!

• Citovat
  • Upravit
1248
30.3.16 09:32

Syn se narodil 36+0, po narozeni tezky zapal plic, od porodnice na UM, v rijnu nastoupil do skolky, byl nemocny 2×, jednou kasel a ryma a podruhe nestovice, doktorka nestacila koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.3.16 09:37
@Anonymní píše:
Já se s tím nevyrovnám…

mám kamarádku, které se rozjela v těhotenství rakovina lymfatického systému, drželi to těhotenství, co to šlo a malý šel ven taky velmi nedonošený, kdy už se nemohlo dál čekat s její léčbou. Takže těžký nedonošenec a ona na léčbě, ani k němu nemohla, byl bez mámy, jen s tátou, na UM, jí trvalo rok, než se dala do kupy, letos mu budou tři, jeto krásný, naprosto zdravý spokojený kluk, co má zdravou spokojenou mámu. Netrap se tím, někdy si s námi život hraje, ale důležité je vaše zdraví. Prostě bude na UM, dneska jsou ta mléka vymakaná, nedělej si s tím těžkou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.3.16 09:39
@Anonymní píše:
Já se s tím nevyrovnám…

No, ona je právě spíš ta větší část nedonošených miminek na UM. Kolikrát to bývá dost těžký skloubit dohromady, když je miminko na JIP a maminka u něj nemůže být nonstop a ta laktace nastupuje potom blbě. Ta mléka jsou pro nedonošence speciálně dělaná, takže mu nedáš nic, co by mu mělo škodit. Hlavně si to v sobě nevyčítej. On bude víc potřebovat zdravou tebe, ne jen tvoje prsa. :hug:

• Citovat
  • Upravit
7
30.3.16 09:43

Nebuď smutná. Je to všchno jen velká bublina. My všichni vyrostli na sunaru, protože v generaci našich matek to bylo to jediné a nejlepší. Dneska je to zase kojení. Jistě, kojení je lepší než UM, ale není to tak fatální jak se prezentuje. Miminko potřebuje TEBE! Maminku, která ho bude chovat, hladit a milovat. A že k tomu dostane UM není tak zásadní, jak si teď myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová