Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja jsem v práci, tak to mužu prubnout až v pondělí
Jsem rada, že mi radíte, je to fajn, Škoda, že to tak jednoduše nejde.Vim,že jsem jí to zavinila i já, ale jak z toho ven ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys Pravda to s tou pubertou
Vidím to v naší rodině, kde jedna slečna 9-ti letá nosí olbečení po mě (já 24 let 164 cm a 66 kg) nejsem nějaká vyzáblina, prsa a boky mám
a to je jí něco ještě malé..je mi jí upřímně líto. Nejen za to zdraví, které jí rodiče ničí úspěšně už od mala, ale taky proto, že se nedokážu představit jak bude vypadat za 10 let. Ani si neuvědomuje jak je těžké se pak těch nechtěných kilogramů zbavit a hlavně si ještě nevuděomuje, že je něco špatně. Kolektivem je odmítána už teď. A co teprve až si bude chtít najít chlapa? Názor jejich rodičů je, když my jsme takový tak proč by naše děcka měly být jiné..Těžko je o něčem přesvědčit. Měla už i nařízenou dietu od DR a stejně to vydrželo tak pár dní a hotovo. Vždycky poprosí a je vymalováno. Rodiče jsou od toho, aby stanovily pravidla a hranice. Ale tady je to prostě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dcerka čerstvých 6 let měří 119 cm a váží 23 kg. Dle okolí je oplácaná, děti se jí smějí.
Má alergii na lepek, hraniční histaminovou a laktózovou intoleranci. Podle lékařky je ok, vleze se do tabulek, nemám řešit.
Snažím se o pestrou výživnou stravu, ale je to opravdu těžké, když má ty diety a k tomu je příšerně vybíravá.
Snídá corn flakes s jogurtem nebo hrnkovou buchtu z ovesných vloček (jablko, vejce, vločky, sladím kouskem banánu, pokud je jablko moc kyselé). Svačina žitný chléb s máslem, někdy sýrem a zelenina nebo ovoce. Oběd plátek masa s rýží, vývar, zeleninová polévka, bramborová polévka, nudlový nákyp s tvarohem - sladím jen ovocem navrchu, palačinky z pohankové mouky neslazené s domácí marmeládou - maže si jí minimum, protože je to na ni jinak příliš sladké, zeleninové rizoto. Druhá svačina podobná jako ta dopolední. Večeře buď polévka 1 ze zmíněných 3 druhů nebo na sucho opečený chleba s vajíčkem, sýrem a zeleninou, míchaná vejce, omeleta. Sladkosti, chipsy a podobné doma nemáme, jí výjimečně na návštěvě a moc jí to naštěstí nejede.
S pohybem je to horší. Chodíme akorát každý den na cca hodinovou procházku, hrajeme si na hřišti a zahradě s míčem, toť vše. Ve školním roce chodila jednou týdně na tancování. V září nastupuje do školy a budeme dojíždět, takže nevím, jak to bude zvládat, zatím uvažujeme o dětské józe jednou týdně.
Celkově pohyb ani jídlo nemá ráda, je spíš typ, co si sedne na hřišti na houpačku nebo čte hodně knížky, kreslí, vyrábí, ani to tancování ji moc nechytlo, spíš to tam měla ráda kvůli kamarádkám. Máte nějaký tip na zlepšení životosprávy? Přijde vám její poměr hmotnosti výšky příliš vysoký?
- Citovat
- Upravit
Syn ma 126 cm a 24 kg a lezou mu zebra. Jidelnicek ma zdravi, tezko s tim muzes udelat neco jineho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, dcerka čerstvých 6 let měří 119 cm a váží 23 kg. Dle okolí je oplácaná, děti se jí smějí.
Má alergii na lepek, hraniční histaminovou a laktózovou intoleranci. Podle lékařky je ok, vleze se do tabulek, nemám řešit.
Snažím se o pestrou výživnou stravu, ale je to opravdu těžké, když má ty diety a k tomu je příšerně vybíravá.
Snídá corn flakes s jogurtem nebo hrnkovou buchtu z ovesných vloček (jablko, vejce, vločky, sladím kouskem banánu, pokud je jablko moc kyselé). Svačina žitný chléb s máslem, někdy sýrem a zelenina nebo ovoce. Oběd plátek masa s rýží, vývar, zeleninová polévka, bramborová polévka, nudlový nákyp s tvarohem - sladím jen ovocem navrchu, palačinky z pohankové mouky neslazené s domácí marmeládou - maže si jí minimum, protože je to na ni jinak příliš sladké, zeleninové rizoto. Druhá svačina podobná jako ta dopolední. Večeře buď polévka 1 ze zmíněných 3 druhů nebo na sucho opečený chleba s vajíčkem, sýrem a zeleninou, míchaná vejce, omeleta. Sladkosti, chipsy a podobné doma nemáme, jí výjimečně na návštěvě a moc jí to naštěstí nejede.
S pohybem je to horší. Chodíme akorát každý den na cca hodinovou procházku, hrajeme si na hřišti a zahradě s míčem, toť vše. Ve školním roce chodila jednou týdně na tancování. V září nastupuje do školy a budeme dojíždět, takže nevím, jak to bude zvládat, zatím uvažujeme o dětské józe jednou týdně.
Celkově pohyb ani jídlo nemá ráda, je spíš typ, co si sedne na hřišti na houpačku nebo čte hodně knížky, kreslí, vyrábí, ani to tancování ji moc nechytlo, spíš to tam měla ráda kvůli kamarádkám. Máte nějaký tip na zlepšení životosprávy? Přijde vám její poměr hmotnosti výšky příliš vysoký?
Moc nerozumim, co je alergie na lepek, to, pokud vim, neni. A pokud nemuze lepek, dostava zitny chleb? Nemuze laktozu a tvaroh? Uplne nevim, jestli je u nas bezlaktozovy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ma krasny jidelnicek, to by ti teda mohl leckdo zavidet. Ani ta cisla mi neprijdou nejaka hrozna, uplne v pohode, a to ja mam deti jak z koncentraku. Neres to prisim te. Maximalne pridejte pohyb, ale stravu bych rozhodne neredukovala. Nema v podstate z ceho pribirat. To, jak vypada, bude jeji konstituci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám o rok mladšího kluka, ale tolik chodů jídla, co jsi napsala, by měl min. na 2 dny
Ale já spíš řeším opačný problém, že je, oproti svým vrstevníkům, strašně hubený. Pohyb má na zahradě, hodně chodíme na výlety (10 km), ale musí být zajímavý cíl cesty, kolo, brusle, plavání. Nic z těchto aktivit vůbec nezmiňuješ. Pomalou procházku na hřiště neberu jako pohyb ![]()
Dle mého má tvá dcera velký příjem a výdej nula nula nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jídelníček má ukázkový. Co se týče pohybu, napadá mi třeba pořídit trampolínu? Ale jestli jí to nebaví, nenutila bych jí. Každý den procházka je ok. Jakou postavu máte vy s manželem nebo jste měli v dětství? Každý prostě neni drobný. Ta váha mi nepřijde nijak vysoká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka pravda! Ve tvarohu je prirozene malo laktozy, ale s zitnakem mas teda rozhodne pravdu.
Plus i to maslo, tam he taky prirozene malo laktozy, ale treba zname, ktera ma intoleranci, to beztak krece a prujem dela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to tedy přijde jako celkem normální váha, však se říká, že aby dítě mohlo do školy, má mít 120cm a 20 kg. Jídelníček má dobrý., Já mám v okolí kluka, co má 130cm a 39kg, 6 let
. Tomu říkám otylost
. A v té rodině ho navíc fakt vykrmují
.
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
Moc nerozumim, co je alergie na lepek, to, pokud vim, neni. A pokud nemuze lepek, dostava zitny chleb? Nemuze laktozu a tvaroh? Uplne nevim, jestli je u nas bezlaktozovy.
Tvaroh u nas lze koupit bez laktozy
samozřejmě si priplatis..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejně starý syn má 122 cm a 22 kg a ne kost a kůže. Tvoje dcera mi nijak tlustá nepřijde, oplacanejsi být možná může, ale asi nijak hrozně. Jídelníček má krásný, jen teda nechápu ten chleba, když nemůže lepek. Tvaroh, sýr, jogurt atp máte předpokládám bez laktózy. Zvýšila bych pohyb, jinak nic moc dělat nemůžeš. Co trampolina, kolo, brusle, plavání.. něco ji třeba nadchne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Váhu si představit neumím, nicméně nezáleží na tom co jí, ale kolik toho jí. Jídelníček má určitě správný, vyvážený, ale jestli ji porce jak dřevorubec, bude samozřejmě hodně přibírat. Taky si myslím že má velký příjem o proti výdeji. Proč nejste venku více? Hodina denně na šestileté dítě je jak nic. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jídelníčkem to určitě nebude. Tipuju genetiku - jakou máte postavu v rodině? A potom ten pohyb je žalostně málo. Tříletý syn je venku celý den. Minimálně půl dne určitě. Je mi teda fuk, co na hřišti dělá, ale minimálně na něj musíme dojít docela kus, pak zase zpátky. Pravda, máme tady spoustu atrakcí, které děti prostě k pohybu nalákají. Prolejzačky, trampolína, obří klouzačky…Dítěti bych koupila i atraktivní kolo. Vůbec, co nějaké výlety? Do lesa, do zoo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravda teda je, že co se týče jídla, máme opačný problém. Něco do dětí dostat
Já si nedovedu představit ani jako dospělá, že třeba k oběma svačinám spořádám krajíc chleba. U nás se tak nějak zavedlo, že ke svačině je jen ovoce, max. jogurt. Velmi často se stane, že syn vynechá večeři nebo nedá moc snídani. Taky z něj padají kalhoty. Zase bych se úplně nebála, aby dcerka pocítila trochu hladu
Ale jídelníček máte jako hezký, to zase ano. Kdyby u toho nebyla oplácaná, ať sní klidně bochníček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit