Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Muze to byt uzkostna porucha po prodelanem stresu. Zkus pit pred spanim medunku.
Jo, to vypadá na nějaké úzkostné stavy.
Výhodou je, že to jde řešit. Klíčem je najít si pravidelně čas věnovat se sama sobě, svým myšlenkám a pocitům a prohrabat se i těmi nepříjemnými věcmi a vyčistit je. Nejjednodušší způsob jak to dělat je začít si psát deník. Ani ne tak o tom, co se člověku stalo, jako o tom, co se mu honí hlavou a průběžně se vracet ke starším zápisům a porovnávat nastalé změny.
Nejefektivnější cesta je pár týdnů až měsíců u někoho v psychoterapii.
Někde mezi tím co se náročnosti a efektivity týče jsou různé sebevzdělávací knihy či semináře.
Určitě to ovšem chce osvojit si nějaké realxační techniky a cvičení a v ideálním případě večer namísto obrazovek, práce či úklidu chvíli psát denik, pak cvičit/relaxovat a pak se věnovat případnému sexu a potom jít spát.
Bohuzel z vlastni zkusenosti muzu potvrdit, ze od stresu muze byt skoro cokoliv:( tohle je takovy ten zacatek, taky bych doporucovala jit k psychologovi.
Zaroven zkuste nejaky sport nebo neco, co vam dela radost a odreaguje vas.
Nejake pripadne prasky na spani ap bych zatim urcite vynechala a snazila se to zvladnout jakkoliv jinak.
Ty zatnuté čelisti mám také, ráno se probudím a kolikrát mě bolí celá pusa a zuby, je to pozustatek ze stresu, ktery jsem prozila v minulosti, aktualne zaden stres nemám a jsem v pohode-toto mi zustalo. Takže i u tebe je to pravděpodobně pozůstatek stresu ![]()
Třeba někdo poradíte…mám za sebou docela dost krušné stresové období, ale již je to rok…teď už je čas docela klidu a mě se dost často v noci stává, že se probudím, mám úplně zatnuté zuby, je mi divně, takový pocit neklidu, hned mi pracují střeva a musím na WC…přes den je to docela ok…může to být po tom stresu? díky…a pardon za anonym