Na jakou školu když chci být právnička?

Anonymní
7.10.19 19:57

Na jakou školu když chci být právnička?

Prosím o pomoc, fakt si nevím rady. Budeme si vybírat střední školy, já vím že chci být právnička ale nevím na jakou školu no prostě nic. Na gympl nechci, ale bojím se že nedám přijímačky známky mám většinou 3-4. Je hodně těžké se na nějakou takovou školu dostat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
7.10.19 20:00

Gympla pak pravnicka fakulta. Nicmene pokud mas na ZS 3-4 a neni to tim, ze bys byla jen lempl, tak na pravnickou karieru spis zapomen. Na prava potrebujes logiku a schopnost namemorovat se kvantum fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
7.10.19 20:01

Máš trojky a čtyřky a přemýšlíš o právech? To je jedna z nejtěžších škol. A ještě otázka, musíš se na ty trojky a čtyřky hodně učit, nebo je máš bez učení? Pokud to první, raději se něčím pořádným vyuč, pokud to druhé, zapracuj na své cílevědomosti, protože bez toho nevystuduješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.10.19 20:03

Gympl nebo obchodka. A bavit by ses o tom měla zejména se svými rodiči a učiteli ve škole, ti nejlépe znají tvé předpoklady, zájmy apod. a mohou ti poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9127
7.10.19 20:04

Už jsou prázdniny?

Nevím jako co čekáš za odpovědi… Ale dle mého představa, že s 3 a 4 na ZŠ máš jasnou představu o své právnické kariére, je čistě teoretická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767

Nezlob se, ale s takovými známkami se „za nás“ nechodilo ani na střední školu. A to mi je něco přes třicet. Zkus ve škole zabrat. Jestli nedokážeš mít dobré známky na základce, tak těžko zvládneš gympl, natož práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419

Celkem typický případ nezdravě vysokého sebevědomí dnešní generace. Základka s odřenýma ušima, ale chce to na práva a přes to nejde vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77497
7.10.19 20:05

S 3-4 na základce přemýšlej o kosmetičce, kadeřnici, prodavačce - max možná hotelová škola, na gympl to fakt není, jedině by jsi na sobě velmi a velmi zapracovala a možná časem… právnická fakulta vyžaduje velkou bystrost a umění se učit
já jsem také chtěla být učitelka a s mými školními výsledky to byla utopie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

Neber to prisim jako rypani, ale to jsu ted v devate tride procitla, ze chces byt pravnicka a ani nevis, co studium obnasu? I me sestilete dite vi, ze pokud bude chtit delat to co tatinek, tak se musi dobre ucit, hlavne matematiku, fyziku a alespon jeden cizi jazyk, aby zvladl minimalne prumyslovku a pak VS. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186

Ano, je to opravdu hodně těžký se tam dostat a asi ještě těžší ji udělat. Biflovani zákonů a rozumět jim. Jestli máš 3-4 na zakladce tak to je spíš na nějakej ucnak, než na vysokou školu. Neříkám, že by to nebylo nemožné, ale to bys musela hodně makat a na střední jdou většinou známky ještě dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.10.19 20:06

Jo ještě bych k tomu dodala, že než jdeš na vysokou, musíš mít maturitu a vzhledem k tomu, že jsou dnes státní maturity, kde je „úmrtnost“ studentů o něco vyšší, tak nevím, jestli už na ZŠ máš takové známky, jak se budeš učit dál? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
7.10.19 20:06

Tak já mám práva a mám gympl. Spolužáci měli i ekonomky, zemědělskou střední, a vím ještě o průmyslové škole. Ale ten gympl hodně dominoval. Ovšem jestli máš teď 3 a 4, zapomeň na práva. Buďto je máš, protože nejsi úplně „extra chytrá“ a lépe to nejde a nebo je máš proto, že sice chytrá jsi, ale jsi lempl, a VŠ je o disciplíně a učení. Práva jsou dost o memorování dat a to prostě disciplínu mít musíš, jinak tě vyhodí a nebo to nějak uděláš, ale budeš mizerný právník.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101939
7.10.19 20:13

@mau-mau Nekdo, kdo ma schopnostmi na prava, nebude mit na zakladce 3-4 i kdyby byl sebevetsi lempl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 20:16

:-D

Záleží na jakou oblast se chceš specializovat. Může to být ekonomka, sociálně právná, průmyslovka. Právničina je opravdu ve všem.

• Citovat
  • Upravit
2045
7.10.19 20:18

Před pravama jedině gympl, ale s takovyma znamkama bych o právech ani neuvazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin