Na facku odpovídám fackou a chci přestat!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
126
27.8.14 08:35

@zanda81 muhehe :mrgreen: já bych mlátila nejpozději po druhém kopnutí :mrgreen: Jinak, s kočkou máme zkušenost. Dvouletý synek měl tehdy potřebu kocourovi ubližovat, což jsem samozřejmě zarazila. Ale stejně, synovi je dnes deset, kocourovi osm a dodnes nemá syna rád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.8.14 08:35
@MarkétkaBeruška píše:
když myslíš. Je to tvůj názor já ti ho neberu, ale stojím si za svým, že mlátit dítě protože to neumím vyřešit domluvou či jinak je ubohé.

S ditetem ale nastanou situace, kdy se nejde domluvit.
Kamaradka ma dceru. Nikdy neplacla. Jen domlouvala. Holcicka na domluvy kaslala, mlatila matku i moje deti, byla vztekla. Domluvy nezabiraly.
Kazdy dite je jiny, nektery ale placnout potrebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
27.8.14 08:39
@zanda81 píše:
@MarkétkaBeruška opravdu se nechci hádat, ale opravddu věříš, že domluva vše vyřeší? Já tedy s tímto přístupem nesouhlasím…hádat se nechci

také se nechci hádat. Já hlídám děti, a zatím jsem si vždycky s domluvou vystačila, prostě dítě dělá něco co nemá, vysvětlíme řeknu že když se to bude opakovat, př. nekoupím zmrzku a jak je hodnej :nevim: takže proto si myslím že je zbytečné to dítě pleskat. Jo samozřejmě, když bude strkat ručičku v zoo k plameňákům tak ho přes ní symbolicky plesknu aby to ta ručička nedělala.
Tím jak chodím na hřiště s prckem a vidím třeba maminy kterým já nevím, dítě vyhodí bábovku z pískoviště a ony vyskočí a doslově ho seřežou (byla jsem toho svědkem) a ani mu neřeknou proč dostalo, s tím nesouhlasím

• Citovat
  • Upravit
9128
27.8.14 08:41
@Elí2014 píše:
@brumdinka že jo… :mrgreen: A když už jsme u těch extrémů - je zajímavé, kolik maminek, které trpělivě vysvětlují a nikdy by dítě neuhodily, má „hyperaktivní“ děti… :mrgreen:

Já ne, mám pohodové děti a nikdy na zadek ani přes ruku nedostaly. Holt, kdo umí ten umí. :mrgreen:
A to podotýkám, že syn byl jako tříleťák na zabití, měla jsem 100 chutí mu někdy plácnout…
Zato já znám spoustu hajzlíků v okolí, co dostávají na zadek běžně :jazyk:

Neříkám, že to jde vždy a všude, ale zas tady v čechách je to někdy docela extrém 8)

Ale jen hodinové vysvětlování, (jak se tu furt dokola v diskuzích opakuje), nepraktikuju, stačilo mi přesvědčení, že to bez plácání půjde, načíst nějakou literauturu a zažít naživo, jak vychovat relativně slušně 7 anglických dětí bez jediné rány na zadek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.8.14 08:43

A teda ke zviratum- mam tri kousky. Obcas zmercim tendence sikanovat je mladsimi. To je vzdycky chytnu za ruku, divam se diteti do oci a reknu vis, ze tohle nesmis delat. Boji re te, nebude te mit rad! Vetsinou to zabere. Kdyz ne, tak placnu na zadek a je klid. Nechci, aby psi ani kocour deti nesnaseli a nepokousali napr. Nemyslim, ze by to udelaki, ale nechci, aby zvirata sikanovali jen proto, ze nekousnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
27.8.14 08:45

Chvíli vysvětluji, pokud ze mě má dítě prču a pokračuje v tom samém, tak mu prostě přiletí, většinou mu dám ještě šanci počítáním do 3…
taky jsem myslela, že své dítě neuhodím, hmm to bych musela mít asi dítě jiné povahy, protože tenhle zatvrzelý beran mě ignoruje a jeětě dělá naschvály…
dokonce i moje babička už mu pleskla a přitom si nepamatuju, že by na nás kdy zvedla hlas

takže si myslím, že každé dítě je individuální a s každým se musí trochu jinak dle povahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
27.8.14 08:46
@Sarrrabi píše:
tak to už mi přijde přehnané..

co? dítě, co řeže druhé dítě a matka to neřeší, nebo to, že doma dostává a to si myslím, že na stopro tahle matka takhle vychovává a holčička to praktikuje jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
27.8.14 08:55

Takže dámy :) chápu a věřím, že máte děti, které stačí pouze slovem upozornit :D Pokud chcete toto vyvrátit…ráda vám zapůjčím svého syna :D Moje vlastní mamka ho odmítá hlídat…dceru kdyby to šlo by měla pořád!!! Je hrozný, že to říkám o svém dítěti, ale je to ďábel…už vám 4-leté dítě zlomilo zápěstí? Nebyl to úmysl…ale co je moc to je moc…takže až to opět přežene, nehodlám nic vysvětlovat, dostane takovou na prdel, že si nesedne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.8.14 09:23

Já úplně nesnáším ty řeči typu dokonalá matka, co ví všechno nejlépe, hejno vos, tuhle také hyeny hnedv úvodním příspěvku…buď dokáži zkousnout to, že tohle je virtuální svět, nebo jsem citlivka na to, co mi kdona netu napíše, pak jsem obezřetná, ovšem nepoužívám tyhle módní výkřiky, jako že opačný názor se nenosí…diskuze, to je ono, je to o tom, že má každý jiný názor, proto se může diskutovat, se stejným názorem všichni si jem můžeme pokyvovat hlavou a ne diskutovat. Pak pokud je tvůj názor menšinový a ty nedokážeš unést srgumentaci a diskuzi v menšině, máš tam křížek zavřít a je to. Kdyby všechnona světě bylo tak jednoduché, jako nenechat se rozházet diskuzí na emiminu, byl by svět rájem.

K tvému příspěvku, dobře mířená na zadek, můžeme o tom diskutovat, ale budiž. Dobře mířená na zadek z rozmyslem a účelově nikoliv v afektu či ve vzteku je rozdíl oproti třem fackám přes obličej ve vzteku rok a půl starému dítěti. Pokud někdo tento rozdíl nevidí a nechápe, já osobně s ním nemůžu diskutovat protože nevím jak.
@Jana206 píše:
Přesně to jsem si pomyslela, když jsem si diskuzi včera přečetla. Ale rozhodla jsem se nenapsat nic, protože poslední dobou se tady v diskuzích jiný názor nenosí. Většinou se slétne hejno vos z názorové strany, jak je diskuze laděná. To se mi stalo nedávno v jedné diskuzi a jsem prostě vyléčená.Taky mám dvouletou dceru, třetí dítě a kdyby pravidelně mlátila mě nebo své sourozence, tak dostane takový sekec mazec na prdel, že se nestačí divit. A rozhodně si to nebudu vyčítat ani nikoho z nás hnát na terapii. Odsud posud. Taky nejsem proti nezřízenému bití hlava nehlava, ale přijde mi, že ty dnešní děti si můžou dovolit moc. A rodiče místo důležitých věcí řeší kraviny - v zajetí volného výchovného stylu, který k nám odkudsi přišel.
Jedna dobře mířená rána(na zadek) je víc než tisíc (často zbytečných) slov. To ještě nikoho na tělesném nebo duševním zdraví nepoškodilo. Taky si myslím, že těm, co mají dvouleťáka a jen vysvětlují a vysvětlují, brzy hrábne. Moje kamarádky jsou z neustálého vysvětlování vyléčené většinou u druhého dítěte, které následuje rychleji po prvním.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.8.14 09:27
V první řadě nechápu, jak se může pod dozorem dospělého stát, že dítě během hodiny x-krát kopne do kočky 8o
@zanda81 píše:
@Elí2014 @brumdinka jen pro příklad :) když vám dítě během hodiny xkrát kopne do kočky, jak mu to chcete vysvětlit? Způsobuješ bolest…žádný kecy…dostaneš na zadek ať víš jaký to je…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.8.14 09:31

@g.sandova Tim,že dítě placneš ono si myslí, že jev pořádku placat ostatní. Domluvy fungují, ale taky je potřeba občas tomu fyzicky zabranit. A to se dá bez praštení dítěte. Věř mi, že muj syn rád mlatí děti a postupně s věkem se nám to daří. Bez toho, že bych ho mlatila. Občas mě ujedou nervy a dostane, ale větinou je to spíš moje selhání.
V některých zemích dát dítěti na zadek je trestný čin, který pokud se často opakuje dítě je odebráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.8.14 09:34
Je potřeba zásadně rozlišovat dvě věci a to výchovné plácnutí, kdy vysvětluju, popřípadě dám šanci, počítám do tří a podobně a pak mu dám tvými slovy výchovnou na prdel…a druhou situaci, kdy uspávám dítě, které nechce spát, nechám se vytočit, až vidím rudě a v afektu bez varováním jí třikrát střelím po papuli. To jsou celkem dvě rozdílné situace a ta druhá je jednoznačné selhání rodiče.
Druhá věc k zakladatelce je, že se prostě stalo, nestřílí se z toho malá je maličká, neublížilo jí to, poznámka špatně namířená rána na ucho ve vzteku, kdy se mi zatmí a mlátím v afektu tudíž neovládám zcela reakce, tak ta v extrémním případě může zabít, a nemusí to být rána velká jak od stokilového chlapa, jen až budete mlátit ty puberťáky, malá zapomene a bude dobře. Tebe to přebolí a bude dobře. Příště se zkus ovládat natolik, že mlátit budeš přes zadek, nikoliv přes hlavu.
@zanda81 píše:
Takže dámy :) chápu a věřím, že máte děti, které stačí pouze slovem upozornit :D Pokud chcete toto vyvrátit…ráda vám zapůjčím svého syna :D Moje vlastní mamka ho odmítá hlídat…dceru kdyby to šlo by měla pořád!!! Je hrozný, že to říkám o svém dítěti, ale je to ďábel…už vám 4-leté dítě zlomilo zápěstí? Nebyl to úmysl…ale co je moc to je moc…takže až to opět přežene, nehodlám nic vysvětlovat, dostane takovou na prdel, že si nesedne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.8.14 09:37

Synovi jsem nikdy facku nedala- 5 let a je pravda, že chut byla protože fakt někdy zlobil, ale prostě v sobě nějak s manželem máme, že facky ne..
Toto mi dělal učelově taky okolo druhého roku.. pokud něco nechtěně- že třeba skočil, když se divočil, tak jsme ho okřikla, že se má sklidnit, i když to bolelo hodně držela jsem s nějakou fackou, na zadek, pokud jsem mu to říkala několikrát a udělal to učelově, tak dostal po ruce a šel do pokoje..
Jinak mě trocho zarazilo, je to jenom můj osobní pocit, já bych neučila, bit plyšáky.. Je to asi kravina, ale já právě, když má kluk oblíbeného plyšáka a byl malý, tak jsem mu říkala opačně, že je to jeho kamarád, že se mu neobližuje atd
Jinak od 3 let dostal na prdel.. Ale musí napsat, že u nás se opravdu na zadek dává tak třikrát do roka.. zatím musím zaklepat, poslechne, sice pak na zvýšený hlas až křik, ale poslechne
Jinak nevím, jak u koho doma, ale u nás kluk už pak věděl, že do ruce dostal, že on! zlobil a něco provedl, nebylo to tak, že by jako plácla jsme já můžu i on.. Věděl, že to bylo za to, že zlobil. už od toho 2 roku pak se chodil udobřovat, vědom si že zlobil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
27.8.14 09:48
@zanda81 píše:

Tak třeba mojeho syna opravdu nestačilo v období vzdoru slovem upozornit ;) To je takové oblíbené klišé, že kdo děti nebije, tak je má hodné 8)
Je fakt, že on agresivní není, ale taky to neviděl ani u nás :think:
Já ti věřím, že máš ďábla, ale otázka je, jestli to klasická autoritativní výchova ještě nezhoršuje, těžko říct.
Dostává od silnějšího na prdel, tak si agresivitu vybíjí na slabším, třeba té kočce. U některých děcek to tak je.

Taky jsem tady četla o nezvladatelném hyper klukovi, klasická výchova nezabírala, bylo to pořád stejné a dokola. A asi moc nezabírá ani u vás, když se to furt opakuje dokola a babička ho ani nechce hlídat 8).
Ta holka zkusila respektující přístup, ne plané vysvětlování, ale k tomu je třeba si něco přečíst a umět to, aby to člověk dělal dobře a to jediné jim pomohlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.8.14 10:00

@annaei ale ne, dite vi, ze nesmi mlatit deti. kdyz dostane nekdy vychovne placnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí