Na velkou potřebuje plínu

Anonymní
20.9.23 17:30

Na velkou potřebuje plínu

Čauky,
mám dotaz zda máte s dětmi podobný problém. Dcera 3 roky už 3 měsíce chodí čůrat na nočník, krásně si říká, ale když chce kadit, tak potřebuje plínu, o kterou si řekne nebo potřebu vykoná když ji ma na spaní. (na spaní plínku stále má) i když na nočníku sedí 20 minut a říká že se ji chce kakat, nic tam neudělá, následně do plíny se pokadí bez problému. :cert: nerada bych ji způsobila zácpu, to ji radši nechám plíny, ale nemáte někdo podobnou zkušenost? Nebo tedy jak jste takový problém řešily? Do školky chodí, kakání si nechává samozřejmě na doma, ale nebaví mě neustále kupovat plínky. Když jsme byli na dovolené tak počkala vždycky do hotelu na pokoj abych ji mohla dát v klidu plínku a tam se v klidu vykadila.

Příspěvek upraven 21.09.23 v 07:53

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.9.23 17:34

Syn byl od necelých dvou let bez plen ale do skoro 3 let jsme měli ten samý problém.
Kanál vždycky ráno a jen do pleny.
Ráno vždycky slzičky že chce pínu, zalezl za gauč, vykakal se a dobrý. Nechtěla jsem mu způsobit problémy. Jinak to zadržoval.
Jeden den na výletě to na něj přišlo odpoledne, jediná možnost jít kakat do lesa k bagru. Tak se poprvé vykadil bez pleny a od té doby už nikdy plena.
Zpětne mě to připadalo jako kdyby se bál pustit tu šišku do záchoda nebo na nočník.
Ráda jediná - počkat.

• Citovat
  • Upravit
4346
20.9.23 17:43

Také jsme řešili tento problém. Šli jsme na to postupně. Prvně jsme s plenou posazovali na nočník, poté plenu aspoň rozepli, ať je na volno při sezení na nočníku, nakonec jsme vkládali plenu do nočníku a poslední krok bylo vypodložit nočník jen toaleťákem. Zabralo to sice několik dnů a bylo pár vyhozených plen, ale zadařilo se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
20.9.23 18:23

A jak dlouho už chodí na ten nočník? Povedlo se někdy, aby na ten nočních chodila kadit?

• Citovat
  • Upravit
10952
20.9.23 18:59

Můj taky malou v pohode, na velkou si zalezl někam.
Je to o chvilku, dej mu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
20.9.23 20:13

Dcera kadila rovnou do kalhotek ještě 3/4 roku po tom, co už čůrala na nočník a byla bez plen. Ze dne na den pak začala kadit do nočníku. S tímhle bych byla opatrná a netlačila na ní, aby to pak nezadržovala a neměla problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.9.23 14:02

My máme doma úplně to samé. Dcera chodí na malou normálně na záchod, ale kaká jen do plínky. Jeden čas teda chodila i na velkou na záchod a pak najednou jako by měla nějaký blok. Hysterie když měla jít na velkou na záchod. Asi to chce jen čas, plenu jí dám, přece ji nebudu trápit že prostě teď půjdeš na záchod nebo máš smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 13:23
@Tosidelassrandu píše:
A jak dlouho už chodí na ten nočník? Povedlo se někdy, aby na ten nočních chodila kadit?

Na nočník asi 3 měsíce ale jen na malou. Vykakat se ji nikdy do něj nepovedlo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.23 13:25

@cukýnečka Ahoj. A řešíš to nějak? Nebo jak to u vás probíhá nebo jak třeba řešíte školku? Dcera právě vždycky když se ji chtělo kadit tak si přiběhla pro plínu, ale to jsem odmítla, takže se vykadí až večer když ji dostane na spaní.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
25.9.23 13:54
@Anonymní píše:
Na nočník asi 3 měsíce ale jen na malou. Vykakat se ji nikdy do něj nepovedlo

Takže jste nočník začali řešit až ve třech letech? Mně to přijde strašně pozdě. Nedivim se, že se tak brání. Už jí to přijde normální.

• Citovat
  • Upravit
164
25.9.23 22:59
@Anonymní píše:
@cukýnečka Ahoj. A řešíš to nějak? Nebo jak to u vás probíhá nebo jak třeba řešíte školku? Dcera právě vždycky když se ji chtělo kadit tak si přiběhla pro plínu, ale to jsem odmítla, takže se vykadí až večer když ji dostane na spaní.
Řeším to tak, že místo pleny nabídnu nočník a nebo záchod, když chce plenu, tak dám plenu. Školku máme pořešenou tak, že ví, že jiná možnost než dojít si na velkou na záchod tam není. Ale po obědě ji vyzvedávám a ona většinou kadí v průběhu odpoledne nebo večer. Dnes šla poprvé na velkou na záchod a docela se ji to zalíbilo, tak snad 🙏🏻 už to dáme i bez pleny. Plenu na noc už teda dlouho nemáme takže s tím neporadím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze