Muž na mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@misaatom píše:
@mirink Odsuzuji tu matku, že se vzdá toho, aby viděla vyrůstat svoje děti. Jednou si to bude vyčítat a to bude pozdě.
Ale to samé platí u otce. Nebo ten je jen stroj na výrobu?
Myslíš že chlap je šťastný, že dře jak mezek a je rád, že vidí dítě aspoň večer v postýlce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča005 Díky za podporu. Něco jiného by pro mě bylo, kdyby na rovinu řekla, že prostě není mateřský typ, že doma být nechce a tak nebyla. Ale nevidět děti vyrůstat kvůli penězům, to se mi prostě nelíbí. CHápu to, když někdo živoří, splácí půjčku, tak přece neskončí na ulici. Té ženě pak nic nezbyde, když více vydělává, ale oni žádné existenční problémy nemají, ona jen chce prachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misaatom
A ty víš, kolik měsíčně platí a kolik mají na rozházení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misaatom píše:
@Janča005 Díky za podporu. Něco jiného by pro mě bylo, kdyby na rovinu řekla, že prostě není mateřský typ, že doma být nechce a tak nebyla. Ale nevidět děti vyrůstat kvůli penězům, to se mi prostě nelíbí. CHápu to, když někdo živoří, splácí půjčku, tak přece neskončí na ulici. Té ženě pak nic nezbyde, když více vydělává, ale oni žádné existenční problémy nemají, ona jen chce prachy.
Nejsi náhodou milenka toho chlapa? Že do ní pořád tak jedeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misaatom A myslíš, že kdyby si s dítetem užívali doma oba, tak nebudou živořit? Nebo kde bereš to přesvědčení (krom své omezenosti) že matka je něco víc než otec a má tedy právo, no podle tebe spíš povinnost byt doma s dítětem a otec ne, ten má byt pryč a vydělávat, on nemusí vidět pokroky dětí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misaatom píše:
Tak třeba chtěl dítě chlap a má ho, je s ním na mateřskej. Ona chce peníze, tak chodí do práce a má je. Každej má co chce a jsou spokojení. Nevidím důvod tady něco řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
Ty jo neskutecneu nas vždycky varil manzel takze od vareni jsem odprostena - bavi ho to a u nich v rodine vždy vari jen chlapi takze jedine dobře pro me
uziva si obou dvou deti i když mala je ve skolce přes den ale s malym je porad nekde naplavani nebo venku nebo na nakupehcv hernach atd. ma cas na svy konicky a aktivity ale i praci jako takovou
stridame se vicemene protože on je majitel firmy a ja jeho zamestnance takze když se chce nekomu do práce tak jde a když ne, tak je doma s detma
coz je vyhoda nejen financni ale i z hlediska odpocinku
a hrozne rad me pocila na prodlouzeny víkendy za wellnesem třebas a ona je s prckama nekde nebo doma jim něco vymysli proste je to rovnocený u nas a existuje zastupitelnost jak v zehledeni tak ve vareni, starani se o deti atd coz je vyhoda protože se nikdy nepoadame kvůli tomu kdo co dela nebo ma na starost ani zadny vycitani pac i on vi co to obnasi byt třebas celej vikend detma sam a to od narozeni - nekojila jsem ani u jednoho takze UM a pohodička
Já byla po porodu na transfúzích, takže i ze začátku doma hrozně malátná…a chlap hned začal fungovat jako rovnocenný rodič/partner. O malou se stará úžasně, jen teda hodně špatně snáší, když třeba spadne a teče jí krev (už jsme měli párkrát, že se při pádu kousla do rtu, tváře nebo jazyka), tak to je z toho špatnej ještě druhej den, zatím co malá o tom za 5 minut neví
My máme ještě tu výhodu, že je to jediné dítě z obou rodin (obě rodiny do 10km od nás), takže prarodiče a prababičky ji prostě „vyžadují“ vidět aspoň jednou týdně. Takže chlap si s malou výletuje, jezdí po rodině, na koupání, chodí do lesa a když je malá s babičkou nebo spí, tak opravuje něco na domečku nebo vaří (resp. jednou za týden zkouší nějaký nový recept z kuchařky a strašně ho to baví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misaatom píše:
Ajajaj, takže řešíš spíš prachy, že? Protože na dotaz jak stejnou situaci vidíš z pohledů tatínků nereaguješ… někdo z rodiny nebo kamarádka to tak má? A vadí ti přesně co? Že mají víc peněz? Nebo že jim to takhle vyhovuje a jsou všichni spokojení? A ty ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a to si vem, ze ve spouste zemi je nejaky prispevek v materstvi trebe 3 nebo 6 mesicu a pak supajdi do prace oba…
tady ve Spanelsku kdyz jdu s detma na hriste dopoledne, tak tech par deti, co tam je (zbytek ve skolkach a jeslich) ma sebou prarodice, kteri duchod travi tim, ze hlidaji vnoucata. presto rodiny funguji, rodice sve deti miluji a vyrustaji z nich normalni lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misaatom píše:
Devět měsíců je dítě zvyklé na matku a pak se o něho stará cizí člověk. A jde i o tu ženu. Že na to má žaludek se vzdát dětí. Proč si je pořizuje? Aby předala svoje geny? Aby se o ní ve stáří někdo postaral? Aby se ukázala před kamarádkami, že je taky matka a chlubí se drahými oblečky, co jim může koupit? Tohle by se mělo nějak postihovat. Lásku penězi nenahradíte
Nemám na to číst dál. Pokud mezi náma běhají lidi s názory, jako máš Ty, tak se nedivím, že se to bere tak, že „dítě je mámy“ a „máma je nej“… Otec NENÍ cizí člověk. Dítě potřebuje někoho, kdo o něj pečuje a miluje ho; nemusí to nutně být matka. Ano, jsou ženy, které nepotřebují s dítětem být 24h denně - a neznamená to, že ho nemilujou. (To, že Ty si to neumíš představit, je Tvůj problém, že nejsi empatická, ne jejich.) A ano, jsou ženy, které si uvědomují, že i dítě potřebuje střechu nad hlavou, jídlo atd., takže pokud jim to finančně vychází lépe, tak jdou do práce a potomka svěří tatínkovi - a neznamená to, že svoje dítě nemají rády, naopak, mají ho rády tak, že udělají, co je pro celou rodinu nejlepší (plus mají kliku, že mají super otce dítěte, kterému se to mimino dá svěřit - to taky nevím, jestli si umíš představit, když mu říkáš „cizí člověk“.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevrátili jsme se náhodou o minimálně 20 let zpátky, že tady někdo „pranýřuje“ matku, která nezůstala s dítětem doma sedět na zadku?
A ještě si dovolila jít vydělávat peníze, aby rodinu zajistila. Fakt nestačím zírat. Pominu fakt, že @misaatom do toho absolutně nic není, jak to mají druzí doma za zavřenými dveřmi. Třeba jim to prostě vyhovuje. Otec, jako zedník, žádnou kariéru udržovat prostě nemusí a několika letý výpadek si může dovolit. Matka si to třebs dovolit nemůže
Máme nyní takový případ v okolí. Matka si nemůže dovolit být doma x let, jinak se nebude mít kam vrátit. A vydělává násobky toho, co otec. Tak bude doma tatínek, také rodič. A dokonce hned po šestinedělí, tak aby tě z toho netrefilo
Když vydělává otec a vrací se domů v 5, je to v pořádku, ale u matky je to hned špatně?
Lidé si to snad udělají, jak jim to vyhovuje. Matka si to jistě neužívá, že není s dětmi, ale v dnešní době jsou peníze až na prvním místě
Z něčeho žít musí. Jídlo, splátky, zábava a ostatní poplatky se neplatí ze vzduchu, že ano. Doporučuji se probrat a neřešit domácnost ostatních, hned se ti bude lépe dýchat. Je 21. století ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacka52 Ona ji ne „nepranýřuje“, ona ji „odsuzuje“. Ona je totiž zakladatelka na výši, ta spravedlivá, která může říct, kdo je dobrej a kdo špatnej… a matka, co jde pracovat, místo aby seděla doma s dítětem, je jednoznačně špatná a bude si to jednou vyčítat (to zakladatelka ví).
Myslím, že nemá co dělat s probíráním nebo se 21. stoletím. To má co dělat s tím, že by člověk měl být tolerantní, otevřený, respektovat, mít v sobě empatii k ostatním, a ne všechno poměřovat svým omezeným rozhledem a hodnotama, o kterých si myslí, že jsou jediné možné. Prostě někdo má, a někdo nemá… to jsou chvíle, kdy si říkám, že nesmím moc myslet na to, že volební právo mají všichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka Mám pocit, že zakladatelka snad zná i značku toaletního papíru, který používají
Ví, že jí jde jen o peníze, že by jich měli i tak dost a ještě zná pocity dané matky. Být ta doba o pár let dozadu, tak to snad pochopím více, nebylo to běžné, doma zůstávala matka a otec byl živitelem. Samozřejmě nemám na mysli rodiny, kde šlo dítě do jeslí a makali oba. Ale doba snad pokročila a není vyjímkou, že doma zůstane tatínek. Ale stále se najdou lidé, kteří nejsou natolik otevření a tolerantní, aby za to matku hned neodsuzovali, jak jsi přesně napsala. Jsou oba rodiče, není jeden více, aby měl povinnost zůstat doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit