Může přijít exekutor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
15.4.20 01:27

Děkuji moc za rady. Nemůžu kvůli tomu ani usnout. Jen to pomyšlení, že bychom měli platit za dluhy někoho jiného, když my jsme si nikdy nepůjčovali, mě dohání k šílenství.

@Ou ta mapka je super :srdce:, ráno zavolám do poradny u nás ve městě, už se těším :)

@Aletheia uvidím, co mi řeknou v poradně, pár dokladů snad najdu, faktury od notebooku, TV máme, mobily máme k paušálu, to není problém, horší to bude s lednicí, pračkou a mikrovlnkou, to radši zkusím poprosit majitele, ať to dopíše do smlouvy, vždycky je lepší mít něco v ruce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
15.4.20 05:31
@AlinaJ píše:
Ahoj, řeším teď něco trochu podobného. Od února jsme já, muž a dítě v nájemním bytě, kde měl předchozí nájemník doručovací adresu. Nicméně žádný dopis mu sem nepřišel, hned po nastěhování jsme vyměnili štítky na schránce atd.
Ale!!! Byl tu pracovník exekutora s tím, že tady pan J. bydlel a mají podezření, že tu má majetek. Ukazovala jsem mu nájemní smlouvu, že tu od února bydlíme my a že mu klidně majitel bytu dá potvrzení o tom, že pan J. se v lednu odstěhoval.
Na to mi zase ten pracovník exekutora odpověděl, že klidně můžeme být přátelé pana J. a je možné, že majetek ukrýváme.
Nechal nám tu papír s tím, ať ten pan J. uhradí dluh, anebo po skončení opatření ohledně koronaviru dojde k soupisu majetku v tomto bytě.

Musím ho sem příště pouštět? V tom papíru je psáno, že pokud tu nikdo nebude, přijde s policií a vymění zámek.

Chápu, že to asi bude na právníka. Od všeho účtenky nemáme, abychom dokázali, že jsou věci naše.

Má někdo podobnou zkušenost?

Ahoj, taky nám takhle zaklepal exekutor na dveře, ja málem INFARKT, protože jsme zrovna do bytu kupovaly vše nové, myslela jsem, že se na místě nevím co. A vyhrožoval jak všechno vezme a takové a to jsme tam bydlely už dva roky.. strašně arogantní, hnusný chlap. Tak jsem mu říkala ať příště přijde buď s PČR a nebo s doprovodem a já tu budu mit rodinného právníka, vysvětlila jsem, že zadarmo mu moje věci nedám i kdybych ho měla vynést v zubech - přiznávám už jsem byla naštvaná! Ale s němi se někdy jinak nedá. No na po druhé uz nepřišel a majitel zrušil té paní před námi trvale bydliště sám. Zkoušel jí i kontaktovat, že jí hledá exekutor, aby o tom věděla, tak ho rychle poslala někam :-). Jo a jinak stál celou dobu jen v předsíni, více jsem ho nepustila a ještě jsem ho informovala, že pokud chce jít na prohlídku mého bytu, musí mit exekuční příkaz na mé jméno! Což neměl. Ale ten šok prvotní - já hned přemýšlela, co jsem zapomněla zaplatit, že si vše hlídám a takové člověku je skoro do breku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.4.20 06:33

@EvieK já taky byla v šoku, zrovna ještě přišel v poledne a taky děsně arogantní. Takže na ně asi jedině tvrdě, jak vidím. :D
Majitel mi včera řekl, že klidně doloží ukončení smlouvy s předchozím nájemníkem a trvalý pobyt tu prý ani neměl, takže to by mělo být v pořádku… Aspoň mám svědka, kdyby šlo do tuhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
15.4.20 06:37
@AlinaJ píše:
@EvieK já taky byla v šoku, zrovna ještě přišel v poledne a taky děsně arogantní. Takže na ně asi jedině tvrdě, jak vidím. :D
Majitel mi včera řekl, že klidně doloží ukončení smlouvy s předchozím nájemníkem a trvalý pobyt tu prý ani neměl, takže to by mělo být v pořádku… Aspoň mám svědka, kdyby šlo do tuhého.

A on tam jeste nemel trvalý pobyt a ten exekutor to stejně zkouší? Masakr. Já měla nějakého ze Šumperka či odkud, no tak se aspoň projel :D. Přesně já říkám s němi jedině tvrdě, takhle se mají chovat k neplatičům ne k člověku co nikdy neměl exekuci nebo neplatil co má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.4.20 07:02

@EvieK TP tu ani neměl, majitel to zjišťoval už v únoru na úřadě, jenom teda u věřitele asi pán uvedl tuto adresu jako doručovací a někde musel uvést číslo bytu. V našem paneláku je zhruba 100 bytů a exekutor se nějak dostal dovnitř do domu a zazvonil až tady před našemi dveřmi :think:
Souhlasím, měli by strašit dlužníky, ne poctivé lidi, copak my se ještě asi ubráníme, ale pokud zazvoní na nějakou opuštěnou babičku, co neví která bije? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
15.4.20 07:07
@AlinaJ píše:
@EvieK TP tu ani neměl, majitel to zjišťoval už v únoru na úřadě, jenom teda u věřitele asi pán uvedl tuto adresu jako doručovací a někde musel uvést číslo bytu. V našem paneláku je zhruba 100 bytů a exekutor se nějak dostal dovnitř do domu a zazvonil až tady před našemi dveřmi :think:
Souhlasím, měli by strašit dlužníky, ne poctivé lidi, copak my se ještě asi ubráníme, ale pokud zazvoní na nějakou opuštěnou babičku, co neví která bije? :?

Tak ta mu raději zaplatí, že.. no ja nechápu, oni stejně teda aspoň co vím, mohou jen tam kde je trvale bydliště a nebo přechodná adresa, ale více jak delší dobu nebo nahlášená na soudě. Prostě nezodpovědní lidi, fakt. A nevěřím, že mu nikam jinam nechodila pošta, dávky a jiné. Protože kdyby pracoval má to na plat :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.4.20 08:39

@AlinaJ já nevím, kdyby mi zazvonil exekutor (nebo kdokoli jiný), který by po vysvětlení, že osoba, kterou tu hledá, tu nebydlí, byl arogantní, zastrašoval a nechtěl odejít, tak bych nejspíš před ním vytáhla telefon a volala policajty, že mě tu zastrašuje arogantní chlap, který hledá někoho, koho neznám, nehodlá odejít a že se ho bojím a ať přijedou sjednat pořádek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.4.20 10:24

@EvieK kdyby ti exekutoři radši měli pravomoc nutit dlužníky pracovat, to by byla pohoda :lol: a ne děsit lidi, co s tím nemají nic společného :think:

@sagina já byla strašně překvapená (nepříjemně). Nakonec mi tu nechal ten papír, tu výzvu k zaplacení pro pana J., že pokud to nezaplatí, přijde po koronaviru dělat soupis. Ale pokud ještě přijde, tu policii zavolám.

Jinak jsem volala do občanské poradny a řekli mi, ať to popíšu v emailu a nafotím k tomu podklady, co mám, že to vyřešíme… Tak snad to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
15.4.20 12:24
@AlinaJ píše:
@EvieK kdyby ti exekutoři radši měli pravomoc nutit dlužníky pracovat, to by byla pohoda :lol: a ne děsit lidi, co s tím nemají nic společného :think:

@sagina já byla strašně překvapená (nepříjemně). Nakonec mi tu nechal ten papír, tu výzvu k zaplacení pro pana J., že pokud to nezaplatí, přijde po koronaviru dělat soupis. Ale pokud ještě přijde, tu policii zavolám.

Jinak jsem volala do občanské poradny a řekli mi, ať to popíšu v emailu a nafotím k tomu podklady, co mám, že to vyřešíme… Tak snad to bude v pohodě.

Ty to máš recht, kdyby každý dlužník pracoval tak :D. Ale myslím si, že to bude v pohodě, že po druhé už nepřijde. Každopádně jo volat PČR, příště bych to tak už udělala, ale já v první chvíli měla šok, než mi řekl vlastně, že se jedná o někoho jiného. Fakt 5min co na mě mluvil, jsem přemýšlela, co jsem zapomněla zaplatit, když si na tohle dávám pozor. Ale vím, že se to muze stát, kamarádka takhle zapomela za jedno období zaplatit odpad - měla jiné starosti, ležela v nemocnici a takové, další období už platila řádně jen to jedno si neuvědomila a upomínky jí chodily na starou adresu. A bum prásk dostala pak exekuci, samozřejmě jí to neomlouvá, ale stane se. Takže než řekl to jméno, tak já jsem byla v pořádném šoku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.4.20 14:36
@AlinaJ píše:

Ten dlužník tam ani nemá trvalý pobyt? To je naprosto nehorázné. Prostě to zkouší, jestli na dlužníka někdo zatlačí. Účtenky vůbec není potřeba shánět a s PČR nepřijde, protože prostě nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
15.4.20 17:22

Zakladatelko napiš dopis/e-mail/ tomu exekutorovi/pokud víš o jakého se jedná/ a jako přílohu dej potvrzení od pronajímatele, že tam pan J už od ledna nebydlí. Budeš mít důkaz, že jsi o tom exekutora informovala. Navíc bych připsala, že pokud Vás budou opětovně obtěžovat, tak podáte stížnost na exekutorskou komoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.4.20 17:48

@Ou ani nikdy trvalý pobyt neměl. Majitel si ověřuje každého bývalého nájemníka na magistrátu, zda si tam náhodou nezřídil TP. A podle majitele ho tady pán neměl. Asi musel někde uvést adresu i s číslem bytu, nejspíš u nějakého věřitele. Nejspíš máš pravdu, exekutor se snaží jen tlačit… My toho pana J. ani neznáme, takže snad to dopadne dobře.

@Adull vím, nechal mi tu pro pana J. výzvu k zaplacení s razítkem. Naše adresa tam je uvedená jako adresa místního šetření. Pronajímatel už mi poslal potvrzení ukončení smlouvy toho pána. Takže to jen zkompletovat a poslat. Na komoru tu stížnost nejspíš stejně podám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.20 09:19
@AlinaJ píše:
Na komoru tu stížnost nejspíš stejně podám.

Stížnost musíš poslat na ministerstvo spravedlnosti, Exekutorská komora přece nebude trestat sama sebe :mrgreen:

https://justice.cz/…na-exekutora

Z Ministerstva mají exekutoři opravdu strach, doporučuju 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
16.4.20 09:33

@Jan Exekuovaný perfektní nápad, děkuji :potlesk: pošlu jim to datovou schránkou

Jinak moc všem děkuji, z občanské poradny mi dnes volali a řekli mi stejné rady jako vy tady, díky vám už to mám připravené a mohu bojovat :potlesk: :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel