Muž na mateřské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18223
26.3.15 07:51

Znám několik takových lidí a nedivím se jim. Co jim třeba zbývá, než „živořit“. Určitě i samotné matce to nemusí být zrovna příjemné, ale porovnej to s jinými státy, kde je rodičovská pár měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
26.3.15 07:51
@geilens píše:
Otec je stejně tak rodič jako matka. Víc se k tobě nebudu vyjadřovat :pocitac:

Devět měsíců je dítě zvyklé na matku a pak se o něho stará cizí člověk. A jde i o tu ženu. Že na to má žaludek se vzdát dětí. Proč si je pořizuje? Aby předala svoje geny? Aby se o ní ve stáří někdo postaral? Aby se ukázala před kamarádkami, že je taky matka a chlubí se drahými oblečky, co jim může koupit? Tohle by se mělo nějak postihovat. Lásku penězi nenahradíte :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
26.3.15 07:54

Ahoj,

nevím, proč by na mateřské nemohl být tatínek, nevidím na tom nic špatného, když se takhle domluví, zvláště když vydělává o dost více peněz. Hlavně nechápu, jak můžeš napsat, že tímpádem je to špatná matka v uvozovkách. Ty s nima snad bydlíš, že víš, jak to u nich funguje? Nezlob se, mě spíš přijde, že jim závidíš ty drahé hračky a to, že mají prostě víc peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
26.3.15 07:55
@Nainuva píše:
Znám několik takových lidí a nedivím se jim. Co jim třeba zbývá, než „živořit“. Určitě i samotné matce to nemusí být zrovna příjemné, ale porovnej to s jinými státy, kde je rodičovská pár měsíců

Ano, někde je mateřská jen tři měsíce, ale to znamená, že stát ženě tři měsíce platí a pak je doma za svoje. Přece by nedali tříměsíční děti do jeslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

@misaatom dítě snad zná hlas otce a cítí pocity matky, když slyší tatínka. Není to cizí člověk. Navíc za půl roku mateřské se dostatečně s tatínkem seznámí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
@misaatom píše:
Holky, co si myslíte o ženách, co nejsou s dětmi na rodičovské? Manžel má spolupracovníka, co je na rodičovské, protože jeho žena vydělává 80 000. Chápu, že je to pro ně lepší, kor když on je zedník, ale co je to za matku, když dá přednost penězům před dětmi? Porodí dítě a řekne, že se o něj nebude starat, ať se stará on? Mají peníze, ale dranými kroužky a hračkami jim přece nenahradí čas, který s nimi netráví.

Bohužel toto nebudeš se svým myšlením asi nikdy schopna pochopit. Otec je stejně tak rodič, jako matka, pokud to oběma vyhovuje, nevidím jediný problém v tom, aby byl on na mateřské a ona vydělávala :nevim:. A ona dle mého názoru nedává přednost penězům před dětmi, to si jen špatně vykládáš. Doba „lehce“ pokročila. Ženy už mají volební právo, mohou vydělávat, i když se to u některých míjí účinkem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338

@mirink Odsuzuji tu matku, že se vzdá toho, aby viděla vyrůstat svoje děti. Jednou si to bude vyčítat a to bude pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
26.3.15 07:56

A ty myslíš, že když chodí do práce, že se dětem nevěnuje? Že přijde domu a hodí nohy na gauč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
26.3.15 07:56
@misaatom píše:
Devět měsíců je dítě zvyklé na matku a pak se o něho stará cizí člověk. A jde i o tu ženu. Že na to má žaludek se vzdát dětí.Proč si je pořizuje? Aby předala svoje geny? Aby se o ní ve stáří někdo postaral? Aby se ukázala před kamarádkami, že je taky matka a chlubí se drahými oblečky, co jim může koupit? Tohle by se mělo nějak postihovat. Lásku penězi nenahradíte :(

Tím, že chodím do práce se vzdávám svého dítěte? A otec je cizí člověk?? Tak tohle hlavně neříkej doma svého chlapovi, to by ti asi moc nepoděkoval…jinak k věci. Vydělávám dvakrát tolik co můj muž. Tak jsme se po vzájemné shodě dohodli, že pokud chceme dál v poklidu splácet hypotéku a neživořit, vrátím se do práce já. Za co přesně by jsi mě chtěla postihovat? že chci mít pro dceru střechu nad hlavou? Že pro ni chci kvalitní zdravé jídlo? Dobré vzdělání? To vše něco stojí, víš? Jinak doufám, že stejně budeš trestat i ty chudáky chlapi, co musí tvrdě dřít třeba celý týden od rodiny, aby je zabezpečili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
26.3.15 07:57
@misaatom píše:
@mirink Odsuzuji tu matku, že se vzdá toho, aby viděla vyrůstat svoje děti. Jednou si to bude vyčítat a to bude pozdě.
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338

@Nainuva Ona domů chodí v pět. Kolik času tedy asi s dětmi užije? Holt každý není mateřský typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
@misaatom píše:
Devět měsíců je dítě zvyklé na matku a pak se o něho stará cizí člověk. A jde i o tu ženu. Že na to má žaludek se vzdát dětí. Proč si je pořizuje? Aby předala svoje geny? Aby se o ní ve stáří někdo postaral? Aby se ukázala před kamarádkami, že je taky matka a chlubí se drahými oblečky, co jim může koupit? Tohle by se mělo nějak postihovat. Lásku penězi nenahradíte :(

Promiň ale podle mě jsi mimo. Ona se jich přece nevzdává, tím, že se obětuje aby se měli dobře je špatná? Nebo jim snad doma svítíš, že víš jak to mají? A hlavně a to je pro mě nejdůležitější. Jak můžeš o otci napsat, že je cizí člověk?! To se na mě nezlob, ale mám to prostě jinak. Otec mého dítěte je pro dítě stejně důležitý jako já, a od jejího narození se ten jejich vztah snažím co nejvíc posilovat. Protože on je pro ni stejně nenahraditelný jako já. Nechápu matky co tátům děti pomalu nepůjčí a nakonec si stěžují, že jim s dětmi nepomáhá. A proč by když ho staví do role „cizího“ člověka.
Edit: Fuj hrubka

Příspěvek upraven 26.03.15 v 08:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
26.3.15 07:58
@Keyllah píše:
Tím, že chodím do práce se vzdávám svého dítěte? A otec je cizí člověk?? Tak tohle hlavně neříkej doma svého chlapovi, to by ti asi moc nepoděkoval…jinak k věci. Vydělávám dvakrát tolik co můj muž. Tak jsme se po vzájemné shodě dohodli, že pokud chceme dál v poklidu splácet hypotéku a neživořit, vrátím se do práce já. Za co přesně by jsi mě chtěla postihovat? že chci mít pro dceru střechu nad hlavou? Že pro ni chci kvalitní zdravé jídlo? Dobré vzdělání? To vše něco stojí, víš? Jinak doufám, že stejně budeš trestat i ty chudáky chlapi, co musí tvrdě dřít třeba celý týden od rodiny, aby je zabezpečili…
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
26.3.15 07:58
@misaatom píše:
@mirink Odsuzuji tu matku, že se vzdá toho, aby viděla vyrůstat svoje děti. Jednou si to bude vyčítat a to bude pozdě.

Ale ty maminky své dítě vidí vyrůstat…nebo myslíš, že přijdou z práce a zavírají oči?? V naprosto stejné pozici je přece tatínek, když se vrací každý den z práce…a to nemluvím o rodinách, kdy jeden musí být přes týden pryč, aby rodinu zabezpečil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
26.3.15 07:59
@misaatom píše:
Holky, co si myslíte o ženách, co nejsou s dětmi na rodičovské? Manžel má spolupracovníka, co je na rodičovské, protože jeho žena vydělává 80 000. Chápu, že je to pro ně lepší, kor když on je zedník, ale co je to za matku, když dá přednost penězům před dětmi? Porodí dítě a řekne, že se o něj nebude starat, ať se stará on? Mají peníze, ale dranými kroužky a hračkami jim přece nenahradí čas, který s nimi netráví.

No jo v denešní době… je rozdíl když se sejde doma 80tis. a nebo jen dvacet ne? A já si myslím, že to té ženské učo nevadí, dělá kariéru a je to taková víkendová máma, která si dítě užívá dva dny v týdnu a stačí jí to, mě by teda asi vadilo, kdybych neprožila s dítkem to nejkrásnější od samého začátku až po první krůčky a ták, ale každá ženská to má jinak. Nikoho za to neodsuzuji, ale nedovedu si sebe představit, že bych ráno odjela z domu a vracela se večer, vykoupala dítě dala spát a věnovat bych se mohla akorát o víkendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat