Může se autista chovat normálně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.7.24 10:12

@Beruska999999 diagnózu v dospělosti chápu, dřív se to tolik neřešilo a kolem mě je víc lidí, co v dospělosti získalo nějakou „moderní diagnózu“.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
14.7.24 10:17
@Anonymní píše: Více

No neřešilo, neuměli to diagnostikovat a děti končily ve zvláštní škole.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.24 10:19
@Velryba černá píše: Více

Překvapivě lidi kolem mne mají ve většině SŠ a často i VŠ a nechávají se diagnostikovat, když na stejné problémy přišli u jejich dětí.

• Citovat
  • Upravit
3076
14.7.24 10:20

Urcite je to velka cast toho problemu, ale neni to jediny duvod. Ja mam treba v okoli par, kde manzelovi byl diagnostikovan Aspberger v dospelosti (nekdy mezi 35-40) a „vtipne“ je, ze manzelka je psycholozka a taky to nepoznala…provalilo se to, az kdyz meli druhe dite, uz toho proste bylo pro nej zjevne moc na procesovani. Dalsi znama ma 4 deti, jeden z nich je diagnostikovan uz od pomerne brzy (nevim, cca kolem 7 let) a jeho starsi bracha az v puberte…a tam se fakt uz nejedna o to, ze by se o tom moc nevedelo, meli to v rodine, ale jeho projevy byly zasadne mene vyrazne, nez u toho mladsiho. Mimochodem, ty kluky jsem na spolecnych akcich potkavala pravidelne a taky bys nic nepoznala, meltdown jsem nezazila ani u jednoho, u toho maldsiho to pry hodne spoustela skola a u starsiho ani nebyvaly…to je takova „zjevna“ vec…oba se chovali pocitove naprosto normalne.

Příspěvek upraven 14.07.24 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.7.24 10:23

Ano, protože se jednalo o lehčí formy. Třeba můj strýc byl dle popisu jako dítě jasný a jasný je i nyní. V dětství byl ale hodnocen jako rváč, nevychovaný parchant s mentální retardací a v té zvláštní skončil. Vypracoval se až jako dospělý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.24 10:47

@Beruska999999 co je meltdown jsem si musela vygooglit.

@Velryba černá to je asi pravda.

• Citovat
  • Upravit
30332
14.7.24 10:50

Může úplně v pohodě. Záleží na síle diagnózy. Někde to pomalu ani nepoznáš, má jen drobné výkyvy, někde ti něco přijde jiné od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
14.7.24 10:54

Jo sorry, zili jsme v zahranici, casto ty veci studuji anglicky, je i o dost vic zdroju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.24 11:04
@Aspera píše: Více

Je pravda, že když nemá diagnózu, tak pokud opravdu je autista, tak bude jen slabý, jinak by to určitě řešila doktorka a škola.
Jeho chování nějak extra nevšímám.

• Citovat
  • Upravit
3076
14.7.24 12:14

Jo tak uz jsem nasla, co jsem hledala - to je teda americka klasifikace, ale mas tady autistku Level 1 („blizko normy“) a autistu Level 3 - mnohem tezsi forma. Holcina ma dost videi, umi pusobit naprosto „normalne,“ ale ma tam i ty stavy, kdy ji to dozene.
 https://youtube.com/…/6RZFmIfRG4I?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect