Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, cely den mi to vrta hlavou, tady sem nic takoveho nenasla, tak sem zalozila novou diskuzi. Chodim pravidelne uz rok na agolutinove injekce, vychazi to na 23DC. MS mam cim dal tim slabsi, tento mesic jen jeden den a spis takove silnejsi spineni. Doktor se me ptal na datum posledni ms a pak mi rekl at prijdu 27.4. na injekci, coz ale vychazi uz na 19DC. To sem si vsak spocitala az doma, takze sem se ho nemohla zeptat, proc o 4 dny driv nez normalne
Tim padem mi to udela cyklus jen 24 dni. Nemate s tim nejaka zkusenosti? Proc to posunul? Myslite, ze treba proto, aby to kdyztak udrzelo pripadne tehotenstvi? Kdybych mela ovulku treba 15DC a otehotnela, mohlo by to tomu pomoct? Nebo by se miminko nemelo sanci uhnizdit, kdyz by mi ta injekce ten cyklus vlastne zkratila? ![]()
Je to trosku zmateny dotaz, snad me pochopite, nevim jak jinak to napsat ![]()
No v příbaláku píšou, že agolutin je progesteronum, to by měla být stejná či podobná látka jako třeba v utrogestanu, podle mě tedy by měla podporovat jen růst sliznice, činnost žlutého tělíska a rozhodně nezabrání zahnízdění embrya.
Nicméně může zabránit případné ovulaci, pokud ještě neproběhla, tu máš potvrzenou? A za jak dlouho dostaneš ms po injekci a za jak dlouho ji dostaneš po ovu? Po ovu by mělo být ideálně 14dnů, než ms dorazí, aby se případně embryo stihlo zahnízdit, doba kratší jak 10dnů od ovu už je moc krátká.
@Gladys ovulaci bych mela mit tak 14-15 DC. MS po agolutinu dostanu za 5-6 dni. Takze prave nechapu proc mam prijit driv, vzdyt to by se vajicko fakt nestihlo uhnizdit ne? Prave nevim jestli mi to nahodou nedal, aby to to vajicko nejak podporilo
jinak na ty injekce chodivam, protoze sama ms nemam. Ale podle ruznych vysetreni sem v poradku ![]()
Achjo kdybych vedela ze to vychazi na driv nez normalne, tak se ho zeptam proc to tak je, kdyz on mi nic moc vetsinou nerekne, na vsechno se ho musim vyptavat ![]()
Ahoj, no potrat by způsobit neměla, spíš naopak, ale řekla bych, že agolutinovejma injekcema se nic nevyřeší a že by měl hledat problém, proč vůbec nedostáváš sama od sebe MS. Dělal ti hormonální profil? Ovulace ti probíhá normálně?
@Pettulle HP mi delala a pry je v poradku. Ovulace ze zacatku neprobihala, ale ted uz asi jo. Delal mi utz a vajicka dozravaly, pak mi pichl pregnyl na prasknuti. Minuly mesic sem si delala ovu testy a podle nich ovu taky probehla
podle me mam mozna nizkou sliznici, kdyz mam i tu ms tak slabou, tak nevim jestli mi neposonul treba kvuli tomu? ![]()
Vim ze by bylo nejlepsi zeptat se ho, priste se ho zeptam, ale ted to ve me bude hlodat ![]()
@Cracky A jak máš tedy potvrzenou ovu? Folikulometrií, měříš BT, čuráš na testy nebo jde jen o výpočet?
Taky mám pocit, že se zrovna injekcema nic moc neřeší, na úpravu cyklu se většinou předepisuje utrogestan tuším. Ale to je taky nějaký progesteron či něco obdobného ![]()
Tak ať ti změří sliznici před ovu.
Ale pokud je nízká, tak by mi přišel logičtější utrogestan a začít brát ihned po proběhlé ovulaci, aby tam ta sliznice začla pořádně růst od začátku a embryo se mělo kam uchytit.
@Gladys asi mas pravdu. ale me se mu nechce moc do toho kecat, vis jak, preci jenom on je doktor ze, tak by mel vedet co dela
takze myslis, ze ten agolutin mi neda driv aby to kdyztak udrzelo oplodnene vajicko? tak to uz fakt nevim, achjo ![]()
Já ti nevím, mě to přijde hlavně, že ta jeho léčba nemá moc výsledky, ta extrémně slabá ms, mi přijde, že ta sliznice nemůže být nic moc. Já bych mu řekla, že rok mi dává injekce, těhotná stále nejsem, tak chci zkusit něco jiného. Když bude mít problém, tak bych nakráčela do nějakého CARu, tam už jsou přeci jen na tyhle problémy trochu jinak zařízení.
agolutin tuhle otazkujsem pred rokem a pul tez resila:-)ano ano dr mi dal agolutin kdyz na uz nic nevidel a ja nevedela jestli jsem tehulka,rikal,ze bud to dostanu a nebo se miminko lepe zahnizdi,tudiz mu to muze jen pomoc
@pipiinka dekuju za reakce
takze myslis ze je mozne ze mi ho dal driv aby se kdyztak vajicko lip zahnizdilo? ikdyz mi to ten cyklus zkrati ![]()
cracky nene ja uz tehu byla jen jsem to nevedela a dr na uz nic nevidel,tak mi pichl injekci s tim,ze pokud jsem ,tak mi ta injekce pomuze v tom aby se mimi lepe zahnizdilo a pokud nejsem tak to dostanu
Ahojky, tak se zase ozyvam
dneska jsem 14DC a ovu testy porad negativni. Agolutin mam dostat tech 19DC. Holky co myslite, kdybych mela ovu treba 17DC je sance na otehotneni? Aby se to vajicko udrzelo, kdyz ma ten agolutin vyvolat MS
jsem z toho na nervy ![]()
Agolutin ms vyvolá jen pokud nejsi těhu. Mě ho píchali v prvnim těhu do 12tt na udržení
jen by chtělo zjistit kde je teda problém jestli fakt k ovulaci dochází, pokud ne tak to chce ještě clostilbegyt. Neni normální že ms nechodí, tam musí v něčem být problém
nebo zajít do centra at udě
lají pořádný vyšetření