Mycoplasmata a Ureaplasmata - rady a tipy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
727
10.8.17 11:56
@Anonymní píše:
Děkuju za reakce. Mně je doktorka na urologii předepsala na 10 dní i pro partnera, měla jsem gynekologické i urologické potíže. Zbývají mi ještě 3 dny ATB, změnu cítím velkou, jen to ještě pořád není ono. Až po několika týdnech máme jet na kontrolní stěry.@SarinkaSar1 Jak dlouho ses s tím tedy léčila? Ráda čtu, že máš výsledky dobré :)

no celkem asi tři měsíce, bohužel se mi to vrátilo v mezidobí a těžko říct, zda to bylo schovaný u přítele nebo u mě. Problém byl v tom, že mi nikdo neudělal citlivost na antibiotika a brala jsem je zbytečně, problém zmírnili, ale neodstranili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.17 12:49

@Sarinka­Sar1 Aha, ale předpokládám, že pak tedy nasadili správný atb a teď už je všechno ok a problémy nemáš? :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.17 16:12

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. V minulosti se u mě střídaly záněty močového měchýře a mykózy. V močovém měchýři mi zjistili ureaplasma, to se zaléčilo. Teď se mi zase po roce vrátily mykózy, ale mají úplně stejný průběh jako předtím - nezabírá nic z lékárny, na předpis dokonce ani Mycomax!! Své gynekoložce jsem říkala, co mi našli na urologii a chtěla jsem po ní, aby mi udělala stěry, jestli náhodou ty urea někde mimo měchýř nezůstaly nebo jestli záněty nezpůsobuje něco jiného. Odbyla mě s tím, že testy jsou zbytečný, protože urea jsou součástí mikroflory a z gynekologického hlediska se nijak neléčí. Jak jsem ale na různých diskuzích pochytila, na gynekologii se někomu ty urea léčí, případně se dělají stěry k vyloučení jiných bakterií. Jsem z toho zmatená.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
5178
14.10.17 17:30

Tak urea sice jsou soucasti bezne vaginalni mikroflory a dokud nejsou premnozene tak se opravdu neleci. Nicmene pokud se premnozi, tak zpusobuji dost problemu, vytoky (casto podobne kvasinkam), bolesti, spineni po styku, snizenou plodnost, potraty.
Stery zachyti prave jen premnozeni, male mnozstvi se vyhodnocuje jako negativni. A rozhodne se premnozena urea na gynekologii leci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.17 18:43

@histep No právě problémy mám, špiním i mimo cyklus, vždycky to vypadá jako kvasinka, ale nic na ni nezabere, je mi divný, že ani ten Mycomax, proto jsem po doktorce chtěla ty stěry. Řekla ale, že by urea stejně vyšly pozitivní, ale neléčí se. Neudělala mi stěr ani na jiný bakterie, přemýšlím o změně doktora..

• Citovat
  • Upravit
2
1.3.18 12:08

Ureaplasma Ur. slabě pozitivní

Dobrý den, chtěl bych se jen na něco informovat. Po rozchodu s bývalou přítelkyní s kterou jsem měl nechráněný styk a která byla o hodně let starší, jsem si raději zašel na testy na pohlavní nemoci (metodou PCR) a HIV. Vše dopadlo negativně až na Ureaplasmu Urealyticum, která mi vyšla slabě pozitivní, uroložka mi sdělila, že to může být běžnou součástí urogenitálního traktu a že jsem údajně v pořádku. Po tom co jsem vše o této bakterii četl mám docela strach, že již nebudu moci mít nikdy dítě, jelikož bych nakazil svou potencionální partnerkou. Mám to tedy začít nějak řešit třeba u jiného doktora, nebo výsledek slabě pozitivní opravdu nic neznamená. Jsem z toho docela v šoku. Děkuji Vám předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí