Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terinka4444 Já jsem napsala aby dělala džusy doma a aby do ní to ovoce a zeleninu dostala v tekutém stavu. To mi přijde jako dobrá rada. Pohybu má dost ale zase není pohyb jako pohyb. Na spalování tuků musí být určitá tepová frekvence. Procházky to je kardio - dobré na posílení srdíčka ale pokud denně neujde x kilometrů tak nezhubne. Jak jsem napsala - skákání přes švihadlo a běhání to je na hubnutí dítěte ideální. Nevím kde zakladatelka žije ale třeba by mohla holčičce to ranní běhání zpříjemnit. Třeba by jí z toho mohla udělat bojovku.
Já bydlím ve městě ale kdyby měla dítě donutit běhat ráno udělala bych to formou hry. Například:
1. den bych jí dala lísteček za okno a tam by byl dopis který bych jí přečetla: Bylo by tam napsáno že je ukrytý poklad a čeká jen na ní až ho najde. Že aby ho získala musí vždy běžet ve stanovenou dobu na určité místo a že první stopu najde zítra v tolik a tolik hodin za domem na stromě na kterém jsou v létě třešně. Druhý den ráno si přivstat běžet s ní za dům ohledat strom a najít tam malý papírek. Na papírku bude napsáno: Že je šikovná jestli papírek našla a že zítra ráno v tolik a tolik najde další nápovědu v parku dvacet kroků napravo od vstupní brány pod velkým kamenem. Další den tam s mámou poběží najde lísteček a tam bude že následující den musí běžet doprostřed parku a tam najde další stopu.
Po týdnu běhání by došla k cíli a našla poklad kde bude malý plyšák, gumička do vlasů, nebo lístky do kina nebo já nevím co. Holčičku to běhání bude bavit protože se přece hledá poklad a takhle může hledat poklady dokud nezhubne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Sacharid bení bílý cukr, sacharidem je obecně označována složka potravy, jež je obsahuje, rýže, těstoviny jsou velmi vhodná sacharidová příloha, nepsala jsem o cukru aní řádku, a skutečně podle výživových poradců je tvrdý sýr do 30procent velmi vhodná bílkoviná potavina a polotučné mléko obsahuje na 100gramů méně tuku než maso. Vekce je opět ekzematický alergen.
No na správné stravování je spoustu názorů. Já se třeba přikláním k tomu jíst všechno plnotučné ale v takovém množství aby to neublížilo. Takže třeba než každý den odtučněného sýra na chleba tak si dám pár hoblinek parmazánu na těstoviny jednou týdně. Stejně tak jogurty. Pro dítě jedině kvalitní plnotučný. Jak už tu někdo psal nejedná se o žádnou redukční dietu. Takže klidně ať je to plnotučné ale nesmí toho být kvanta a teda žádné smažení. A z každé porce by měla mít nějaké vitamíny - z těstovin se sýrovou omáčkou má jen kalorie a žádné vitamíny - to jídlo nemá žádnou výživovou hodnotu a je úplně o ničem. Jasně, nezabije jí to ale proč jí nedát něco co jejímu tělu dodá potřebné vitamíny a minerály?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Loll píše:
Terinko,
já chápu i tohle, ale na druhou stranu, co třeba konkrétně ty bys tu chtěla slyšet za radu? Za děti zodpovídají rodiče a to, jaké bude mít dítě stravovací návyky, které se s nima potáhnou CELÝ ŽIVOT, to záleží jen a jen na rodičích, vše ostatní jsou výmluvy. V pěti/šesti letech ale ze dne na den dítě nepředěláš. Pokud bylo doteď zvyklé na omáčky, sladkosti, džusy, rohlíky marmáládama a paštikama, tak je jasný, že ti nezačne jíst s chutí zeleninu a pít vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 já třeba nevidím důvod,proč každé ráno s dítětem běhat-to mi taky přijde dost přehnané.Já vidím zásadní problém v tom,že nevidí rodiče přesně v čem je problém
ten kdo říká,že 6leté dítě se nedá naučit na pití vody,protože jí nikdy nepilo,tak je hloupost-všechno se dá,jen to chce hoooodně velkou trpělivost a hlavně neustále nabízet a být opravdu tvrdá a důsledná.Dobře,když má dítě alergii a nemůže ořechy a med,je opravdu spousta alternativ,jen to chtít hledat.Opravdu nejlepší bude,když vyhledá maminka odborníka.Ale hlavně by měla opravdu vidět,že je problém i ta paštika,marmeláda,řízky a podobně-pokud si tohle neuvědomí,tak se z toho nikdy nedostanou,to je můj názor ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lynette píše:
@terinka4444 Já jsem napsala aby dělala džusy doma a aby do ní to ovoce a zeleninu dostala v tekutém stavu. To mi přijde jako dobrá rada. Pohybu má dost ale zase není pohyb jako pohyb. Na spalování tuků musí být určitá tepová frekvence. Procházky to je kardio - dobré na posílení srdíčka ale pokud denně neujde x kilometrů tak nezhubne. Jak jsem napsala - skákání přes švihadlo a běhání to je na hubnutí dítěte ideální. Nevím kde zakladatelka žije ale třeba by mohla holčičce to ranní běhání zpříjemnit. Třeba by jí z toho mohla udělat bojovku.Já bydlím ve městě ale kdyby měla dítě donutit běhat ráno udělala bych to formou hry. Například:
1. den bych jí dala lísteček za okno a tam by byl dopis který bych jí přečetla: Bylo by tam napsáno že je ukrytý poklad a čeká jen na ní až ho najde. Že aby ho získala musí vždy běžet ve stanovenou dobu na určité místo a že první stopu najde zítra v tolik a tolik hodin za domem na stromě na kterém jsou v létě třešně. Druhý den ráno si přivstat běžet s ní za dům ohledat strom a najít tam malý papírek. Na papírku bude napsáno: Že je šikovná jestli papírek našla a že zítra ráno v tolik a tolik najde další nápovědu v parku dvacet kroků napravo od vstupní brány pod velkým kamenem. Další den tam s mámou poběží najde lísteček a tam bude že následující den musí běžet doprostřed parku a tam najde další stopu.
Po týdnu běhání by došla k cíli a našla poklad kde bude malý plyšák, gumička do vlasů, nebo lístky do kina nebo já nevím co. Holčičku to běhání bude bavit protože se přece hledá poklad a takhle může hledat poklady dokud nezhubne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nepř.berusenka66 píše:
@terinka4444 já třeba nevidím důvod,proč každé ráno s dítětem běhat-to mi taky přijde dost přehnané.Já vidím zásadní problém v tom,že nevidí rodiče přesně v čem je problém![]()
ten kdo říká,že 6leté dítě se nedá naučit na pití vody,protože jí nikdy nepilo,tak je hloupost-všechno se dá,jen to chce hoooodně velkou trpělivost a hlavně neustále nabízet a být opravdu tvrdá a důsledná.Dobře,když má dítě alergii a nemůže ořechy a med,je opravdu spousta alternativ,jen to chtít hledat.Opravdu nejlepší bude,když vyhledá maminka odborníka.Ale hlavně by měla opravdu vidět,že je problém i ta paštika,marmeláda,řízky a podobně-pokud si tohle neuvědomí,tak se z toho nikdy nedostanou,to je můj názor
Souhlasím. I mě teda to běhání přijde přehnané ale fakt si myslím že na tom něco bude. Já to třeba se svýma dětma plánuju určitě zkusit. Já mám ke sportu odjakživa odpor a myslím si že je to kvůli tomu, že jsem k tomu nebyla vedená odmala.
Myslím si že to každodenní ranní běhání s dítětem bude horší pro mě jak pro to dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terinko,
nemáš pravdu. Já píšu z vlastní zkušenosti, moje dítě mělo do tří let taky nadváhu. Zakladatelce jsem psala, že je super, že to řeší a že to řeší včas, dokud není její dítě cvalda, ale padlo tu dost rad, které může zkusit.
Výživový poradce jí řekne, ať striktně vysadí džusy a udělá holčičce jídelníček, který by měla dodržovat. Pokud ale holka nebude 90% potravin z toho jídelníčku jíst, tak budou dělat co? Násilím to do ní nenacpou, to je jasný. Proto radím:
- přestat kupovat džusy a začít odšťavňovat ovoce a zeleninu
- nedávat paštiky a podobný hnusy
- vysadit přílohy, místo toho nabízet zeleninu. Maso nebo sýr k večeři je podle mě dostačující, pokud tu zeleninu nepozře
- přestat vařit omáčky apod., mohou se domluvit, že tato jídla budou dělat o víkendu, v týdnu bych k večeři volila jednoduše něco lekhého
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych řekla, že hladévé dítě se nají, ne?
Moje děti už pochopily, že pokud nesní to, co jim dávám, tak mají smůlu..
Radím tedy dávat to, co chceš ty, aby jedla- jednou s eto zlomí a začne jíst
- Citovat
- Upravit
@Lynette píše:
No na správné stravování je spoustu názorů. Já se třeba přikláním k tomu jíst všechno plnotučné ale v takovém množství aby to neublížilo. Takže třeba než každý den odtučněného sýra na chleba tak si dám pár hoblinek parmazánu na těstoviny jednou týdně. Stejně tak jogurty. Pro dítě jedině kvalitní plnotučný. Jak už tu někdo psal nejedná se o žádnou redukční dietu. Takže klidně ať je to plnotučné ale nesmí toho být kvanta a teda žádné smažení. A z každé porce by měla mít nějaké vitamíny - z těstovin se sýrovou omáčkou má jen kalorie a žádné vitamíny - to jídlo nemá žádnou výživovou hodnotu a je úplně o ničem. Jasně, nezabije jí to ale proč jí nedát něco co jejímu tělu dodá potřebné vitamíny a minerály?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Ano to souhlasím. To dítě musí ten pohyb bavit. Proto bych běhala formou hry. Běžela bych pomalu to stačí. Nemusí lítat sprintem jak o život. A skákání přes švihadlo mě třeba bavilo samo o sobě. Třeba by to byla větší zábava kdyby švihadlem točili rodiče a říkala se u toho nějaká říkanka a ona jen skákala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
Souhlasím. I mě teda to běhání přijde přehnané ale fakt si myslím že na tom něco bude. Já to třeba se svýma dětma plánuju určitě zkusit. Já mám ke sportu odjakživa odpor a myslím si že je to kvůli tomu, že jsem k tomu nebyla vedená odmala.Myslím si že to každodenní ranní běhání s dítětem bude horší pro mě jak pro to dítě.
To jsem já s tím dítkem-podle BMI má syn dokonce obezitu
ale on je docela na pohyb levej,chodíme často ven a až za poslední dobu sleduji,že se začíná zapojovat a leze po prolízkách a tak,ale on je k tomu ještě hrozně opatrnej,takže to je vražedná kombinace k tomu,že i na sporty je levej
ale snažím se ho nutit víc běhat-třeba mu kopnu schválně míč dál aby pro něj musel,nebo mu utíkám a on za mnou běží,prostě aby byl v pohybu.Doma jídlo už vaříme tak,aby to bylo pestré a zároveň zdravé-neříkám že občas neudělám řízek nebo tak něco-ale to máme opravdu jednou za čas-v řádech měsíců
Podle mě není vhodné aby tak malé dítě hublo,to fakt ne,ale aby si třeba drželo stejnou váhu-můj syn má těch 23kg už 1,5roku a o to jde!Jí pestře,zdravě,v rámci možností má pohyb a to stačí,prostě jde na něm vidět,že roste hodně do výšky-má teď 110cm,což na jeho věk je opravdu dost,takže já za nás vidím,že jsme odvedli dobrou práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlasím, ale zakladatelka se snaží, hledá tápe, proto se ptá zde, jestli někdo nemá radu a zkušenost, sama píše, že je někde chyba a neví kde, ani já ji v jejím popisu nemůžu objevit, pominu-li marmeládu, máme stejnou doma, teď jsem na ní koukala, má 200kcal ve 100gramech, když já dám Terce na pečivo, na celý rohlík dostane lžičku, to jsou kalorie nula nula prd, vůbec to není o tom, že nesmí marmeládu, vyloučit, nesmí nic jiného než vodu, vyloučit, nesmí kostičku čokolády, vyloučit, takhle se prostě jídelníček pro malé dítě nesestavuje, povede to akorát k tomu, že se dítě naučí poatjí nezřízeně sežrat všechno, k čenmu se dostane.
Ad voda, kéž bys tak měla pravdu, já jsem mrcha a tvrďák, v rámci možností, na vodu jí prostě nenaučím, opravdu ne, ani omylem, abych do ní dostala trochu samotné vody, pijeme to po 5dcl štamprlátkách, jako bojovou hru, dostanu tak doní 10 štamprlátek za den, což je půl litru, hurá, jsem na sebe pyšná, pije džusy, zrovna tak ředěné,od šťavňuju šťávy, kontroluju složení jídla, přesto nemá štíhlounké dítě, a vodu nepije, když nechám vyžíznět, zkusila jsem 3×, skončili jsme skutečně s problímem, kdy byla dehydratovaná a poprvé se vyčůrala po 20-ti hodinách, nenapije se, vody se prostě nenapije, když je nejhůž pocucne, ale fakt pocucne, rady typu pít jen vodu, jsou třeba neaplikovatelné i na nás
![]()
@nepř.berusenka66 píše:
@terinka4444 já třeba nevidím důvod,proč každé ráno s dítětem běhat-to mi taky přijde dost přehnané.Já vidím zásadní problém v tom,že nevidí rodiče přesně v čem je problém![]()
ten kdo říká,že 6leté dítě se nedá naučit na pití vody,protože jí nikdy nepilo,tak je hloupost-všechno se dá,jen to chce hoooodně velkou trpělivost a hlavně neustále nabízet a být opravdu tvrdá a důsledná.Dobře,když má dítě alergii a nemůže ořechy a med,je opravdu spousta alternativ,jen to chtít hledat.Opravdu nejlepší bude,když vyhledá maminka odborníka.Ale hlavně by měla opravdu vidět,že je problém i ta paštika,marmeláda,řízky a podobně-pokud si tohle neuvědomí,tak se z toho nikdy nedostanou,to je můj názor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K snídani šťávu z jablka a mrkve k pití a k tomu toatový chleba potřený pomazánkovým máslem a na ně silné plátky voňavého šťavnatého rajčete. Je to lahůdka. Pak jde do školky tam to máma těžko ovlivní ale třeba o víkendu ke svačině bych jí udělala ten jogurtový nápoj s ovocem. K obědu by bylo třeba rizoto ( vařená mrkev, kukuřice, hrášek a kuřecí maso s rýží) a to bych na talíř upravila do tvaru hvězdy. K odpolední svačině bych vzala vykrajovátka na vánoční cukroví nakrájela salátovku na plátky a z těch plátků bych vykrájela malé hvězdičky a srdíčka, to bych dala na talíř a vsadím se že toho sní víc. Ono se to zdá jako blbost ale ta forma a tvar má velký význam. K večeři zeleninovou polévku - mrkev, celer, petržel, cibulka, na másle osmahnout a zalít vodou, lehce vodu osolit, opepřit, přidat třeba i trochu toho kuřecího masa, jednu mrkev nakrájet na tenká kolečka aby pak na talíři prosvítala, třeba tam hodit i rozšlehané jedno vajíčko, petrželovou nať, celerovou nať a je to polívčička jak víno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak jsem tak řetla, tak psala, že omáčku dostane nanejvýš 1×týdně, což vlastně radíč taky
někde je chyba, ale dietu dítě držet prostě nemá, pokud nemá diagnozu obezita. Což s její váhou a výškou to dítě mít nemůže.
@Loll píše:
Terinko,
nemáš pravdu. Já píšu z vlastní zkušenosti, moje dítě mělo do tří let taky nadváhu. Zakladatelce jsem psala, že je super, že to řeší a že to řeší včas, dokud není její dítě cvalda, ale padlo tu dost rad, které může zkusit.Výživový poradce jí řekne, ať striktně vysadí džusy a udělá holčičce jídelníček, který by měla dodržovat. Pokud ale holka nebude 90% potravin z toho jídelníčku jíst, tak budou dělat co? Násilím to do ní nenacpou, to je jasný. Proto radím:
- přestat kupovat džusy a začít odšťavňovat ovoce a zeleninu
- nedávat paštiky a podobný hnusy
- vysadit přílohy, místo toho nabízet zeleninu. Maso nebo sýr k večeři je podle mě dostačující, pokud tu zeleninu nepozře
- přestat vařit omáčky apod., mohou se domluvit, že tato jídla budou dělat o víkendu, v týdnu bych k večeři volila jednoduše něco lekhého
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@byron píše:
kde tu váhu můžu sehnat???
já mám speciální dietu a mají váhu tam ale jinak ji mívají v lékárnách kde se můžeš zvážit, sama o sobě je dost drahá aby byla fakt kvalitní a dobře to změřila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit