Mykóza nebo laktobacilóza?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Leenulik
14.8.12 18:39

Co jsem se dočetla, boraxové globule jsou na kvasinky, čímž by si vůbec nepomohla, protože je to přesný opak…

• Citovat
  • Upravit
Leenulik
14.8.12 18:39

Co jsem se dočetla, boraxové globule jsou na kvasinky, čímž by si vůbec nepomohla, protože je to přesný opak…

• Citovat
  • Upravit
BertaCek
15.8.12 00:58

Broucku, a vite, ze kvasinky=mykoza..?

• Citovat
  • Upravit
Leenulik
15.8.12 09:32

Jestli jste si nevšimla beruško, tak my tady řešíme úplně jiný problém než jsou kvasinky a mykóza… jedná se o laktobacilózu, trošku složitější problém… veškeré tablety a globule na kvasinky a mykózy ještě více uškodí, protože v pochvě je oproti běžným mykózám naopak přebytek laktobacilů, ne jejich nedostatek.. co proti tomu lze dělat je vyplachovat jedlou sodou či zkusit antibiotika předepsané gynekologem

• Citovat
  • Upravit
BertaCek
20.8.12 00:30

Broucku, ale autorka se pta, zda se jedna o laktobacilozu ci mykozu, netvrdi, ze se jedna bezvyhradne o laktobacilozu. Nevim, zda jste to postrehla, pro jistotu si jeste jednou prectete nazev diskuse.
Pokud se jedna o mykozu, zpusobuje ji pravdepodobne candida albicans, znama jako kvasinka. Na tu se zavadi boraxove globule plus byva ucinna mast fungicidin (bez predpisu) nebo dalacin (na predpos), dale dieta a prodysne pradlo (dulezite). Zavadet alkalizacni sodu situaci jen zhorsi. Rozumite?

Pokud se jedna o laktobacilozu, vyplachy ze sody by pomohly, ale jsou lehce obsolentni a navic si myslim, ze jde spise o mykozu ci jiny druh infekce, a zakladatelka potrebuje MOP a kultivaci. Antibiotika se na laktobacilozu normalne nepredepisuji.

• Citovat
  • Upravit
BertaCek
20.8.12 00:51

Nicmene pokud nezaberou vyplachy a nepouzivani tamponu (pH menstruacni krve je kolem 9 a casto staci na vyrovnani rovnovahy) dava se napr. augmentin na 5 dnu, pripadne doxybene. Nekdy je lepsi koupel nez vyplach (soda do lavoru a deset minut v tom sedet).
Priciny laktobacilozy jsou nejasne, neni to ani prilis caste onemocneni u zen s vulvovaginitis (kolem 5%) ale predchazejici antimykoticka lecba k tomu muze prispet. Casto lekari laktobacilozu spatne diagnostikuji a rovnou oznavuji problem za kvasinku, ale laktobaciloza miva cylkicky prubeh, se zvysenim obtizi v lutealni fazi, to casto napovi, plus pH 3.5-4.5, dale mikroskopicky obraz (cytolyza, intermedialni epitelove bunky). Dalsi problem jsou samodiagnozy a nedobirani leku, a i jina onemocneni. Jedna z nasich pacientek po osmi letech trapeni a antimykotik byla spravne diagnostikovana jako vaginalni psoriaza (velmi vzacne).

• Citovat
  • Upravit
Leenulik
20.8.12 09:52

Právě mi doktorka předepsala na laktobacilózu antibiotika Amoksiklav, tak uvidíme jestli to zabere.. jinak s ní bohuju už asi 3 roky, a doktorka o tom ví.. takže už nevíme jak to vyřešit.. to, že mám laktobacilózu je potvrzeno stěry, tzn. opravdu se nejedná o žádnou mykózu. Při každých stěrech mám přemnožený lactobacilus, jinak v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
581
20.8.12 13:29

BertaCek: ahoj, ja mam tie sam priznaky, pálenie, vytok (kysly vytok) ale moja lekarka to posielala len klasicky na kultivaciu, kultivacia ale nestaci vsak? mala by sa na to pozriet mikroskopom a urcit PH…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
20.8.12 14:56

Leenulik-kolko krizikov laktobacila vyslo? mne vychadzaju stale +++ laktobacilius. sp. produkujuci peroxid vodika a kvasinky negativne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ninnalo
7.11.12 16:07

Zabrali niekomu antibiotiká na laktobacilózu? Ja som už zúfalá, tiež s ňou bojujem roky a nič nezaberá. Zacyklený kolotoč! :think:

• Citovat
  • Upravit
Leenulik
24.1.13 18:43

Miapia - no křížky přesně nevím, to jsem se neptala, možná že mi to doktorka říkala, ale nějak jsem to neřešila. Chystám se tam opět v nejbližší době, zkusím se zeptat, zda nejde zajistit nějaký podrobnější rozbor, jaký je to druh laktobacila apod… Kvasinky i všechno ostatní taky negativní. Jinak jsem si koupila tea tree olej, zkouším výplachy každé ráno, výtok přes den sice není, ale štípání pořád stejné, hlavně po sexu nebo v nějakém období, tuším před menstruací. Opět jsem si nechala předepsat antikoncepci, půl roku jsem ji nebrala, abych zjistila, jestli to není třeba antikoncepcí, ale zřejmě ne. Takže fakt nevím :( soda taky nepomáhá..

• Citovat
  • Upravit
Mamama.12097
27.4.13 11:38

Ahoj, četla jsem tu, že spoustu lidí tady mátě problém ten samý jako já. Jsem z toho úplně nešťastná. Tento problém totiž u mě trvá už 5 let a nikdo mi nedokázal říci co mi vlastně vůbec je. Pálilo mě to a bolelo při sexu, měla jsem výtoky, ty mám i teď pořád, sex si neužiju kvůli tomu a trpí i můj partner. Ale mám naštěstí moc trpělivého a chápavého partnera a snažím se mu to vynahrazovat jinak :-)
Ale k problému… konečně teď mi gynekolog řekl, že jsem naprosto v pořádku, že výsledky ukazují, že mi nic není. Ale, že pochva není úplně sterilní a mám tam nějaké mikroorganismy, které tam být mají a které nemají. Ani mi neřekl, že to je laktobacilóza (to jsem se dočetla až tady na internetu).
Mě pochva nesvědí, pouze mám výtok a při sexu mě to až začne bolet a pálit.

Gynekolog mi tedy doporučil roztok z jedlé sody, ale já bohužel nevím jak ho mám aplikovat a v jakých dávkách. Neporadí mi někdo???

Jinak si myslím, že je to fakt hrozný a nevím proč s námi gynekologové nejednají na rovinu a nesnaží se nám v tomhle co nejvíce pomoci. Mně přijde, že dělají jako by nic a to za těch 5 let jsem vystřídala asi 5 gynekologů u kterých jsem byla s tímto problémem a pořád to samé.

• Citovat
  • Upravit
Leenulik
28.4.13 17:42

Mamama.1209:
Jako kdybych četla svůj příspěvek :) Bohužel jsem na tom naprosto stejně. O laktobacilóze jsem se taky nedozvěděla od gynekoložky, ale hledala na internetu, protože mi přišlo zvláštní, že jsou výsledky vždy v pořádku, tvrdí mi, že jsem v pořádku, ale já měla pořád výtok a štípání při sexu.. takže jsem se začala zajímat sama. Mě ten výtok ze sody nepomohl, ale určitě zkus, kup si např. Rosalgin aplikátor, do toho nařeď 30 - 60 g jedlé sody na 1 litr převařené vody (samozřejmě nech vychladnout :))) toto zkus 2-3× za týden, víc se prý nedoporučuje. To mám od gynekoložky, nemusíš se bát. Mě to ale nepomohlo, takže jsem už úplně bohužel rezignovala :( Koupila jsem si tea tree olejíček, dělám si výplachy ráno (když mám čas), takto aspoň zamezím výtoku přes den a připadám si čistější :) ale už mě to přestává bavit :( gynekoložka neví co se mnou, říkala, že to je celoživotní problém.. což si ale nedovedu představit, protože je to pro mě a jak píšeš i ty, pro přítele, samozřejmě nepříjemné :( takže kdyby kdokoliv na něco přišel, vyzkouším vše, abych se toho zbavila… tak vyzkoušej tu sodu, já měla i antibiotika 2×, ani jednou nezabraly. Držím palce, dej potom vědět :)

• Citovat
  • Upravit
581
28.4.13 19:11

Leenulik: ja mam to iste, cely den zo mna vyteka biely husty vytok, podobny kvasinkam, ale kvasinky to nesu a ani laktobaciloza nie, nepomohli vyplachy sodou a ani atb na 7 dni. vytoky som nikdy nemavala a teraz sa uz rok a pol trapim, po celom dni som tam dole cela zabrindana od vytoku… :(, vo vytroc mi bud nevyjde nic extra alebo sem tam premnozeny enterokokus, alebo gardnerella, posledne aj kvainky…skusala som lieky od imunologa silne imunomodulanty, injekcie proti bakteriam, ktore beru j ludia s rakovinou a predsa mi to nepomohlo…plus ja mama ko gratis stale zapalenu sliznicu vulvy a neuveritene PALENIE KAZDY DEN :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leenulik
28.4.13 19:21

Miapia: Jj, je to děs :( gynekoložka mi minule navrhla, ať ještě zkusím imunologa, tak díky za info, že to taky nemá cenu.. nechci do sebe zbytečně dávat nějaké prášky.. na to pálení a štípání mi doktorka ještě navrhla takovy krem, Excipial U Hydrolotio (když jsem si to koupila, tak na krabičce je napsáno na léčbu mírně až středně vysušené pokožky, tak jsem se docela zase pousmála, jako kdybych zrovna já měla být dole suchá :D) No každopádně to moc nepoužívám, pořád se něčím babrat :))) mě to pořád tak štípe, někdy víc, někdy míň, nevím s čím to má souvislost, to jsem ještě nezjistila :( snad nám někdo s tím problémem pomůže, nechci to mít napořááád :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa