Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@admin píše: Více
to, že je to stálá uživatelka, přece neznamená, že netrollí
@Justin Case píše: Více
Já chápu, co máte na mysli, ale já jsem taky starší ročník a měla jsem spolužačku, kterou už jako malinkou nakonec poslali na operaci střev do Rakouska a pak měla docela přísnou dietu. A učitelka si nedovolila celý první stupeň odejít ze třídy a hlídala všechny přes přestávku a neexistovalo, že by si někdo něco měnil, pravidelně jsme dostávali přednášku, že jí nic dávat nesmíme a všeobecně vůbec neviděla ráda, pokud jsme si něco vyměňovali. Pokud by se jí dostalo něco takto do zažívacího ústrojí, tak by její matka udělala taky pěkný cirkus. A nebyla to jen doména naší třídy, kde jsme měli tu nemocnou holku, dělo se tak všude, asi s tím už tenkrát měla nějaké špatné zkušenosti. Jedla v té třídě s námi, vytáhli jsme si látkový ubrousky na lavici a svačinu a najedli se spolu s ní. Pamatuju si, že se občas stalo, že měl někdo zabalenou svačinu od vymytýho pytlíku od mlíka ![]()
@blabla01 píše: Více
Fakt?
já nesnáším chleba s marmeládou.
Já bych měnila zase ten. ![]()
@Rosebery píše: Více
Tak to nemusí být ani katolík, jak jsem psala, takto smýšlí hodně sociálně slabých rodin. Stačí se podívat na některý díl výměny manželek. Nějakou dobu jsem se v sociálních službách pohybovala a takové rodiny pořád problém i dát příspěvek 100 na autobus a kapesné, přitom děti mohly jet na výlet téměř zdarma. Dokonce byla i možnost týdenního táboru a také problém s kapesném. Nejvíc hlášky, děti to nepotřebují, mají všechno, na obědy nechodí protože vařím (přitom často byly hladové). Spíš mi vadí, že už uživatelka nekomunikuje. To nemám ráda.
Já nesnáším kiwi, a neznám žádné dítě, co by mělo rádo kozí sýr a i já ho snesu jen několikrát za rok. Rozhodně bych ho vzhledem k jeho aroma nedávala dítěti do školy na svačinu.
Přijde mi normální dát dětem s sebou na výlet kapesné, aby si mohli kouiit6ten předražený blaf, protože ostatní si tu zmrzlinu koupi taky.
Sice je hezke, že se snažíte setrir, ale ke školním výletům kapesné prostě patří, vždyť jak budou ty vaše děti vypadat před ostatním, když jim nedáš ani na zmrzlinu?
Samozřejmě, je to Vaše věc, ale zamyslela bych se nad tím.
Jinak, paní učitelce bych řekla, že děti s sebou do školy svačiny mají, a od toho je tam ona, aby ohlídala, že každý ji to své. Nicméně bych se dětem snažila dávat takové svačiny, za které by se nemusely stydět a které jdou trochu s dobou…
Ano, svačiny lezou dost do peněz, ale tak to prostě je..
A být doma bez práce, když máte 4 deti, mi přijde jako luxus, jtery6si očividně nemůžete dovolit…
A nemyslím to nijak zle.
@blabla01 píše: Více
To je ale váš problém. Je to přece individuální - jiný má kiwi rád, kozí sýr si dá ještě radši a pak taky dobrý kozí sýr nesmrdí. Já taky kozí sýr nemusím a moje děti ho jedí rády, stejně tak jiné děti než moje ho nemusí a jiné zase tak jako moje jo, a co vy teď na to řeknete..?
@Catalina123 píše: VíceŘeknu ti na to: přečti si, na co jsem reagovala.
@PaníBovaryová píše: Více
Banán koupím a sním. Nanosím ho do práce. To je vždy hned omačkaný a nemám na něj chuť
Takže to nedělám ani dítěti. Lepší je mrkev na proužky, malá rajčata nebo jablko.
Vajíčko smrdí i celé uvařené. Ten puch, když se vyjelo na výlet a celý tábor dostal do sáčku kus salámu a vařené vejce
![]()
Ja miluju romadur i tvarůžky. Ale tak odvážná, abych si je zabalila do práce, nejsem.
@Rosebery píše: VíceČerstvý chleba, máslo a marmeláda je skoro jako dort. Nebo s medem
Ja zrovna chleba s marmeladou taky nepozru. Marmelada se mi nehodi skoro k nicemu
. Max do bileho jogurtu.
Kazdopadne svaciny ve skole si menily vsechny moje deti
. Nejmladsi asi jeste obcas meni. Jestlipak mi to nemelo neco naznacit
. Ale spis mi to tedy prislo jako bezna praxe.
Moje deti nosi pecivo se sunkou, ovoce, zeleninu + nejakou musli tycku nebo kapsicku
.
@Anonymní píše: Více
Ty si raději najdi práci a nekritizuj učitelku. Chudáci děti!
@Hobitka chleba s marmeládou několik hodin uleželý, rozblemtaná marmeláda ve chlebu a tohle jist každý den, to se nedivím, že i za použití lsti somrují na slabších spolužácìch cokoli jiného.
Ono ta marmeláda taky není žádné terno, rozvařené ovoce projíté varem, hromada cukru, nějaká konzervační chemie.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.