Může to být náběh na epilepsii?

Anonymní
1.11.14 23:25

Muže to byt náběh na epilepsii?

Ahoj. Zajímal mě něčí názor..
Dcera 8 let.Ve 14 měsících febrilni křeč a znovu ve 3 letech, ale ta byla komplikovana protoze trvala minimálně půl hodiny. Ještě ve 3 letech měla 15 kg a v 5 už 25..Momentálně v 8 letech 44 kg :zed: Ted se mi dvakrát stalo, že koukala do blba, pak sebou cukla a divila se co je.Ted se mi taky v noci třikrát pocurala ve spaní…
Eeg ma prý šílené. ale rezonsnce Ok…mudr pořád říka, že ma náběh na epilepsii

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5473
1.11.14 23:35

To je zvláštní vyjádření od lékařky, neexistuje něco jako náběh na epilepsii, buď epilepsie je, nebo není. To zakoukání rozhodně epilepsií může být, jsou to tzv. absence (zkus vygooglit, počti si, třeba tam najdeš i jiné věci, které ti budou sedět). I ta anamnéza febrilních křečí tomu přisvědčuje a zřejmě by to vysvětlilo i to noční pomočování. EEG šílené, to je taky výraz jak brno :mrgreen:, zjevně není normální, tak pak je otázka, jestli je nespecificky abnormální nebo vyloženě epileptiformní (tak nějak by se měla dr. vyjádřit). Že je rezonance v pořádku, to je dobře a běžné. Každopádně, chce to dceru dobře sledovat, protože pokud by to opravdu byla EP, tak ty záchvaty absencí jsou opravdu velmi krátké a pokud nejsou doprovázeny třeba ztrátou svalového napětí (že se dítě skácí k zemi), tak i lehce přehlédnutelné, ideálně si takové situace psát- jak to vypadalo, frekvenci… Pak to předložit dr. na neurologii a ta to musí nějak vyhodnotit a zakročit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panamera9
2.11.14 01:43

Doporučuji navštívit lékaře.
Podle popisu nenasvědčuje nic k epi.
Je nutné udělat odběry, hlavně cukr. MR byla provedená kdy? Co znamená „šílené EEG?“

• Citovat
  • Upravit
2.11.14 06:43
@panamera9 píše:
Je nutné udělat odběry, hlavně cukr. MR byla provedená kdy? Co znamená „šílené EEG?“

Zahledeni a ztrata vedomi nenasvedcuje k epi? 8o

taky nechapu to EEG, ale tam se epi vetsinou pozna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
2.11.14 10:20

@MilijonDolarBejby
Tak synovec mel taky absence a je to forma epi. A jak pise @Samamama nic jak nabeh na epi neni, bud je anebo ne. Samozrejme se muze objevot kdykoli v prubehu zivota. A silene EEG to je ale vyraz. Zeptej se dr poradne, priladne zmen neurologa. Pokud epi ma, lecit by se mela, muze ji to poskodit mozek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.11.14 10:24
@panamera9 píše:
Je nutné udělat odběry, hlavně cukr. MR byla provedená kdy? Co znamená „šílené EEG?“

Naopak, popis velice nasvědčuje epi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.11.14 10:27

@MilijonDolarBejby to eeg je zrádné v tom, že letitý epileptik klidně může mít naprosto normální eeg (pokud není „štěstí“, že pacient vystřelí záchvat během záznamu, ale to se daří málokdy, spíš třeba při fotostimulaci) a zase neepileptik může mít abnormální eeg. Každopádně v každé knížce o epilepsii je psaná mantra- neléčíme eeg, léčíme pacienta :mrgreen:. A shodneme se, že ty popisované stavy z epi podezřelé jsou, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
2.11.14 10:27
@panamera9 píše:

Nenasvědčuje EPI? Vždyť popis jasně sedí na petit mal záchvat :nevim:
Určitě navštivte včas neurologa, tato forma velmi dobře reaguje na léčbu a je šance, že z toho „vyroste“.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
2.11.14 10:34

Já teda nevim, ale já se s epilepsií léčím. Resonanci mám OK, EEG většinou dobré, ale léky užívám. Protože bez nich jsem trpěla záchvaty… Epileptický záchvat nejsou jen křeče, ale může to být i to koukání do blba… Nerozumím tomu, že vám ta doktorka nedala léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.11.14 10:39

Mě by hlavně zajímalo, co to bylo za dr., z výrazů „náběh na epilepsii“ a „šílené eeg“ doufám, že o neuroložku nešlo. Ale zas jestli by se dětská takto vyjadřovala k eeg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.14 11:17

Syn epi mel jako nasledek meningokoka a na eeg neco videt bylo, í kdyz mel jen jednou slaboucky zachvat, kdyz byl miminko. Sledovanej na neurologii byl vic jak 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
2.11.14 11:19

Ahoj. Malý záchvat-petit mal-křeče nejsou. Během záchvatu dochází jen ke kratičké ztrátě vědomí-stav, při kterém dítěě vypadá, jakoby snilo s otevřenýma očima, oči mají skelný výraz, dítě vypadá jakoby nevidělo a neslyšelo. I když tento stav je svým rozsahem odlišný od velkého záchvatu-grand mal může dítěti ublížit. Stav holčičky by měl pravidelně kontrolovat neurolog. Náběh na epilepsii-nechápu výraz. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panamera9
2.11.14 22:26

Podle Vašeho dotazu nelze přesně posoudit o co se jedná.
Zajděte s dcerou k lékaři, je nutné udělat komplexní vyšetření.
Pochybuji, že by Vám lékařka řekla tak nejasnou informaci při tak závažném onemocnění.
Náběh na EPI není jistě výrok lékařky.
Přes PC Vám nikdo Dg nestanoví.

• Citovat
  • Upravit
panamera9
5.11.14 23:21

Nechápu, proč někdo založí diskuzi položí nesmyslný dotaz, nereaguje.
Pokud se chci něco opravdu dozvědět, nebo znát názor, popovídat si, tak je normální reakce.
Je tady hafo diskuzí založených duplicitně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.14 23:25

Tak jak tady někdo psal, v pondělí dcera prodelala absenci…Doktorku jsem okamzite změnila

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA