Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Co si vymyslet nějaký běžnější zákrok - žlučník, křečáky… Já, ač jsem něčím podobným neprošla, tě chápu… pak ty tázavý oči, jeslti se zadařilo a tak…
Příspěvek upraven 12.01.14 v 12:49
JAsně tak záleží, jaký jste kolektiv, jaká je to firma… já dělala ve firmě o asi 1000 zaměstnanců, ale kdyby někdo něco takovýho přiznal, tak to ví do 3 dnů celá fabrika vč. noční směny
![]()
Pokud bude propustka z centra, řekla bych jen že máš gynekologické potíže–a čeká tě menší operace
Já to v práci řekla…
a jako první vedení…a v pohodě
ale jasan, že na kolektivu záleží
@vím taky jsem dělala v takovém kolektivu cca 60 zaměstnanců :-/ já bych asi také nic neříkala a spíše řekla, že třeba máš i cystu na vaječníku a tak se to musí hlídat a pod.
Prostě máš drobný zdravotni problém a potřebuješ ho řešit u lékaře. S ostatním se snad svěřovat nemusíš, ne?
Já bych třeba řekla že má doktorka podezření na štítnou žlázu a musíš na nějaký vyšetření třeba.. Lepší by bylo říct aspoň z půlky pravdu, třeba že chcete dítě tak se jdeš nechat prohlédnout..
Právě že drbárna, navíc tam je jedna kolegyně, která kdyby se to dozvěděla, tak to neví nejen celá budova, ale všichni co mě znají
. Kdyby bylo nejhůř, tak za šéfovou zajdu, je lidská, ale bohužel si myslím, že by to s tou výše zmíněnou kolegyní „pořešila“, nechci to riskovat. @avm3 myslím, že na křečáky by mi neskočily…přemýšlela jsem o zánětu močáku - podezření, ale nechci se rouhat. Na tohle jsem dost pověrčivá. Můžu říct, že to je osobní, ale nechci zasadit semínko..
A to jako v práci tohle nestačí říct šéfovi a ostatním pouze, nezlob se, ale nechce se mi o tom bavit?
Já bych řekla, že jdu na preventivku na gyndu… pak už se lidi moc neptají
Já bych řekla, že mě čeká drobný zákrok a s tím spojené vyšetření-nebudeš ani lhát.
Já bych teda nic nevysvětlovala, řekla bych, že mám zdravotní problémy, které lékař musí ohlídat - popřípadě, že je musíš konzultovat s lékařem a víc bych neřešila, nikomu do toho nic není.
@Anonymní píše:
Právě že drbárna, navíc tam je jedna kolegyně, která kdyby se to dozvěděla, tak to neví nejen celá budova, ale všichni co mě znají. Kdyby bylo nejhůř, tak za šéfovou zajdu, je lidská, ale bohužel si myslím, že by to s tou výše zmíněnou kolegyní „pořešila“, nechci to riskovat. @avm3 myslím, že na křečáky by mi neskočily…přemýšlela jsem o zánětu močáku - podezření, ale nechci se rouhat. Na tohle jsem dost pověrčivá. Můžu říct, že to je osobní, ale nechci zasadit semínko..
Já bych to jako rouhání nebrala…
Z toho o co Vás žádám žádnou radost nemám, ale nemůžu jinak. Čeká mě první IVF a v práci nic nevědí a nic jim ani říct nemohu a ani nechci. Pochopitelně se to neobejde bez návštěvy různých lékařů, které mi, ač minimálně, tak přesto zasáhnou do pracovní doby. Zítra bych měla jet na UTZ a spojila bych to s návštěvou u praktického kvůli předoperačnímu. A teď ta prosba o radu. Na co se mám v práci „vymluvit“, abych se nerouhala, ale odpověděla jim „důvěryhodně“ na otázku, proč si tam byla? Možná by bylo nejjednodušší se přiznat, že nám to přirozeně nikdy nepůjde, ale je to dost osobní a prostě nechci, aby to věděly.
. Děkuji za každou reakci.
Doufám, že mě alespoň někdo z vás pochopí a neodsoudí