Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tohle ale asi nebude o sladkostech, aspoň z něčeho jede, když nic moc nejí. To je o celkovém postoji. Slečna si bude holt muset zvykat, nenásilnou formu pro ni vymyslet, aby se neblokla ještě k tomu. Když chápe, že kvůli „ekzému“ nemůže jíst hodně sladkého, tak by kvůli „ekzému“ mohla jíst víc ostatního, to nefunguje? Ono je to ale stejně - člověk míní, dítě mění:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 2,5 roku a má 20kg, meri metr…takze taky zadna slava, rekla bych, ze jsme na tom temer stejne a to i s jidlem, pit chce jen sirupy a slazene, kokina zboznuje vseho druhu, akorat, co mame jiné je, ze mi ji obedy a vecere… snidat nechce, varim celkem myslim zdrave… jsou to deti, neresila bych to az tak, pokud dite vylozene neni tlusté.. hlavne rict babickam, at je necpou cokoladou a nejakyma srackama … kdyz uz mlsat tak zdrave, napr. amarantova chipsy z dm, sem tam platek kinder cokoladky, susene ovoce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hofka píše:
Tohle ale asi nebude o sladkostech, aspoň z něčeho jede, když nic moc nejí. To je o celkovém postoji. Slečna si bude holt muset zvykat, nenásilnou formu pro ni vymyslet, aby se neblokla ještě k tomu. Když chápe, že kvůli „ekzému“ nemůže jíst hodně sladkého, tak by kvůli „ekzému“ mohla jíst víc ostatního, to nefunguje? Ono je to ale stejně - člověk míní, dítě mění:-)
- Citovat
- Upravit
@eldarka píše:
Syn má 2,5 roku a má 20kg, meri metr…takze taky zadna slava, rekla bych, ze jsme na tom temer stejne a to i s jidlem, pit chce jen sirupy a slazene, kokina zboznuje vseho druhu, akorat, co mame jiné je, ze mi ji obedy a vecere… snidat nechce, varim celkem myslim zdrave… jsou to deti, neresila bych to az tak, pokud dite vylozene neni tlusté.. hlavne rict babickam, at je necpou cokoladou a nejakyma srackama … kdyz uz mlsat tak zdrave, napr. amarantova chipsy z dm, sem tam platek kinder cokoladky, susene ovoce…
- Citovat
- Upravit
@romype píše:
já nevím, ale mně při věku 6 let a výšce 120cm 26kg, jako velká nadváha nepřijde, a při výpočtu BMI, tak, aby byla váhově v pořádku by jí stačilo mít 24kg, můj syn má 116 cm, 5 let a má 19 kg, a je štíhlej, nikde ani faldík
- Citovat
- Upravit
me zas stve moje mati, kdyz mu chce koupit cokoladu, tak mu nakoupi jakysi levny hnusy, ma plnou tasku cokolad, dala za to stovku, kdyby kurna koupila jednu tu kinder nebo nejaké ty amarantove chipsy nebo spaldové krekry… vysvetlit to nejde, taky me to stve… ja mám radeji jednu kvalitni vec nez milion veci za tu stejnou cenu, kupuje mu ty otresne sladky piticka, kdyby mu to ason zredila, taky jsme ji to rikala, ale to je zbytecny. Ony babicky jsou sice na to, aby rozmazlovaly, ale kdyz to neni zrovna hubenour, tak by mely drzet pri nas…jabko mama v zivote malymu nedala, taky to asi pro ni neni svacina…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lyn, když to je právě ono, vím, že by měla bílý jogurt, to ale nepozře, když jí donutím, po dvou lžičkách se jí zvedá žaludek až se zblije, na to nemá nervy, mléko nepije, co jsem jí přestala kojit, proto jsem ráda, že sní 2 jogurty za den, jí výhradně jen activie tvarohové, teď vzala na milost tvaroh Matylda, vím, že je v tom cukr, ale nic jiného nesní, rady nechat ji vyhladovět prostě nejsou rady, a donutit jí sníst něco, co nechutná nejde, prostě je to o nervy, nakonec to polkne, ale vídím, jak se jí obrací žaludek, slzočky v očičkách a stějně to vyhodí ven
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
o babičce mi nemluv, tam je to tvrdý boj, až jsme se do krve zhádaly, bydlíme společně, tedy vedle sebe, prostě jablko není svačina, kobliha jo![]()
ale je půl roku tak tvrdě uražená, že jí nedá ani jablko a se slovy, že maminka jí jídlo dá, ji posílá za mnou, tak tam už jsem to vybojovala, ale že ji týrám, mi povídá neustále
![]()
jak kdybych z toho měla potěšení
Haléřů, tak s ni zajdi za nejakym odborníkem, at ji napojí na přístroj a zjistí jak funguje a kolik ceho potrebuje. Je lozny ze ji špatně a pak si všechno ukládá. Zkus koupit třeba i pohankovy chleba, je mozny ze ma třeba celiakii nebo něco jinýho. A aby měla dost bílkovin, šunku, maso,luštěniny…Ale pomůže ti asi az odbornik, třeba na ni zapusobi a začne jíst i ty zdravý věci . Nebo aby ti pomohla s přípravou nebo ji kup sazenice,ať se stara o rostliny zepeniny, třeba je bde jist když si je sama vypestuje. Ale to že má vectra hlad svedci o tom že ji malo. Vecere je jen o kousek menší než oběd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eldarka píše:
me zas stve moje mati, kdyz mu chce koupit cokoladu, tak mu nakoupi jakysi levny hnusy, ma plnou tasku cokolad, dala za to stovku, kdyby kurna koupila jednu tu kinder nebo nejaké ty amarantove chipsy nebo spaldové krekry… vysvetlit to nejde, taky me to stve… ja mám radeji jednu kvalitni vec nez milion veci za tu stejnou cenu, kupuje mu ty otresne sladky piticka, kdyby mu to ason zredila, taky jsme ji to rikala, ale to je zbytecny. Ony babicky jsou sice na to, aby rozmazlovaly, ale kdyz to neni zrovna hubenour, tak by mely drzet pri nas…jabko mama v zivote malymu nedala, taky to asi pro ni neni svacina…
- Citovat
- Upravit
@careynka píše:
Haléřů, tak s ni zajdi za nejakym odborníkem, at ji napojí na přístroj a zjistí jak funguje a kolik ceho potrebuje. Je lozny ze ji špatně a pak si všechno ukládá. Zkus koupit třeba i pohankovy chleba, je mozny ze ma třeba celiakii nebo něco jinýho. A aby měla dost bílkovin, šunku, maso,luštěniny…Ale pomůže ti asi az odbornik, třeba na ni zapusobi a začne jíst i ty zdravý věci . Nebo aby ti pomohla s přípravou nebo ji kup sazenice,ať se stara o rostliny zepeniny, třeba je bde jist když si je sama vypestuje. Ale to že má vectra hlad svedci o tom že ji malo. Vecere je jen o kousek menší než oběd.
- Citovat
- Upravit
A nestačil by jí ráno bílý jogurt, že bys jí do něj pokaždé kydla trochu té marmélády? Celozrný rohlík si pak může sníst cestou suchý, pokud by měla ještě hlad nebo k tomu jogurtu. Já bych vysadila tu tvarohovou aktivii a pak ty džusy, no… chápu, že je to těžký, nevím, v jakým poměru jí to ředíš, ale pokud dáš 1/4 džusu a 3/4 vody, tak jí to na druhou stranu nemůže ublížit, řekla bych…
Moje děti milují zeleninu.
Dám jim do misky rajčata, mrkev, ledový salát, papriky a za chvíli to mají vyluxovaný. Nabízela jsem jim zeleninu od malinka ke KAŽDÉMU jídlu, dlouho si toho nevšímaly, dlouho se ksichtily, ale jeden den se na to vrhly a od té doby nemají se zeleninou problém. Je mi jasný, že to není aplikovatelný na každý dítě, ale můžeš třeba dělat k večeři maso bez příloh jenom se zeleninou. Pokud ti zeleninku nesní, dá si maso. My nejíme přílohy vůbec, myslím tedy doma k večeři, ve školce baštěj klasicky všechno. Nabízej, nenuť, víc nevím, co bych ti poradila.
Držím moc palce, ať to s holčičkou dáte, je dobře, že to řešíš teď, díky tobě bude mít jednou normální život mladé zdravé dívky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lol, dostává to třetína džusu, možná míň a zbytek voda. Bílý jogurt skutečně nepozře
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
jí málo a má sakra málo bílkovin, to vím, jen nevím, jak jí to dodat, šunku sní plátek, jogurty dva a to už jí lezou ušima, čočku má 2× týdně,jednou denně kučecí, 2×týdně rybu, víc nevím jak
Tak zkus nový recepty jako třeba jahodovy nákyp z pohanky, placky z cizrny, fazolova polévka…Mrkni po knížce Radost že zdravych děti nebo něco podobného. Místo cukru ji kup sladenku,to je snad z jecmenneho sladu a při deti. A či třeba salát s octem a cukrem, mrkev s jalkem a pomerancem. Kvalit brokolici, osmazit cukety. Co nejmin tuku samozrejme. A když ne šunku, tak třeba tvaroh s jahodama a tou sladenkou. Udělat domácí zmrzku ať má co mlsat. Když ji maso, tak ji dávej na oběd i večeři a ne plátek ale klidně dva. A na tu celiakii se zeptej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A obyč neslazený tvaroh s marmeládou?
Moje dcera byla také oplácaná, ale s nástupem do školky se z ní stala štíhlá holčička. I přesto, že ve školce pije litry sladkého čaje, tak jí hodně pomohla pravidelnost v jídle a fakt, že když jí něco ve školce nechutná, tak se nejde ničím jiným dojíst. Po školce dávám ovoce a k večeři máme maso se zeleninou. 3× týdně chodí cvičit gymnastiku, to jí také hodně pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit