Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Milá zakladatelko, na propustku ti dají razítko, většinou je tam gynekologické centrum, vysvětlovat nic nemusíš, nic neříkej, max. ženské problémy. V tom se chlap vrtat nebude a baba soustrastně zakýve hlavou, když by se ptali, řekni, že o tom nechceš mluvit a hotovo.
Prošla jsem tím, ale já jim to prostě řekla, protože jsem tam bya často a myslela jsem, že jsou to lidé chápaví. – ehm, v té době to tak vypadalo, teď se mi to vrátilo formou výpovědi, že jsem se flákala ve své pracovní době u doktora a nic mi nebylo
Já bych rekla, že mám nějaký gynekologický potíže a že mě čeká zákrok. Takže mě čeká pár vyšetření, včetně predoperacniho. Pokud jsou v práci inteligentní, rýpat se v tom nebudou.
Tak ať to dobře dopadne!!! ![]()
@Anonymní píše:
Jindy k lékaři nechodím, spíš mimo prac. dobu, ale ted je to o to těžší tím, že v práci máme dost problémy a budeme muset tam být dlouho a prostě se nestíhá a já najednou budu chodit k lékaři v té největší prac. nestíhačce. Prostě zákon schválnosti, sešlo se to. Mohla bych prostě říct, že o tom nechci mluvit, na druhou stranu si s jednou kolegyní dost rozumím a mám už ted trochu výčitky. Ale zas tolik jí nevěřím, a yb to někde neřekla dál.
jedné, dejme tomu víceméně kamarádce to říct můžeš, ne? Já bych asi také jedné kterpou mám ráda a jsme kamarádky řekla
zbytku ale ne..a vím, že by si to nechala pro sebe ![]()
@jizvíková tak to mě mrzí. u mě proběhlo zatím vše „bez kolapsu“ i hydrolaparka. Vzala jsem si dovču, budu to dělat i ted takhle. Naštěstí i gynda má pochopení a kdybych nestíhala z CARu ráno do práce, tak by mi razítko dali. Zatím teda to všechno tak nějak vycházelo, ale ted se to samozřejmě začíná… ![]()
@Gituš píše:
Já bych teda nic nevysvětlovala, řekla bych, že mám zdravotní problémy, které lékař musí ohlídat - popřípadě, že je musíš konzultovat s lékařem a víc bych neřešila, nikomu do toho nic není.
Naprosto souhlasím. ![]()
@jizvíková chudino, ty lidi jsou svině, holavně když se jim někdo nehodí, jedna jí s ním jak s odpadem, když ho potřebují, hory doly černej les..strašný
![]()
U nás v práci se tedy jen říká, že jdu k doktorovi. Propustky mít nemusíme, šéf se maximálně zeptá, jestli to není něco vážného (on je takový starostlivý
. Takže stačí odpovědět, že jen běžná kontrola/nic vážného.
Po důvodu návštěvy lékaře nikomu nic není, to je privátní záležitost. Víc bych to řešila jen v případě, že bych byla hodně často pryč a narušovalo by to provoz. Tam bych to asi čas od času spíš řešila dovolenou, abych pořád neříkala, že chodím k doktorovi.
U mě ani tak nejde o šéfku, té dám pouze propustku od praktického či jiného, ale spíš o kolegyně, se kterými sedím v kanclu. Ani ne, že by byly zvědavé, ale prostě se zeptají. Doted jsem normálně řekla, preventivka, zubař,.. no ale ted právě nevím, na co se vymluvit a bude jim to prostě divný, že dřív jsem normálně řekla kvůli čemu a ted budu mlžit, ale ony to přežijou a já budu muset nakonec taky
![]()
Lékařské tajemství. Na to se tě snad ani ptát nemůžou. A jestli jo, je to neslušnost z jejich strany, ty si s odpovědí hlavu lámat nemusíš.
Řekla bych, že jdu prostě k doktorovi, který mě objednal na určitý čas. K jakému doktorovi a proč nikomu v práci sdělovat nemusíš.
Tvuj zdravotni stav je pouze tvoje soukroma zalezitost, takze nic nevysvetluj, maximalne rekni, ze mas nejake zdravotni komplikace a ze o tom mluvit nechces a je to ![]()
@Kalla1412 píše:
@jizvíková chudino, ty lidi jsou svině, holavně když se jim někdo nehodí, jedna jí s ním jak s odpadem, když ho potřebují, hory doly černej les..strašný![]()
No jsou, nejdřív, jaký jsou kámošky,, ehm
když jsem brala bráci za šéfku, protože byla nemocná a 3 měsíce nemakala, tak ok
Všem dodatečně děkuji a ať se daří!
Třeba to nebude tak horký a bude to v pohodě. Snad se někdy potkáme v příjemnější diskuzi
Zakladatelka ![]()
Nad tímhle jsem taky uvažovala, protože nás IVF blízké budoucnosti čeká a v práci to vedení určitě říkat nechci. Považuji to za soukromou věc a nemám potřebu v práci něco vysvětlovat.
Já bych řekla, že mě čeká menší zákrok a budu pár dní v neschopnosti ![]()