Na co má nárok svobodná matka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@hanka.br. píše:
Proč ne? Nouzí netrpí, jak píše, ale chtěla by přidat. Na jídlo a léky to asi nebude.
tak ať starej víc mákne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
Tady si lidi tak zvykli na různé dávky a příspěvky, že jim to přijde normální (teď nemyslím zrovna zakladatelku, ale obecně). Všechny tyhle dávky a příspěvky mají být na přežití, na překlenutí těžké životní situace (když onemocní, přijde o práci…). Na to aby nezemřel hlady a měl kde bydlet a měl na léky. Všechno ostatní už by měl oželet… Není to na cigára, chlast, kredit do mobilu, objednávání pizzy, restaurace, diskotéky, kosmetiku, jiné než základní a nejlevnější oblečení.Každý kdo není úplně nezodpovědné pako, si v době kdy pracuje vytvoří alespoň základní rezervu, aby mohl přežít třeba tři až šest měsíců bez příjmů (jasně v některých případech to nejde, ale bavíme se o většině lidí, kteří tuhle možnost mají).
Ano mělo by to být tak jak píšeš, ale není........ Nejvíc dávek vyberou naší hnědí spoluobčané, co si budeme povídat.......... My nemáme finanční problémy, jen si říkám, sakra platím 15 let odvody, sociální zdravotní, daně atd. Tak pokud je nějaký příspěvek pro matky RD, tak proč ho nevybrat. Nešlo mi o příspěvky v hmotné nouzi apod. Jde o to, že člověk neví vše, takže jsem se chtěla poradit zda mi něco neuteklo....... Např. Spousta miminek neví, že si můžou u pojišťovny proplatit screening ve 13tt a o peníze prijdou.......v tomto duchu to bylo myšleno
to, že se na mě sesype hromada lidí s kritikou typu, co chceš, jdi makat, vyzirka apod. mě nepřekvapuje. Smysl diskuze se zde často úplně vytrácí a lidi si zde léčí komplexy a píšou samé urážlivé a zlé komentáře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Staworowski píše:
Ano mělo by to být tak jak píšeš, ale není........ Nejvíc dávek vyberou naší hnědí spoluobčané, co si budeme povídat.......... My nemáme finanční problémy, jen si říkám, sakra platím 15 let odvody, sociální zdravotní, daně atd. Tak pokud je nějaký příspěvek pro matky RD, tak proč ho nevybrat. Nešlo mi o příspěvky v hmotné nouzi apod. Jde o to, že člověk neví vše, takže jsem se chtěla poradit zda mi něco neuteklo....... Např. Spousta miminek neví, že si můžou u pojišťovny proplatit screening ve 13tt a o peníze prijdou.......v tomto duchu to bylo myšlenoto, že se na mě sesype hromada lidí s kritikou typu, co chceš, jdi makat, vyzirka apod. mě nepřekvapuje. Smysl diskuze se zde často úplně vytrácí a lidi si zde léčí komplexy a píšou samé urážlivé a zlé komentáře.
Bohužel tato informace je pravdivá. Zrovna v Mostě jsou Romové celoživotně na dávkách a to i 13leté matky dětí, co už od narození po smrt jsou na dávkách. Co s tím? Existuje pro tuto zvěř řešení? Zvěř proto, že se jako lidé nechovají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božislava píše:
Bohužel tato informace je pravdivá. Zrovna v Mostě jsou Romové celoživotně na dávkách a to i 13leté matky dětí, co už od narození po smrt jsou na dávkách. Co s tím? Existuje pro tuto zvěř řešení? Zvěř proto, že se jako lidé nechovají…
Přesně tak, začnou rodit ve 13 a po 6 dětech mají nárok na důchod… Odpracuji přesně 0 dní, celý život na dávkách… A když se tu člověk slušně zeptá, je hned za vyzirku.
Ale co s tím? Třeba bude vědět budoucí Ministryně práce a sociálních věcí @Burj Chalifa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Proč ne? Nouzí netrpí, jak píše, ale chtěla by přidat. Na jídlo a léky to asi nebude.
Třeba proto, že každý nemusí hned útočit a urážet......... Někteří lidé chtějí jen diskutovat, poradit atd........
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Staworowski píše:
Přesně tak, začnou rodit ve 13 a po 6 dětech mají nárok na důchod… Odpracuji přesně 0 dní, celý život na dávkách… A když se tu člověk slušně zeptá, je hned za vyzirku.
Ale co s tím? Třeba bude vědět budoucí Ministryně práce a sociálních věcí @Burj Chalifa
Když oni, ty musíš taky? Hraješ si na svobodnou matku, i když jste kompletní rodina. O co jsi lepší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Když oni, ty musíš taky? Hraješ si na svobodnou matku, i když jste kompletní rodina. O co jsi lepší?
Tak ty mě srovnás s cigoskou, která v životě nedělala? Jen proto, že se ptám na možnosti? To jsi fakt přehnala. Evidentně nemáš nic lepšího na práci, než sprostě urážet po internetu. Já si na nic nehraju, jsem svobodná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Staworowski píše:
Tak ty mě srovnás s cigoskou, která v životě nedělala? Jen proto, že se ptám na možnosti? To jsi fakt přehnala. Evidentně nemáš nic lepšího na práci, než sprostě urážet po internetu. Já si na nic nehraju, jsem svobodná.
tak v tom případě si zažádej o alimenty od otce tvého dítěte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@modravlocka píše:![]()
![]()
Pardon. Když už jsme u těch nároku, nevíte, na co bych mohla mit nárok já? Vdaná, pracující, se 3 dětmi a hypotekou?
Na daňové bonusy na děti a odpočet z daně na úroky z hypotéky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Staworowski píše:
Ano mělo by to být tak jak píšeš, ale není........ Nejvíc dávek vyberou naší hnědí spoluobčané, co si budeme povídat.......... My nemáme finanční problémy, jen si říkám, sakra platím 15 let odvody, sociální zdravotní, daně atd. Tak pokud je nějaký příspěvek pro matky RD, tak proč ho nevybrat. Nešlo mi o příspěvky v hmotné nouzi apod. Jde o to, že člověk neví vše, takže jsem se chtěla poradit zda mi něco neuteklo....... Např. Spousta miminek neví, že si můžou u pojišťovny proplatit screening ve 13tt a o peníze prijdou.......v tomto duchu to bylo myšlenoto, že se na mě sesype hromada lidí s kritikou typu, co chceš, jdi makat, vyzirka apod. mě nepřekvapuje. Smysl diskuze se zde často úplně vytrácí a lidi si zde léčí komplexy a píšou samé urážlivé a zlé komentáře.
máš úplně stejně formulovaný dotaz jako kdejaká socka, včetně uvažování.Navíc vidím lenost dotaz položit přímo na sociálním odboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz No počkej počkej, to si odecita manžel. Na to nárok nemám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Staworowski píše:
Jo, jasně. Najednou je k tomu, aby rodina byla kompletní, důležitá svatba. A všem nám tady koukaj z hlavy špejle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@modravlocka píše:
@kacz No počkej počkej, to si odecita manžel. Na to nárok nemám.
Tak snad je jedno, jestli manžel nebo Ty… má na to nárok jeden z Vás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Staworowski píše:
Ahoj, máme s přítelem 7m syna a nejsme manželé. Žijeme ve společné domácnosti. Mám jako svobodná matka nárok na nějaké dávky/příspěvek? Nejsme v hmotné nouzi, jen mě zajímá, zda třeba nemám na něco nárok.
Díky.
Myslela jsem, že svobodná matka rovná se samoživitelka, to je překvapení, že už se tak tituluje i matka, žijící s otcem svého dítěte ![]()
Máš nárok na RP nejvyšší snad ve světě a pak už jen makat, at se má děcko dobře ![]()
Nebo co bys chtěla, aby Ti ostatní z daní platili sunar a pleny, protože ses rozhodla mít dítě? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
Myslela jsem, že svobodná matka rovná se samoživitelka, to je překvapení, že už se tak tituluje i matka, žijící s otcem svého dítěte![]()
Máš nárok na RP nejvyšší snad ve světě a pak už jen makat, at se má děcko dobře
Nebo co bys chtěla, aby Ti ostatní z daní platili sunar a pleny, protože ses rozhodla mít dítě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit