Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám stejně starou dceru váhu a výšku má stejnou, hubenour to není, to víme, ale že by byla tlusta a někdo se jí posmival to fakt ne.. Ta naše má pohybu dost, vylita se venku s kamarádkáma, jezdíme na kole, na bruslích, ale je to jedlik a v jídle ji musím krotit.. Vy máte jídelníček vzorny, záleží tedy na velikosti porcí, určitou roli taky hraje genetika, pokud vy nejste od přírody hubení, nemůže taková být dcera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám VŠ Výživa člověka a problém u vás pravděpodobně bude v pohybu. Dítě by mělo dělat alespoň 3× týdne sport. Její fyzička bude špatná s tuk se nemá šanci procházkou přeměnit na svalovou hmotu. Ale neviděla jsem vás.
- Citovat
- Upravit
Jinak moje dcera ma 120cm a 20kg, bude ještě rok ve školce-je listopadová, 6ji teprve bude..takze jsem zvedava jak moc se za rok jeste vytáhne. Zebra z ni nelezou, ma stihlou postavu. Mezi 3-5rokem jsme s jidlem dost bojovali, pak se sama „rozjedla“..
Sice jsem tvoji dcerku neviděla, ale pochybuju, ze „prekypuje“ nebo je obézní. To si nemyslim.
Procházky jsou fajn, pres pracovni tyden je to vesmes taky nas pohyb. Jsem sama, pracuju dost fyzicky a nejake zavratne vykony si taky neumim představit s tim, ze se vracim z prace mezi 16-16:30 a je potreba udelat spousty dalsich veci. Nicmene dite je potreba k pohybu motivovat, navadet. Obcas pridat kolo nebo kolobezku.. chodime casto na bazen a o vikendech, kdyz je cas a chut, tak na túry. Ale to s ni nerada bo vzdycky hrozne remca
![]()
Hlavni je zdravi, opravdu, taky si myslim, ze zalezi na predispozici rodičů. Moje. dcera treba nikdy. nebude mit nohy, jak hulky jen sama.kost to proste nema po kom mit. Jakou mas postavu ty.. na tom taky zalezi. nemyslim si, ze delas neco špatně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj synek ma v 9 letech 134 a 32kilo a chrastil kostma, ted teda za rok lockdownu trochu nabral na zadku
ale jinak je pry ‚krasnej‘ ![]()
A Tva holcicka je spis celkove mohutnejsi (to bych neresila vubec, resp. tak jako dosud) nebo je drobna a špekata a tam je teda neco asi spatne. Jeste mej na pameti, ze deti rostou tak, ze ztloustnou a pak se vytahnou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja osobne tak nejak nechapu ty svaciny. Moje deti by to nesnedly, ja dat svacinu, tak az do vecera mit hlad nebudou. Obcas, kdyz si o to dcera rekne, podavam nakrajene jablko nebo bananen na kolecka. U nas je to s jidlem vubec na draka.
Mam 4,5 dcerku a 1,5 chlapecka. Chlapecek vypada taky oplacane, lidi radi komentuji, ze je na nem videt, ze nemame problemy s jidlem.
Nooooooooo… jako neni mi uplne jasne, z ceho je takovy oplacanejsi. Rano si cucne trochu UM z flasky, mozna ukousne 2-3 sousta s natreneho chleba. Kolem obeda si potrebuje zdrimnout, takze casto propasne obed. A kdyz se kolem 3 hodiny odpoledni probudi, tak stejne o ten obed nejevi zajem a vetsinou obedva kolem 5h odpoledni. Cili mezi 8-17h defacto nic neji. Mam podezreni, ze to dohani nocnim pitim UM. Asi by to chtelo to krouhnout.
V kazdem pripade, obdivuju deti, ktere bez problemu ji snidani, obed veceri a mezi to vmacknou jeste dve svacinky, i kdyby to bylo jenom ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
Ja osobne tak nejak nechapu ty svaciny. Moje deti by to nesnedly, ja dat svacinu, tak az do vecera mit hlad nebudou. Obcas, kdyz si o to dcera rekne, podavam nakrajene jablko nebo bananen na kolecka. U nas je to s jidlem vubec na draka.Mam 4,5 dcerku a 1,5 chlapecka. Chlapecek vypada taky oplacane, lidi radi komentuji, ze je na nem videt, ze nemame problemy s jidlem.
Nooooooooo… jako neni mi uplne jasne, z ceho je takovy oplacanejsi. Rano si cucne trochu UM z flasky, mozna ukousne 2-3 sousta s natreneho chleba. Kolem obeda si potrebuje zdrimnout, takze casto propasne obed. A kdyz se kolem 3 hodiny odpoledni probudi, tak stejne o ten obed nejevi zajem a vetsinou obedva kolem 5h odpoledni. Cili mezi 8-17h defacto nic neji. Mam podezreni, ze to dohani nocnim pitim UM. Asi by to chtelo to krouhnout.
V kazdem pripade, obdivuju deti, ktere bez problemu ji snidani, obed veceri a mezi to vmacknou jeste dve svacinky, i kdyby to bylo jenom ovoce.
Ja takovy deti videla
jsou to kluci, co to pak vytahnou ke dvema metrum ![]()
Jinak moje batole taky vypada, ze jsem ho kojila mlikem s nutelou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita V roce a půl má ještě nárok
U nás teda rozhodně šlo o noční kojení. Prostě čím méně se v noci kojilo, tím víc se jedlo přes den. Zajímavé je, že to denní kojení na to vliv nemělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze to neni zadna hruza. Syn teda na tuto vysku mel tak 19-20 kg, takze trochu oplacanejsi muze byt. Jak pisi vsichni jidelnicek super, ale ten pohyb nic moc. Ted se zakladaji navyky, ktere pak uz jen tak nezmeni. Proc jen hodina pohybu denne? Nemate vubec cas? Mam skoro 6 leteho syna a na odpoledni vyjizce na kole ujede 30 km. V prestavkach si hraje na hristi a skace na trampoline. Vyzvednu ze skolky a jedeme na kolobezce/pesky par km, stavime se na 3 hristich, v parku, venkovni posilovne, v lese. Vlastne jsme venku cele odpoledne(kdyz neni skolka tak skoro cely den), ale ja jsem jeste na rodicovske s mladsim, takze mame casu dost. Rekla bych, ze je to hodne o casu, ktery jsou rodice ochotni/schopni venovat detem. V okoli mam obezni deti, ktere maji na zahrade velky bazen, tramposku, prolezacky, ale jenom se tam vali, rochni a maji to vse u nosu. Vsude je vozi autem. Rodice vypusti na zahradu a uz se nestaraji. My chodime hodne pesky/na kolobezce/autobusem/vlakem nachodime spousty km jen pri prechodech mezi ruznymi destinacemi. Bezva je mala trampolinka doma. Hodne delat ty vylety. Ted pres leto cely den koupaliste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevim, jaky pohyb by presne deti mely mit? Ja chodim s detmi tak na 1-1,5h na hriste. A pak odpoledne, pokud to pocasi dovoli, je bere jeste manzel opet na hriste. Jediny „sport“ je, ze na to hriste obcas odjete na odrazedle.
Prece clovek nebude chodit na brusle/kolo/plavani s deckem kazdy den? To jsou aktivity, ktere se delaji tak 1-2× do mesice pres vikend, pokud vubec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle rustovych grafu mas dite nekde mezi 50-75% percentilem, takze uplne v poradku a spis trosku vetsi/vyssi. Tak holt nebude vychrtlina, ale tlusta si myslim ze neni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita U nás brusle, kolo, plavání teď v sezóně každý den, záleží na počasí a chuti, atletický ovál i s pásem pro brusle tu máme v parku, cyklostezky nebo jen do parku s kolem a plavání je oblíbená letní činnost. Bazén nemáme, ale tak dvakrát týdně se někam dostaneme ![]()
Skloubit to se školním režimem je už horší, pokud se dítě tomu sportu přímo nevěnuje. Ale taky od jara do pozdního podzimi běžně vytahujeme brusle a kolo, po školce, škole.
Holčička mi nepřijde nijak tlustá. Mám taky jednu holčičku mohutnější postavy mezi ostatními vytáhlými, není tlustá, má silnější i stehna a ramena, jak zápasnice
Nikdo se jí nikdy nesmál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono ne každé dítě má pohyb rádo. Tretak je nezastavitelny, frčí od rána do noci, jezdí na kole, koloběžce, bruslích, teď se učí plavat v rybníku, pořád někde šplhá. Predskolak je takový náš starý dědek, přijde ze školky a už je protivný, že ho bolí nohy, je unavený, kydne na gauč a byl by tam vykydnuty klidně až do večera. Přes zimu mu narostl pěkný pupek, zadek i stehna. Nejezdi na žádném stroji, nechce jít ani se psem, a když už jde, tak má takové tempo, že po deseti minutách to vzdávám a plouzim se s ním domů, protože to moje nervy nezvládají. Baví ho jen potápění v bazénu.
Tretak měří 146 cm, predskolak 130, váží oba 30 kg. Letos dokonce starší dědil kraťasy po mladším.
A taková perlička na závěr, včera jsme jeli na výlet, koupání, obrovské dětské hřiště, plážový volejbal, posilovací stroje. Mladší natáhl pusu, jakmile jsem zmínila, že se někam pojede. Prý chce být doma nebo u táty v bazénu, a ne jezdit na nějaký blbý výlety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ten celozrnný žitný chleba (peču pro ni sama) nám doporučila imunoložka. Dcera má hraniční alergii na lepek - fakt má psáno ALERGIE ne celiakie. Vyšlo jí to z krevních testů. Jenže bezlepkové pečivo klasické jí vůbec nedělalo dobře, nadýmalo ji a ony ty koupené směsi často i obsahují nějaká Éčka, která ji dělají zle skrze histamin, např. lecitiny a jiné, domácí pohankový mi zas nejedla, toto máme jako kompromis a zdá se, že toleruje dobře. Pokud jsem to správně pochopila, žitný lepek je trochu jiný než pšeničný a mnohým alergikům nevadí. Nejsem však odborník na toto, třeba to objasní ![]()
Mléčné výrobky kupuju téměř vždy bez laktózy. Dá se sehnat vše i máslo a tvaroh.
Dcera jí taky malé porce. Například jogurtu sní maximálně 100 g a to už musí mít hlad. Z jablka čtvrtku, chleba necelý malý tenký krajíček - peču jí v pekárně a ten chleba je mensi, má jen 500 g a krajíčky jsou asi poloviční oproti běžnému chlebu.
- Citovat
- Upravit
@warita no tak malé je 2 roky a 9 měsíců. Dnes vstávala v 5 ráno ještě na hoďku jsem ji teda vzala k sobě do postele a trochu jsme ještě za zabraly… Tak snědla 2 tousty s flórou a domácí marmeládou a půlku vaničky ( asi 70g) řeckého jogurtu. Sipkovej čaj, pak koukala chvilku na pohádku, pak jsme šly do lesa cca 2 km tam 2 km na lesní jahody a sesbíraly jich celou vaničku. ( Cca půl kila) bylo jich tam mrtě. A půlku vaničky cestou na chatu sežrala. Teď spi před spaním si dala malý hrníček mléka. Až se vzbudí kolem půl jedny tak bude mít oběd bude mít hutnou zeleninovou polévku se základem z hovězího silného vývaru. A na svačinu zelenina, ovoce a tyčky a nějakou pomazánku já namočení a k večeři kousek masa bulgur a budu dělat okurkovej salát. Před spaním trochu mléka ještě. Celý odpoledne bude blbnout v bazénu a lítat po zahradě. Pohybu tedy dost a budu se snažit aby ji příbuzný nedávaly mlsy.
Váží necelých 13 kilo a měří už asi 96.
Průběžné pořadí něco jim hlavně tedy momentálně si na zahradě trhá rybíz i černej je jí to jedno. Maliny a jahody.
Ji teda hrozně ráda ale vedu ji k pohybu.
Má drbounkou kostru nohu 23. Každý kilo navíc na ni bude vidět.
- Citovat
- Upravit
@warita Taky máme totálního nejedlíka dceru rok a půl. Taky často propásne oběd kvůli šlofíčku
Akorát máme mm místo um. Spíš je ochutnávač…Tam řešíme opačný problém v 19 měsících 8 kilo a 80 cm.
Dachau.
- Citovat
- Upravit