Na co mám nárok při rozvodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10287
10.5.20 22:25

Idealne se dohodnete na vyporadani.
Soud bude jinak posuzovat aktualni stav - tedy kazdy mate polovinu majetku a uspor a polovinu zavazku, vyjma uspor a majetku pred manzelstvim. To vse za predpokladu neuzavreni predmanzelske smlouvy.
Stejne tam ale mate body, kdy se budete muset dohodnout vy, nebo vasi pravnici. Napr. vyporadani nemovitosti, auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.20 22:37

Vím, že to ničemu nepomůže, ale vždy když čtu něco obdobného, tak jsem ráda, že byt je napsaný jen na mě. Manžela miluji, ale stát se může fakt cokoliv. Manžel má na sobě zase jinou nemovitost a jiný majetek. Takže za mě moc nechápu proč tvoje rodiče na něho napsali čtvrtinu domu. Jako nejspíš to dopadne tak, že se sečte hodnota společného jmění manželů a půjde se na půl. Dohodnete se po dobrém nebo zlém, kdo si co nechá a kdo koho vyplatí.

• Citovat
  • Upravit
66852
10.5.20 22:40

Tak vsechno napul nepujde, lita tam 350 t manzela-zalezi na tom, jak muze svou investici dolozit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
11.5.20 00:13

Tak kazdy mate narok na tu 1/4 domu, splaceny uver se uz resit nebude, dal mate spolecny ten zavazek na auto - to se musite dohodnout kdo to bude splacet dal a toho bude to auto (a pulku uz splaceneho zapocist treba proti te jeho investici), no a pak tam lita ta jeho investice, tak proti necemu zapocist, pokud tam je jeste nejaky spolecny majetek, pripadne pulku mu vyplatit. Vemte si pravnika, je to celkem slozity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.5.20 00:47

Teda jako přepsat 1/4 domu/bytu tvymi rodiči na manzela je/byla dost hloupa chyba teda. :zed:..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.20 05:41

Ted uz to vim taky ze to byla blbost. Jenze tehdy nikdo nepredpokladal, ze by nastaly problemy. A kdyz on investoval sve finance, tak, proto se to udelalo, aby investoval i castecne do sveho… :,(. Ja stale verim, ze ohledne te 1/4 by se snad dohodnout dalo. Vztah k tomu nikdy nemel a nikdy si tady nezvykl… ale prachy jsou prachy, je mi to jasne. Jen snad mu dojde ze jsou tady jeste 2 deti…v dar. smlouve je klicka s paragrafem 630, kdy by se mohly rodice domahat daru zpatky. A myslim si, ze po tom jak se ted chova by se to dalo vyuzit ( nema pro nikoho z me rodiny slusneho slova a nenechava na nikom nit suchou). Jenze tezko se porusovani dobrych mravu dokazuje :-(…a asi o takove tahanice ani nikdo nestoji… :'(.

• Citovat
  • Upravit
45747
11.5.20 09:56

@Hanka1 a to mel investovat do ciziho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.5.20 10:32

@veria neinvestuje do cizího investuje do domů který jednou dostanou jeho dětí, takže to vše dělá pro další generaci.
U nás se to tak dělá po x generacích ne jen náš dům, ale i ostatní domy u nás v obci. Rodiče přepíšou dům na svou dceru (syna) pouze na něj většinou i s podmínkou já ty přepíšu dům ale jen na tebe a s tím že ty ho do budoucna přepíšeš na své dětí (klidně) ale ne na partnera. A dotyčná (dotyčný) ho pak zas přepíše jen na své dítě a ne na jeho partnera…
I hodně mých spolužáku se stěhovalo do domů svých partnerů s tím že dům je jen jednoho, který jej dostal od rodičů

• Citovat
  • Upravit
66852
11.5.20 11:38

@smajlik345 @veria i tady na epipi je spousta diskuzi na tema, moje penize jsem investovala do manzelova/pritelova domu/bytu. Ted se mam odstehovat, nic nemam. Radou zakladatelce byva, ze nemela investovat do neceho, co ji nepatri. A je to dobra rada, jen by to melo byt osetreno.
V tomto pripade manzel ze sveho investoval 350 t, doklady na to asi nema. Ale je vlastnikem casti domu-to je zapsano na katastru. Ti dva se musi domluvit, nebo pozadat o pravni pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.5.20 12:03

@matkabagristy tak o no i když člověk investuje do něčeho co mu nepatří (není zapsán v katastru) tak pak si musí zažádat o navracení peněz které do domů vložil. Jako má na to nárok, jen to musí nějak doložit (když nejsou obě strany rozumné a nedohodnou se). U zapsaní v katastru je to jednodušší bere se to že když je zapsán tak investoval, ale taky to může být tak že byl zapsán ale odmítl investovat a pak proč mu něco dávat. Když on nedal nic (to skoro řešila znamá, chlap neinvestoval ale peníze chtěl, ale nebyl zapsán v katastru tak měl smůlu)

• Citovat
  • Upravit
45747
11.5.20 12:22
@matkabagristy píše:
@smajlik345 @veria i tady na epipi je spousta diskuzi na tema, moje penize jsem investovala do manzelova/pritelova domu/bytu. Ted se mam odstehovat, nic nemam. Radou zakladatelce byva, ze nemela investovat do neceho, co ji nepatri. A je to dobra rada, jen by to melo byt osetreno.
V tomto pripade manzel ze sveho investoval 350 t, doklady na to asi nema. Ale je vlastnikem casti domu-to je zapsano na katastru. Ti dva se musi domluvit, nebo pozadat o pravni pomoc.

Presne tak. Kdyz investuje do ciziho zenska tak je blba ale kdyz chlap tak je to v poradku ;) s ostatnim taky souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.20 13:43
@smajlik345 píše:
@veria neinvestuje do cizího investuje do domů který jednou dostanou jeho dětí, takže to vše dělá pro další generaci.
U nás se to tak dělá po x generacích ne jen náš dům, ale i ostatní domy u nás v obci. Rodiče přepíšou dům na svou dceru (syna) pouze na něj většinou i s podmínkou já ty přepíšu dům ale jen na tebe a s tím že ty ho do budoucna přepíšeš na své dětí (klidně) ale ne na partnera. A dotyčná (dotyčný) ho pak zas přepíše jen na své dítě a ne na jeho partnera…
I hodně mých spolužáku se stěhovalo do domů svých partnerů s tím že dům je jen jednoho, který jej dostal od rodičů

Ono hlavne v te dobe jeste zadne deti nebyly :(. Tak to bylo reseno takto

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
12.5.20 07:02
@veria píše:
@Hanka1 a to mel investovat do ciziho?

do svého a to barak manzelcinych rodicu rozhodne není, takze ted ma v cizim baraku svoji ctvrtku a je mu to k prdu a zbytecne komplikace pro oba, vlastne i pro tchany.

To je jako když jsme ještě s muzem nebyli manzele, chodili jsme spolu a mne skončilo stavebko a jeho napadlo, ze za me stavebko bychom mohli vymenit okna v jeho byte. Tak jsem ho vyvedla z pekneho omylu, ze do cizího ja rozhodne investovat nehodlam a ze radeji ty peníze proinvestuju do chalupy mych rodicu, která jednou bude moje…

• Citovat
  • Upravit
45747
12.5.20 10:14

@Hanka1 tak lepsi tam mit ctvrtinu nez vubec nic. Muze chtit vyplatit atd. Ale to vis ze by bylo nejlepsi investovat uplne do svyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna