Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mysticlipstick píše:
Jsem jiz 9 dni na penicilinu, anginaTP pristi vikend. Uz se citim tedy lepe, ale finisujici tehotenstvi a angina to je teda labuzo. Moje kamaradka mela mesic pred TP zapal plic.
Když sem nebyla těhotná, tak jsem to vůbec neřešila. Naházela jsem do sebe úplně všechno, protože jsem všechno mohla
..
@Poppy55 píše:
Protože je normální, když má záchvaty kašle a bolest v krku jít k lékaři. Když se nemoc přechodí, nikdy úplně nevymizí a tím ohrožuje nejen sebe ale i okolí.. a mám dojem, že už jsem psala, že mě bolí v krku.. tak to asi „nic“ nebude..
Nejdriv mel pritel rymu a pobolivalo ho v krku, ted jsou z toho zachvaty kasle? No i kdyby k tomu lekari sel, nez to bylo ve stadiu na lekare, uz bys to davno mohla mit taky. Protoze s prvnim zabolenim v krku se k lekari opravdu nebezi, ale uz te muze nakazit.
@Poppy55 píše:
Když sem nebyla těhotná, tak jsem to vůbec neřešila. Naházela jsem do sebe úplně všechno, protože jsem všechno mohla..
To já třeba do sebe při rýmě nehazim nic, stejně nic nepomůže. Dokud nejsou nějaké větší problémy.
@hani28 píše:
Nejdriv mel pritel rymu a pobolivalo ho v krku, ted jsou z toho zachvaty kasle? No i kdyby k tomu lekari sel, nez to bylo ve stadiu na lekare, uz bys to davno mohla mit taky. Protoze s prvnim zabolenim v krku se k lekari opravdu nebezi, ale uz te muze nakazit.
Psala sem, že má rýmu, kašel a pobolívá ho v krku, pokud vím. Nevěděla jsem, že je nutné psát specifikaci každého symptomu.. ![]()
Nicméně, já se jen tak běžně od někoho nenakazím. Bohužel už to má pár dní a kdybych do něj necpala alespoň vitamíny, je to ještě horší.
@pikola píše:
To já třeba do sebe při rýmě nehazim nic, stejně nic nepomůže. Dokud nejsou nějaké větší problémy.
No léčená rýma trvá 7 dní. Neléčená týden..
![]()
@Poppy55 píše:
Já ho právě taky měla a pak mi někdo říkal, že by se od druhého trimestru neměl moc pít.. ani nevím proč..
Ja patrala a kazdy pise neco jineho.
Do 4g denne zazvoru muzes.
Ja dala do pulky konvice jeden sacek a pak zalila po vyluhovani extra studenou vodou, aby byl naredenejsi, pridala med a citron a spokojenost, fakt pomohl.
Nestalo se mi nic. Byla jsem 34-35.tt
Na krk Septilen a Vincentku(mám tablety na cucani) do nosu mořskou vodu. Případně ještě paralen.
@blumen píše:
Ja patrala a kazdy pise neco jineho.
Do 4g denne zazvoru muzes.
Ja dala do pulky konvice jeden sacek a pak zalila po vyluhovani extra studenou vodou, aby byl naredenejsi, pridala med a citron a spokojenost, fakt pomohl.
Nestalo se mi nic. Byla jsem 34-35.tt
Je fakt že každý píše něco jiného. Prý se musíš vlézt do 1 g toho zázvoru. Ale podle mě by neměl ublížit. Zvlášť když se přidává do lízátek proti nevolnosti a tak.. akorát že včera jsem si ho udělala silnější a fakt sem se bála, aby se něco nestalo.
@Poppy55 tak obycejny pytlik ma vyluhovani ma 1,5 g az dva. Ja nasla 4g a uplne v pohode, nic se nedelo…