Můžu ho tím rozmazlit?

86
20.10.19 11:19

Můžu ho tím rozmazlit?

Zdravím. Mám 7týdenního chlapečka. Je to mé první mimčo. Je hodný jen občas zabrečí když ho bolí bříško, má plnou plýnu, má hlad nebo neví jak usnout. Asi jako každé miminko. Ale mě každý říká že ho rozmazluji a proto brečí proto, že se chce nosit. Je pravda, že ho uspávám na rukách a povídám mu u toho nebo mu hladim vlásky a po tom co usne, ho odložim do postýlky a za 5 minut je vzhůru a pláče. Když si ho vezmu pláč přejde. V noci v postýlce spinká ukázkově poslední kojení proběhne kolem 21:00 a spinká i do půl 7 do rána pak znovu nakojím a do postýlky už nechce. Ale když si ho vezmu k sobě do postele v tu ránu spinká. Já si myslím, že to není rozmazlenost. Přece nepláče jen z rozmaru ne? Potřebuje cítím maminku a cítí se v bezpečí. Je pravda že domácí práce jsou pro mě náročnější když malý potřebuje pořád pozornost ale stačí si ho dát do nosítka a můžu fungovat. Moje babička mi jako jediná říká ať poslouchám své srdce a pokud mám pocit že je to tak správně ať to dělám podle sebe. Ostatní mi zase radí ať ho nechám vyřvat že si musí zvyknout být sám. Ale na to prostě nemám nechat ho plakat. Doufám že to má hlavu a patu co jsem teď psala. :D Jaké byli vaše mimča v tomhle věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PaníKadrnožková
20.10.19 11:21

Ne, aani malinka miminka ani velke deti nelze laskou a jejimi projevy rozmazlit. Ňunej, jak je libo. Deticky si řeknou, co potřebují :srdce:

• Citovat
  • Upravit
86
20.10.19 11:24

Děkuju za radu :srdce: budu si to dělat podle sebe a na ostatní kašlu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
20.10.19 11:27

Ne, nerozmazlíš ho. On potřebuje hlavně cítit tebe a cítit se v bezpečí u maminky. Jsi jeho jediná jistota jakou v životě má :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.10.19 11:29

Pravda :srdce: děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
20.10.19 11:31

Tak jim to nevyprávěj, jak to doma máte. A je to. Samozřejmě, že novorozence láskou nerozmazlíš, bože. To snad sama víš. Přečti si něco o čtvrtém trimestru, to tě uklidní a s okolím se o tom nevybavuj. I kdybys dělala chyby, tak jsou to tvoje chyby a musí si je prožít každá matka. Kéž by existoval univerzální návod na výchovu a péči o všechny děti. Ale neexistuje, proto nikdo zvnějšku naprosto nemůže radit, jak to máš dělat se svým dítětem. Přece nebudeš dělat něco, co vám nevyhovuje jen proto, že ti to radí… nevim, třeba kamarádka tvé matky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
20.10.19 11:34

Ja v sesti tydnech slysela od tchyne, ze to jsme si malyho “pekne” naucili usinat na me, kdyz mel koliky. Ta dostala. Dite potrebuje citit lasku a bezpeci a skoro zadna mama nema srdce na to nechat tak nale miminko brecet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
20.10.19 11:37

@Marie f určitě se na všechny vykašli a užívej si to. Mazlete se jak jen to jde. Pokud potřebuješ uklidit doporučuji šátek nebo nosítko a můžete být spolu i u toho. Rozhodně žádné vyplakavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.10.19 11:37
@Čičorečka píše:
Tak jim to nevyprávěj, jak to doma máte. A je to. Samozřejmě, že novorozence láskou nerozmazlíš, bože. To snad sama víš. Přečti si něco o čtvrtém trimestru, to tě uklidní a s okolím se o tom nevybavuj. I kdybys dělala chyby, tak jsou to tvoje chyby a musí si je prožít každá matka. Kéž by existoval univerzální návod na výchovu a péči o všechny děti. Ale neexistuje, proto nikdo zvnějšku naprosto nemůže radit, jak to máš dělat se svým dítětem. Přece nebudeš dělat něco, co vám nevyhovuje jen proto, že ti to radí… nevim, třeba kamarádka tvé matky :D

Já to nikomu nevyprávím a ani jsem nic takového nepsala. Ale návštěva to asi vidí když k nám přijde a komentují to. A ptala jsem se úplně normálně a nejsem hloupá tak si můžete odpustit to " bože ". A napsat normálně svůj názor. Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.10.19 11:38
@Eliskaxox píše:
@Marie f určitě se na všechny vykašli a užívej si to. Mazlete se jak jen to jde. Pokud potřebuješ uklidit doporučuji šátek nebo nosítko a můžete být spolu i u toho. Rozhodně žádné vyplakavani.

Nosítko je na každodenním pořádku :lol: jinak bych neudělala doma nic. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
20.10.19 11:39

Neposlouchej je, jsou to jen kecy ;).
Tve miminko jen cítí lasku a bezpeci od maminky.
Detem se ma projevovat laska :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.10.19 11:39
@Lilith_S píše:
Ja v sesti tydnech slysela od tchyne, ze to jsme si malyho “pekne” naucili usinat na me, kdyz mel koliky. Ta dostala. Dite potrebuje citit lasku a bezpeci a skoro zadna mama nema srdce na to nechat tak nale miminko brecet.

To taky slýchám dost často právě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.10.19 11:40

Babička je moudrá žena. Dělej to, co vyhovuje tobě a dítěti. Ano, i miminka překvapivě potřebují kontakt a dělá jim dobře být s mámou, být objímána, moci se přitulit. Nejsou to roboti ani plyšáci, navíc jinak než brekem se zatím ozvat neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
20.10.19 11:41

Z jedné strany se ti nedivím. Taky mám u svých dětí potřebu, mít je Furt u sebe, kor novorozeňata, když zapláčou, pomazlit. Z druhé strany děti jsou chytré a velmi brzy si zvyknou na to, že stačí zakňourat a maminka je hned zvedá. Takhle brzy bude vědět, že když zakňourá, jde do velké postele k mámě. Pravda je na obou stranách a myslím si, že se ti ostatní snaží jen poradit. Z druhé strany si na to musíš přijít sama. Dětí mám 6. Nejstarší je skoro 4letá, která mě taky všechno naučila. Pořád jsem jí tahala. No realita je taková, že dcera do teď neusne bez toho, abych jí držela za ruku a byla u ní. Klidně 5× za noc za ní musím. Druhé jsem měla dvojčata, takže ty mě už naučili, že když je čas na spaní, tak je položit a nechat být. Když brečeli oba nebo dokonce všichni tři, tak je nešlo všechny chovat, brát do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
20.10.19 11:43
@Marie f píše:
Já to nikomu nevyprávím a ani jsem nic takového nepsala. Ale návštěva to asi vidí když k nám přijde a komentují to. A ptala jsem se úplně normálně a nejsem hloupá tak si můžete odpustit to " bože ". A napsat normálně svůj názor. Děkuji ;)

To “bože” patřilo těm, co ti tvrdí, že tím miminko rozmazluješ. A svůj názor jsem napsala úplně normálně. Nebo teda nevim, jak normálněji bych ho měla napsat :D Naprosto to nebyl útok, jen naštvání na lidi, co maj pocit, že můžou vychovávat tvoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí