Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jen dotaz, a jak ti jedla při příkrmech, to jedla zeleninu normálně? Vidím problém v tom, že dle mého má velký přísun cukru, a pak má večer hlad, já když můj 5letý syn chce něco sladkého, tak jeden kousek a konec šmitec a on je zrovna typ, že je hrozně na sladký, hlavně když něco upeču, tak prostě řeknu ne, a musí poslechnout, už je dost velký, a že ti malá nepije vodu, to jí nepila ani jako třeba v roce? Mně jí děti taky nechtěly pít, tak jsem prostě to nich lila, lila, až se naučily, nic jiného nedostaly, děti musí pít čistou vodu, když do té doby neochutnají nic jiného, rychle si zvyknou, aspon moje si zvykly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
musím se smat te zranici potaji, to mám stejne, zavru se ve spajzce, ze jako neco hledam a cpu se tam… tak od toho mikuláse ty cokolady jeste mám a i z velikonoc, mne je totak lito vyhodit, rikala jsem si, ze to vezmu babicce na peceni, ale mozná to asi taky skonci v kosi… jahody taky malej má moc rád, ze zeleniny jen okurky a papriku.. s jogurtama totálne stavkuje, s tím me stve, sni jeden tak 14dni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
já to vyhazuju, na milukíše, k velikonocům, dostane toho spoustu, tak to vyhazuju do koše, stokrát všem říkám, když chcete něco přivést, kupte jedny jahody, ty miluje, ne, dovezou čokoládu, já jí pak horko těžko vysvětluju, že to sníst nemůže![]()
děti okolo ní se ládují sladkým od rána do večera a nic
![]()
![]()
ach jo, my když chceme s manželem zamlsat, jsme skety, kupujeme to potají a žereme to s proviněním v koupelně nebo když není doma, aby viděla, že ani my to nejíme
![]()
![]()
se zeleninou je troch potíž, já ji nesnáším, tak demostrativně jím, to co ona, že si dáme kousek toho a kousek toho, už je mi z toho
![]()
![]()
ale stejně to nepomáhá
já bych radila trpělivost, vytrvat. Taky musím hodně jídlo řešit. A porstě vytrvat a nepolevit, je to zěžký.
Děti hlavně nejstarší dcera už docela pochopila, že ostatní sladkosti a chipsy můžou- my to ale nekupujeme, tak dvakrát do roka? Takže už se docela obrnila vůči okolí…
Stejně tak já musím někdy čelit takovýmu tomu nátlaku- v uvozvkách, kdy třeba kamarády, tety- nabízí jídlo
, sladkosti, krávoviny, který porstě nechci, aby jedli..
- Citovat
- Upravit
Nicméně tvoje holčička to má z toho školkového nejedení, věřím, že kdybys jí měla doma, že to máš už podchycený.
Je to fakt dost složitá situace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romype píše:
jen dotaz, a jak ti jedla při příkrmech, to jedla zeleninu normálně? Vidím problém v tom, že dle mého má velký přísun cukru, a pak má večer hlad, já když můj 5letý syn chce něco sladkého, tak jeden kousek a konec šmitec a on je zrovna typ, že je hrozně na sladký, hlavně když něco upeču, tak prostě řeknu ne, a musí poslechnout, už je dost velký, a že ti malá nepije vodu, to jí nepila ani jako třeba v roce? Mně jí děti taky nechtěly pít, tak jsem prostě to nich lila, lila, až se naučily, nic jiného nedostaly, děti musí pít čistou vodu, když do té doby neochutnají nic jiného, rychle si zvyknou, aspon moje si zvykly.
Omyl, chtela jsem zavest vodu, ale total to neklaplo, bylo to jeho prvni piti a sotva si cucl, uz to nechtel a kdyz ti dite za den te vody vypije tak 50ml, tak si to pak rozmyslis, co mu davat, zkusila se stavenka a zacal pit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eldarka píše:
Omyl, chtela jsem zavest vodu, ale total to neklaplo, bylo to jeho prvni piti a sotva si cucl, uz to nechtel a kdyz ti dite za den te vody vypije tak 50ml, tak si to pak rozmyslis, co mu davat, zkusila se stavenka a zacal pit…
já to měla taky tak, nic jiného prostě nedostaly, jednou ochutnají štávičky a pak už vodu nechtěj, a já to dělala tak, že jsem jim tu vodu dávala po lžičkách průběžně celý den, trvalo to tak 2-3 dny a pak si zvykly, dneska syn 5 a dcera 11 pijou vodu normálně, něco ochuceného mají vyjímečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romype píše:
já to měla taky tak, nic jiného prostě nedostaly, jednou ochutnají štávičky a pak už vodu nechtěj, a já to dělala tak, že jsem jim tu vodu dávala po lžičkách průběžně celý den, trvalo to tak 2-3 dny a pak si zvykly, dneska syn 5 a dcera 11 pijou vodu normálně, něco ochuceného mají vyjímečně.
U nás taky tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romype píše:
Ono když ti pak dítě skončí na kapačkách, protože moc nepije, tak jseš pak ráda za cokoliv, co pije:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
to ale jsou těžko dodržitelné rady pro pětileté, vodu nevypije, proto jí ředím džusy,já vím, že to melu dokola, ale je to malé dítě, vodu nepije od malinka, nemám jak ji donutit, vím, že se říká, tak jí nech, až bude umírat žízní, však se napije, no jo, jenže to jsou rady neaplikovatelné na mrně.
Papriky, okurky mrkve, tak toho si nevšimne, ikdyby na tom ležela, ale o sladkým to u nás skutečně není. A neřeším to s ní, vůbec nepostřehne, jestli řeším nebo neřeším jídlo, to řeším já, mimo ní, jediné c se s ní řeší, že nesmí sladké, ale otáčím to na ekzem, to je jediné omezení, co pociťuje.
V pondělí jdu na očkování s mladší, zeptám se dětského, jestli je tady někde někdo na dětskou stravu.
tak tam už se bude jednat o psychologický problém. když je pro ní problém nesladká voda. pokud nic nejí, tak z čeho tloustne ? určitě se ozvi, co řekla doktorka a ať jí udělá vyšetření krve a tak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romype píše:
- Citovat
- Upravit
@dada12 píše:
tak tam už se bude jednat o psychologický problém. když je pro ní problém nesladká voda. pokud nic nejí, tak z čeho tloustne ? určitě se ozvi, co řekla doktorka a ať jí udělá vyšetření krve a tak..
- Citovat
- Upravit
Já ti nevím, pokud ve školce nejí nebo jí minimálně, tak se pak večer nacpe večeře, sice relativně zdravé maso, ale s přílohou, sýrovou omáčkou atd., nechceš opravdu zkusit vypustit z večeře přílohy? Neříkám, že o víkendu si nedáte k obědu přílohu, ale ty večeře vyzkoušej, za to nic nedáš. Pokud jíst zeleninu místo přílohy nebude, vezme si víc masa, to taky není na škodu, lepší, než když se nacpe brambor.
S čajem a džusama je to nahouby, ale teď v šesti letech už jí asi těžko přeorientuješ, navíc když málo pije. Ale začíná léto, zkusila jsi jí odšťavnit pomeranč nebo jablko? Že bys jí místo džusu dávala do vody fresh ovocnou šťávu, to bys taky mohla vyzkoušet.
Co cottage sýr? Moje děti ho zbožjuňou a často ho mají k snídani. To by byla také vápníková varianta místo toho tvarohovýho sladkýho kekelu, co snídá tvoje dcerka. Dá se jíst i na sladko, tak třeba opět pro začátek s trochou marmelády…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
ona ale jí, ta jídla, co vařím, a doscela dost, neomezuju jí v porcích jídla, tedy jí normálně, ne že za dospělého, ale není vrabeček, sni toho dostatek, spíš jako pestrost jídla, my skutečně jedem jen kuře, lososa, jiné maso nsní, a k tomu brambory, těstoviny,rýži, na těstoviny propašuju sýrovou omáčku, z mléka a tvrdého sýra. Nejí ani máslo, tak si říkám, že nějak tuk mít musí, smažím buď na kontaktním grilu nebo na kostičky a na trošce olivového oleje, Tuk má právě v těch jogurtech, ale co jsem tak kontaktovala poradce po internetu, má toho tuku málotak teď jsem jí naučila, že 2×týdně musí chleba s pomazánkovým máslem, lučinu, žervé mi nesní. Je mi to tak líto, tolik se snažím a je k ničemu, doktor to neřeší, tím že ještě není obezní, je někde na 85% percentilu, řekne starvá dobrá, pít vodu, přidat zeleninu a tuky a pohyb. jenže to jsou univerzální rady, to vím taky, jenže jak to udělat.
jasně tak bych jí dávala menší porce a nazdar. už vím, čím to je. vařená jídla od maminky jí chutnají, ale sní jich kaloricky moc. dala bych jí menší porci a ať se třeba staví na hlavu. pak už bych připravila opravdu stravu pro člověka
( zelenina, ovoce, oříšky a pod.) nechceš ? nic jinýho není.
samozřejmě + vyšetření u doktorky
je to strašně jednoduchý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hele moje ségra měla jako dítě to samý. byla zvyklá jíst velké porce, hodně omáčky od mamky ..atak. chvíli jí trvalo, než zjistila, že její metabolizmus potřebuje daleko méně..no a zhubla v podstatě až v nějakých 19 letech. dnes ví, že kalorické bomby jen občas a jí jídla, kterých by se dřív nedotkla. saláty apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a třeba polévky nejí? Pokud ano, dala bych jí polévku k večeři a to třeba 4× do týdne, jednak se zavodní a jednak není kaloricky tak náročná jako chleby a pod., já dávám polévku k večeři dětem pravidelně. S tou vodou máš smůlu no, ono dokud to dítě třeba 4-6 měsíční nic jiného nepozná, dá se to naučit, chce to jen vydržet, pokud to jednou odmítne a nabídne se honem rychle jiná varianta je to v háji, to je to samé jako dospělý, pokud neznáš nečeho chut, taky tě to v podstatě neláká, ale jakmile máš na výběr zvítězí chut.Na kapačkách takhle malé třeba 4 měsíční dítě neskončí, má dostatek tekutin v mléce, já to konzultovala s lékařkou a syn se narodil před létem, a byly velký horka, dávala jsem mu vodu po lžičkách a naučil, neznal nic jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit