Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak řekla bych, že je to částečně tím, že ve školce nejí. Největší příjem by měl být v dopoledních hodinách, jinak se jí to ukládá.
Pokud jde o to ostatní, hladem a žízní neumře. Takže paštiky a džusy nekupuj a nabízej místo sladkostí třeba jablko atd.
Sladké úplně nevynechávej, aby pak nekupovala hromady z kapesného. Ale něco menšího tak max. 2× do týdne postačí.
A jedna věc, děti tak do deseti let by neměly jíst celozrnné pečivo. Jako jednou týdně jí to neuškodí, ale měla by jíst převážně normální. Děti ještě nemají dobře uzpůsobené trávení, aby to zpracovaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky mě napadá, pomáhá malá při vaření? nebo při chystání snídaně či svačinky?
pokud ne, zapojila bych jí a když vždycky nachystáte pro všechny členy domácnosti, tedy i pro ní a pokud bude i pomáhat vařit, třeba pak bude mít motivaci to jíst, protože ona to přece uvařila moc dobré a určitě lepší než maminka sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na tom podobně, synovi je 5, váží 25kg, moc rád jí. Taky to řešíme, už jsem nesla jídelníček k výživovému poradci, tak uvidím. Vařím opravdu pestře a snažím se i zdravě, ale syn prostě sní všechno, co mu dám a pak se dojídá ještě zeleninou. Snažím se dodržovat všechny zásady zdravého stravování, žádné mlsání mezi jídly, k pití hlavně voda a minimálně hodinu intenzivního pohybu denně, nicméně je taky oplácaný. Doktorka říkala, že z toho vyroste…
- Citovat
- Upravit
Holky moje dcera 6 let ma cca 36 kg, byla to same, nechtela skoro nic jist, loni v zari ji konecne vzali do skolky a tam se celkem rozjedla, jeste teda neji vsechno ale o hodne lip, problem je v tom ze ted by jedla porad, to driv nebylo ale co je ve skolce tak co prijde domu tak ma porad hlad. Nadvahu ma uz od cca 2 let, ve 4 letech byla na vsemoznych testech na endokrinologii a vse je v poradku. Detska doktorka navrhovala lazne, jenze to je na mesic a nevim, kdo by tam s ni jel
samotnou bych ji jeste neposlala. Taky nevim, co s ni, protoze je to fakt hruza. dietu deti drzet nemaji, doktorka rikala, proste ciste zdrava strava, ale toho opravdu zdravyho moc neji, to radsi neji vubec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem mladsi dcera je zas hubena, ze z ni vsechno pada, sehnat na ni kalhoty je hruza. A to obe holky dostavaji to same jidlo, chodi spolu do skolky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko.....napiš si co vše za den sní.....a piš si to tak týden,14 dní a pak s tím jdi k poradci.....
Ten ti řekne co a jak…
Můj manžel ta byl ted s dcerou.....je jí 13 let a ona mu poradila,napsala vzorové jídleníčky a kdykoliv může volat,psát mejly a ona prostě poradí.....
A co hlavně řekla????škoda,že jdete tak pozdě.....ale zase na druhou stranu holka ve 13ti letech už to dělá sama pro sebe že…6ti leté to ještě tak nevysvětlíš,že to vše je pro její dobro…
A jedna rada......hodně hodně pít.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolynka hele můj muž má z manželství 2 holky…jedna s nadváhou,jak jsme psala a 7mi letá je jako tyčka......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já nevím, ale mně při věku 6 let a výšce 120cm 26kg, jako velká nadváha nepřijde, a při výpočtu BMI, tak, aby byla váhově v pořádku by jí stačilo mít 24kg, můj syn má 116 cm, 5 let a má 19 kg, a je štíhlej, nikde ani faldík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dada12 píše:
ahoj, vypadá to, že největší problém je, že se u vás hodně jídlo řeší a taky sladké. tyhle dvě věci.moje rada :
1.přestat mluvit o jídle a nabízet pouze zdravé
drž se mých rad a zhubne
2.úplně přestat kupovat sladké a podávat pouze neslazenou vodu
3.vystavit co nejvíce zdravých dobrot, které dcera může uždibovat - paprika, okurka, mrkev, jablko
4.jinak samozřejmě ostatní důležité k obědu, večeři ( přílohy, maso, luštěniny ) - když nebude jíst, nenutit, sklidit, ale sladké prostě není.
Přesně takto bych ti poradila. Neboj se jí nabízet vodu nebo čaj, ona třeba nebude pít den (já vím, je to o nerv), ale druhý den už žízeň mít bude a napije se, neboj. A čaje dělaj teď dobrý, zkuste třeba sypané ovocné, může z toho vzďoubat to ovoce ![]()
A další věc je, zkuste omezit jídlo odpo a večer. Nejvyšší přísun by měla mít mezi 11-15 a pak už jen lehce stravitelné, klidně to ovoce. Před spaním by se nemělo jíst cca 2 hodiny. Jinak dietolog ti samozřejmě poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
26 kg mi taky neprijde tak tragickych…Meho manzela syn z prvniho manzelstvi ma taky 6 let,vazi 36kg -ma vic nez moje skoro 11 leta dcera…
.jenze u nej je problem ten,ze se nechce moc hybat a je linej..Jen jak jde o jidlo,tak je vsude prvni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Džusy jsou zlo. Vař ovocné čaje ( negranulované ale v sáčcích. Slaď zásadně jen medem. čaj můžeš dochutit i tak že jí tam vymačkáš trochu citronu. Jinak to chce vymačkat šťávu z pomeranče a naředit vodou, odšťavnit jablka a naředit vodou. Jako sladkost jen ovoce, hořkou čokoládu, med. Nic jiného doma nesmí být. A jednou týdně si zajít do cukrárny a tam ať si dá jeden kousek něčeho dobrého a nezdravého. Procházky jsou fajn ale na hubnutí to není. Na hubnutí je dobrý skákání přes švihadlo nebo běhání. Co takhle s ní běhat každý den ráno před školkou? Udělat si z toho takový rituál? Jinak když každý den sní dvě porce ovoce a tři porce zeleniny tak prostě zhubnout musí. Úplně vynech pečivo - to jsou jen prázdné kalorie a pár semínek na tom nic nezmění - semínko které při pečení prošlo teplotou větší jak 100 stupňů obsahuje kulový. Taky by neměla pít mléko - místo mléka radši jogurt bílý nejlepší je obyčejný Klasik a dát jí do toho oříšky a třeba ten med, nebo na kousky nakrájené ovoce a trošku medu. Taky kefír je moc dobrý. Minimálně při vaření solit a k večeři jí dělat zeleninové polévky - bez bujonu, ne z pytlíku, bez pečiva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za rady, ono o těch sladkostech to opravdu není, ona dostane po obědě jeden kousek čokoládky z adventního kalendáře, když dostane kinder vajíčko, sní automaticky jen půlku, druhou automaticky dává tatínkovi, nebo 3 medvídky apod. Jindy sladkosti nedostává, občas vyměknu a dovolím kinder mléčný řez. Ale ono odbourat sladkosti prostě nejde, je to pětileté dítě, ne trestanec
už takhle trpí, děti jedí, ona nemůže. Pořád to hraju na to, že má ekzem a nesmí, jen malinko, neříkám jí, že je oplácánek. Ach jo
- Citovat
- Upravit
Papriky, okurky mrkve, tak toho si nevšimne, ikdyby na tom ležela, ale o sladkým to u nás skutečně není. A neřeším to s ní, vůbec nepostřehne, jestli řeším nebo neřeším jídlo, to řeším já, mimo ní, jediné c se s ní řeší, že nesmí sladké, ale otáčím to na ekzem, to je jediné omezení, co pociťuje.
V pondělí jdu na očkování s mladší, zeptám se dětského, jestli je tady někde někdo na dětskou stravu.
@dada12 píše:
ahoj, vypadá to, že největší problém je, že se u vás hodně jídlo řeší a taky sladké. tyhle dvě věci.moje rada :
1.přestat mluvit o jídle a nabízet pouze zdravé
drž se mých rad a zhubne
2.úplně přestat kupovat sladké a podávat pouze neslazenou vodu
3.vystavit co nejvíce zdravých dobrot, které dcera může uždibovat - paprika, okurka, mrkev, jablko
4.jinak samozřejmě ostatní důležité k obědu, večeři ( přílohy, maso, luštěniny ) - když nebude jíst, nenutit, sklidit, ale sladké prostě není.
- Citovat
- Upravit
Malinko každý den je tisíckrát hoší než kus dortu jednou týdně. Stejně tak jako celodenní túra jednou týdně je na houby oproti každodennímu půlhodinovému skákání přes švihadlo. Vše je to o pravidelnosti. Já když se stravuju jako prasátko celý den tak nepřiberu deko. Když ale dělám pár malých stravovacích chyb každý den tak mám za týden kilo nahoře.
Cukr a tuk - hlavně tohle je příčinou nadváhy. Cukr není jen ve sladkosti kterou dostává pravidelně každý den, ale taky v těch džusech.
Já bych doporučila navštívit obezitologa. Jakmile chce někdo hubnout a neví jak nebo mu to nejde, tak by se měl nechat obvodní poslat na obezitologii. Tam sestaví rozumný jídelníček, udělají potřebná vyšetření a měli by dbát i na to co dítě jí a nejí a jaký má denní režim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno snídá tvaroh a pečivo a marmeládku, asi by nemusela, pak bude jíst to pečivo suché, když dovolím ráno marmeládu, kupuju ty francouzké v těch dlouhých sklenkách, které údajně nejsou přislazované, tak potom na svačinku, když není ve školce, sní půl krajíčku chleba s 30%eidamem a šunkou, jíme v podtatě je tu z Lidlu, má 96% masa
@Zuzaa píše:
Když tedy nejí ve školce, co pak jí ? Obědvá doma odpoledne, nebo je celý den bez pořádného jídla ? Pak se nají večer a šup,všechno se uloží.Jak to čtu - podle mně jí málo na tak veliký výdej energie,jaký má. Tělo logicky bojuje, a proto všechno ukládá. Podívej se na www.hravezijzdrave.cz ,je to STOB,ale pro děti, najdeš tam rady .
- Citovat
- Upravit