Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já nechápu jednu věc - přijde mi že vic věci nejí nez ji, jak je to mozny?davalas ji pestrou stravu, různý masa apod už od prikrmu? Jen tak v létě zuzlat zeleninu? Nebo ji od mala varis omáčky? Přijde mi že obecně celá rodina nejite skoro žádnou zeleninu a žádný nový chutě a možná v tom je problém. Ty sama zeleninu nesnasis, to jsou prostě nauceny špatný návyky. Já sama sním půl kg zeleniny denně
Příspěvek upraven 06.05.12 v 09:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla s malou v nemocnici v 11 měsících. Obecně málo pila, vodu vůbec, aspoň trochu ředěnýho moštu, pak se přidala viróza a bylo vymalováno. Teď v roce a půl už se jakž takž rozpila, semtam i tu vodu si dá. Nepřislazuju cukrem, ředím pořád ty džusy. Vodou, čajem. Nějak mi zrovna tohle nevadí. Ale neřešíme problém s váhou teda:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hofka píše:
Já byla s malou v nemocnici v 11 měsících. Obecně málo pila, vodu vůbec, aspoň trochu ředěnýho moštu, pak se přidala viróza a bylo vymalováno. Teď v roce a půl už se jakž takž rozpila, semtam i tu vodu si dá. Nepřislazuju cukrem, ředím pořád ty džusy. Vodou, čajem. Nějak mi zrovna tohle nevadí. Ale neřešíme problém s váhou teda:-)
ano to je možný, souviselo to s virozou, ale já nemluvím o 11m dítěti, já tu mluvím, že se na vodu má učit dítě už třeba 4-6 měsíční a učit po lžičkách, a pak si rychle zvykne, jakmile si na tohle nezvykne, pak už vodu těžko bude pít, a pokud tvoje dítě nemá problémy s váhou a eliminuješ ostatní sladkosti, tak ten džus ředěný vodou bych taky dala, kdyby mi nepila vodu, ale zkoušela bych to vodu
pořád.
Příspěvek upraven 06.05.12 v 09:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když pije sladký pití tak není problém sladit sladenkou která je vhodná pro deti nebo tou stevii. Třeba juice je humus na zuby. Nevadí se ho napít ale cucat pořád je špatný. Má hodně kyselin. Vyměnit cukr za glukopur
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,mám syna který v necelých 4letech má 23kg-byl velký už od narození.Ale řešíme stravu dá se říct,od začátku co měl příkrmy-přibíral kilo měsíčně.Já jsem si prostě psala,co všechno jí-museli sme,protože nám v 1,5 roce začal zvracet a nadavovat se.U vás je problém ten,že dcera ví asi jak na vás,že když řekne že to jíst nebude a vy jí to dáte,ona buď začne nadavovat,nebo se prostě sekne.My to máme u syna tak,že prostě když něco nechce,tak prosím,ale nic jiného nedostane a bude až další jídlo a nebude sladké-naučil se,že v tomhle prostě neustoupíme.Jinak jí převážně bílé jogurty-samotné,občas koupíme i nějakou tu hrůzu jako kostíky a podobně,aby neměl pocit,že všichni ,můžou a on ne.Naučili sme ho hodně na oříšky,nebo suš.ovoce-hrozně ho baví místo sladkého loupat třeba buráky
ale třeba paštiku,marmeládu to má tak jednou za rok-nekupujeme to.U nás i pomohlo,že když viděl,že si na chleba mažeme lučinu,cottage,nebo dom.pomazánku,chce taky-když nechce-má smůlu,nic jiného nebude.Myslím si,že by ste hlavně měli začít u sebe,změnit ten postoj,že když něco nesní,musíme jí dát náhradu,aby neumřela hlady-fakt hlady neumře.Ona moc dobře ví,jak na vás,aby dosáhla svého.Prcek jí sladké hlavně u babiček,domů ho kupujeme už málo-a když už tak třeba kvalitní čokoládu,nebo třeba sladkosti z karobu-kupodivu,jsou dobré
takže v tomhle směru nestrádá-jí i sladké,ale né jako samozřejmost každý den.Prostě opravdu začněte u sebe-změňte jídelníček,přemýšlejte i u vaření,co v něm všechno je,my změnili jídelníček celá rodina.Teď jen musím čekat,až začne růst,jestli se vytáhne a bude jako ostatní,nebo holt ne-ale vím,že jsem pro to udělala maximum
- Citovat
- Upravit
Na tvou otázku jak to udělat bych odpověděla takto:
1. Každé ráno si přivstat a jít si s ní zaběhat. Nejdřív uběhnete kousek později se vám zlepší kondice a ráno uběhnete i dva kilometry jako nic. Kamarádka právě se svýma dětma od první třídy (6 let) běhala takhle každý den a děti byly dobře osvalené, v dobré kondici a nikdy neměly problém s váhou. Takže to není sci-fi a opravdu to jde.
2. Zkus jí daleko méně vařit. Ať jí víc syrového - tj. ovoce a zelenina. Zeleninu nejí protože jí ani u vás nevidí. Proč jí nejíš ty?
To dítě je evidentně podviživený. Z čeho má vitamíny a minerály?? Z těstovin? Ze sýrový omáčky? Z chleba? Ze sladkostí? Z džusu který viděl ovoce z rychlíku a obsahuje éčka která brání vstřebávání vitamínů? Vždyť dostává samé prázdné kalorie! Díky nim má dostatek energie na to aby přežila ale bez vitamínů a minerálů její tělo prostě nemůže správně fungovat.
Jestli jablko nesní tak jí ho rozmixuj na pyré nařeď vodou a dej jí to místo džusu. Jestli nejí mrkev tak kup odšťavňovač hoď do něj dvě mrkve a jedno jablko - je to sladké až až a má v tom dva kusy zeleniny a jedno ovoce - vypije to jak nic.
Bílý jogurt nechce - a co ovocné jogurtové nápoje? Rozmixovat jahody, banán, přidat malou lžičku medu a bílý jogurt a dát jí to do skleničky s brčkem a je to.
Já sama třeba jablko jen tak nesnědla ani nepamatuju. Dělá mi to taky problém. Ale jak je v tekutém stavu tak ho vypiju jako ten džus úplně v pohodě.
3. Jediný přijatelný způsob úpravy jídla je vaření a dušení. Na nějaký smažení zapomeň. To, že z masa jí jen lososa a kuře je ten nejmenší problém. Když džus tak domácí. Když dělají džus opravdu si myslíš že zkoumají každé jablko jestli nemá červíky nebo není nahnilé? V každém koupeném džusu máš nějaké procento shnilého ovoce. Dělají to ve velkém a ono se to v tom ztratí. Aby ten džus chutnal a vydržel tak tam přidají chemii a je to. Kup si jablečný a pomerančový 100% džus a odšťavni dva pomeranče do jedné sklenice, a do druhé odšťavni dvě jablka. Když ochutnáš svůj domácí a tu jejich břečku, pochopíš že to prostě není totéž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelko na moje otázky jsem odpovědi nenašla, tak se ptám znovu ![]()
/////
Ještě otázka jak se stravuješ ty a tatínek? jak často vás vidí jíst a co jíte?
taky mě napadá, pomáhá malá při vaření? nebo při chystání snídaně či svačinky?
pokud ne, zapojila bych jí a když vždycky nachystáte pro všechny členy domácnosti, tedy i pro ní a pokud bude i pomáhat vařit, třeba pak bude mít motivaci to jíst, protože ona to přece uvařila moc dobré a určitě lepší než maminka sama
/////
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tak já osobně bych taky volila nějakého dietologa nebo se aspoň poradila s praktikem.. nicméně můj syn je vysoký asi jako tvá dcerka a má kolem třiceti kg a teda o nadváze nemůže být absolutně řeč, je prostě štíhlý
a co říká dětská doktorka na preventivce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AngelinaBalerina Není kilo jako kilo. Kilo vody, kilo tuku, kilo svalů. Já třeba při váze 60 kg na 165 cm vypadám tlustě. Mám lehké kosti, žádné svaly, vodu nezadržuju a všechno je to tuk. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
@AngelinaBalerina Není kilo jako kilo. Kilo vody, kilo tuku, kilo svalů. Já třeba při váze 60 kg na 165 cm vypadám tlustě. Mám lehké kosti, žádné svaly, vodu nezadržuju a všechno je to tuk.
no jasně určitě máš pravdu, není o jen navenek o váze ale celkově o těle, proto si myslím, že by to měl posoudit dr a předejít opravdu obezitě.. svaly a voda určitě hrají roli ale jak každý píše o těžkých a lehkých kostech to je pěkná kravina mezi námi a ty sis to nechala někde měřit? Já se chodím vážit na speciální váhu, která to ukazuje, schválně se na to poptám, jaké jsou v tom rozdíly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja teda nevim,ale treba marmelada k snidani mi prijde zbytecna,stejne tak rizek kazdy tyden,to teda nechapu uz vubec ![]()
Jinak souhlasim s Linette.
S tim pitim.Moje holka je taky nepijak,byly jsme i v nemocnici kvuli dehydrataci,kdyz je nemocna,prestava pit uplne.Ale zhruba od tech 2,5 let ji proste pit donutim.Sama si piti vezme malo kdy.Takze ji nabizim,kdyz vzdoruje,tak ji proste posadim a „dokud nevypijes ten hrnek,nepujdes si hrat,nepujdem ven atd.“Funguje to,pit proste musi a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já koukám na rady a nevím nevím
chtít po pěti letém dítěti vynechat přílohy k večeři
to nemají ani dospělí, řízek jednou týdně, co na tom není k chápání? Co je až tak špatného na kuřecím řízku s bramborem a zeleninou?
To jsou tady vždycky rady, nechat o vodě a jíst zeleninové saláty a chtít po pětiletém dítěti aby před školkou ráno vstávalo a chodilo běhat
tak nevím nevím, ale to jsou rady celkem neadekvátní věku pětiletého školkového dítěte. Některé z vašich dětí ve věku pěti let večeří zeleninové saláty a nic jiného? Řízek je pro ně neuvěřitelná věc, jak kdyby to byl bůček? Podle výšky a váhy na tom malá není tak zle, aby tady bylo potřeba řešit řízek a jestli dostane kostičku čokolády
![]()
Já bych chtěla vidět, jestli vaše děti jsou na takovém režimu, co jste tady nastínily pro tu malou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
@AngelinaBalerina Není kilo jako kilo. Kilo vody, kilo tuku, kilo svalů. Já třeba při váze 60 kg na 165 cm vypadám tlustě. Mám lehké kosti, žádné svaly, vodu nezadržuju a všechno je to tuk.
Heh, tak při váze 60 kg vypadám tlustě i já při 174 ![]()
Řeči o lehkých a těžkých kostech taky miluju, vždycky když s tím někdo začne dotlačím ho na váhu, která měří vodu, tuky kosti.. to pak lidi koukaj, že maj cca všichni kosti téměř stejně těžké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Já koukám na rady a nevím nevím![]()
chtít po pěti letém dítěti vynechat přílohy k večeři
![]()
to nemají ani dospělí, řízek jednou týdně, co na tom není k chápání? Co je až tak špatného na kuřecím řízku s bramborem a zeleninou?
To jsou tady vždycky rady, nechat o vodě a jíst zeleninové saláty a chtít po pětiletém dítěti aby před školkou ráno vstávalo a chodilo běhat![]()
tak nevím nevím, ale to jsou rady celkem neadekvátní věku pětiletého školkového dítěte. Některé z vašich dětí ve věku pěti let večeří zeleninové saláty a nic jiného? Řízek je pro ně neuvěřitelná věc, jak kdyby to byl bůček? Podle výšky a váhy na tom malá není tak zle, aby tady bylo potřeba řešit řízek a jestli dostane kostičku čokolády
![]()
![]()
Já bych chtěla vidět, jestli vaše děti jsou na takovém režimu, co jste tady nastínily pro tu malou.
Taky se mi režim každé ráno běhat 2 km pro pětileté dítě nezdá..(tedy pokud nejde o kondičku sportovce, ale takové děti neběhají každé ráno..). Některé rady jsou fajn, ale některé tak pro dospělou ženu (saláty, jíst bez příloh..) a né pro děcko ve školce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kallkapa ale výmluvy má na to téměř každý co
a nechte toho, já mám 68 při 161cm a teda ani nemluvím kolik jsem za poslední rok zhubla
a jsem ráda za tento výsledek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit