Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@berusenka66 píše:
To jsem já s tím dítkem-podle BMI má syn dokonce obezituale on je docela na pohyb levej,chodíme často ven a až za poslední dobu sleduji,že se začíná zapojovat a leze po prolízkách a tak,ale on je k tomu ještě hrozně opatrnej,takže to je vražedná kombinace k tomu,že i na sporty je levej
ale snažím se ho nutit víc běhat-třeba mu kopnu schválně míč dál aby pro něj musel,nebo mu utíkám a on za mnou běží,prostě aby byl v pohybu.Doma jídlo už vaříme tak,aby to bylo pestré a zároveň zdravé-neříkám že občas neudělám řízek nebo tak něco-ale to máme opravdu jednou za čas-v řádech měsíců
Podle mě není vhodné aby tak malé dítě hublo,to fakt ne,ale aby si třeba drželo stejnou váhu-můj syn má těch 23kg už 1,5roku a o to jde!Jí pestře,zdravě,v rámci možností má pohyb a to stačí,prostě jde na něm vidět,že roste hodně do výšky-má teď 110cm,což na jeho věk je opravdu dost,takže já za nás vidím,že jsme odvedli dobrou práci
V tvém synovi se úplně vidím! Já jsem taky právě byla jako malá moc opatrná a pohyb mi nějak nic neříkal. Hlavně ho do toho pohybu moc nenutit. Musí se to dělat rafinovaně a nenápadně formou hry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě taktéž, já ji usela učit skákat i na trampolíně, proto chápu, že je to tuhý boj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
souhlasím, ale zakladatelka se snaží, hledá tápe, proto se ptá zde, jestli někdo nemá radu a zkušenost, sama píše, že je někde chyba a neví kde, ani já ji v jejím popisu nemůžu objevit, pominu-li marmeládu, máme stejnou doma, teď jsem na ní koukala, má 200kcal ve 100gramech, když já dám Terce na pečivo, na celý rohlík dostane lžičku, to jsou kalorie nula nula prd, vůbec to není o tom, že nesmí marmeládu, vyloučit, nesmí nic jiného než vodu, vyloučit, nesmí kostičku čokolády, vyloučit, takhle se prostě jídelníček pro malé dítě nesestavuje, povede to akorát k tomu, že se dítě naučí poatjí nezřízeně sežrat všechno, k čenmu se dostane.
Ad voda, kéž bys tak měla pravdu, já jsem mrcha a tvrďák, v rámci možností, na vodu jí prostě nenaučím, opravdu ne, ani omylem, abych do ní dostala trochu samotné vody, pijeme to po 5dcl štamprlátkách, jako bojovou hru, dostanu tak doní 10 štamprlátek za den, což je půl litru, hurá, jsem na sebe pyšná, pije džusy, zrovna tak ředěné,od šťavňuju šťávy, kontroluju složení jídla, přesto nemá štíhlounké dítě, a vodu nepije, když nechám vyžíznět, zkusila jsem 3×, skončili jsme skutečně s problímem, kdy byla dehydratovaná a poprvé se vyčůrala po 20-ti hodinách, nenapije se, vody se prostě nenapije, když je nejhůž pocucne, ale fakt pocucne, rady typu pít jen vodu, jsou třeba neaplikovatelné i na nás![]()
jdu hrá sázky a dostihy
![]()
ale ráda počtu názpry na zdravá vyvážená jídla, dochází mi inspirace, co vařit.
To co píšeš je dokonalý.
Dostat do ní půl litru vody formou hry je super výsledek. A ovocné šťávy jsou báječné nic proti nim, ale nekupovat prostě džusy ale dělat je sama. To je nebe a dudy. A že má dítě trošku špíčky to vůbec nevadí. Je to dítě a vytáhne se. Podle mě je dobré srovnání kolektiv. Pokud je dítě postavou nejtlustší a nebo druhé nejtlustší mezi vrstevníky - ve školce, ve třídě, pak by to chtělo víc pohybu, víc zeleniny, ovoce a míň sladkého ( což i kupovaný džus je sladké). Pokud se se svou postavou mezi vrstevníky ztrácí v davu a je to takový průměr tak bych to neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
souhlasím, ale zakladatelka se snaží, hledá tápe, proto se ptá zde, jestli někdo nemá radu a zkušenost, sama píše, že je někde chyba a neví kde, ani já ji v jejím popisu nemůžu objevit, pominu-li marmeládu, máme stejnou doma, teď jsem na ní koukala, má 200kcal ve 100gramech, když já dám Terce na pečivo, na celý rohlík dostane lžičku, to jsou kalorie nula nula prd, vůbec to není o tom, že nesmí marmeládu, vyloučit, nesmí nic jiného než vodu, vyloučit, nesmí kostičku čokolády, vyloučit, takhle se prostě jídelníček pro malé dítě nesestavuje, povede to akorát k tomu, že se dítě naučí poatjí nezřízeně sežrat všechno, k čenmu se dostane.
Ad voda, kéž bys tak měla pravdu, já jsem mrcha a tvrďák, v rámci možností, na vodu jí prostě nenaučím, opravdu ne, ani omylem, abych do ní dostala trochu samotné vody, pijeme to po 5dcl štamprlátkách, jako bojovou hru, dostanu tak doní 10 štamprlátek za den, což je půl litru, hurá, jsem na sebe pyšná, pije džusy, zrovna tak ředěné,od šťavňuju šťávy, kontroluju složení jídla, přesto nemá štíhlounké dítě, a vodu nepije, když nechám vyžíznět, zkusila jsem 3×, skončili jsme skutečně s problímem, kdy byla dehydratovaná a poprvé se vyčůrala po 20-ti hodinách, nenapije se, vody se prostě nenapije, když je nejhůž pocucne, ale fakt pocucne, rady typu pít jen vodu, jsou třeba neaplikovatelné i na nás![]()
jdu hrá sázky a dostihy
![]()
ale ráda počtu názpry na zdravá vyvážená jídla, dochází mi inspirace, co vařit.
já ti napíšu jak máme jídelníček my-napíšu ti co měl dneska můj „obézní“syn na jídlo
snad ti to pomůže.Snídaně-menší chléb s lučinou,posypané jarní cibulkou,černý čaj-ochucený jen trochou citronu-neslazený
Svačina-jablko a s menším bráchou měl nějaké kukuřičné křupky
Oběd-kuřecí vývar se zeleninou a dom.nudlemi,rizoto-dělané s min.tuku-rýže dělaná v remosce,která byla jen štětečkem vymazaná oliv.olejem,kuřecí prsíčka,zelenina,salát z ledového salátu
Svačina-na tu má nachystaný banán a bílý jogurt-když nebude zlobit,dovolíme mu dát si lentilky ![]()
Večeře-v 17hod.bude lilek s kuskusem a když bude mít hlad tak kolem 19hod.dostane polévku bez pečiva.Přes den pije vodu,občas mu to spestřím šťávou,ale minimálně-ale u nás je to o tom,že prostě ví,že základ je voda.
Já tady prostě opravdu největší problém vidím to,že třeba nevidíte problém v marmeládě-ať je to jakákoli,pořád v tom prostě nevidím nic dobrého-to i třeba v rohlíku-to prostě podle mě není snídaně pro děti
to samé sladkosit-my je taky nevylučujeme,dostává je,ale já rozhoduju o tom kdy a jakou dostane a kolik-né on.Prostě místo tatranky mu dám radši tu kvalitní čokošku
neříkám že nesní i něco z toho nezdravého-to právě sní,ale tady jde o to,že už od začátku ho učíme,že jsou lepší věci než tohle-ikdyž smaozřejmě mu to nezdravé chutná i víc,ale dostane to taky,aby mu to nebylo líto,ale dostane to minimálně
třeba za tento týden můžu říct,že měl kinder vajíčko u babičky,ale doma neměl-on nevidí už to,že jé hurá sladkosti najím se jak protržený-ba naopak,bere to jako něco navíc ale nechce to furt
Ale my sme k tomuhle myšlení museli dospět postupem času-taky sme neviděli nic špatného třeba na kostíkách a podobně,ale ono když pak člověk pátrá a hledá informace-a hlavně to chce změnit,tak jde všechno.Neříkám,zakladatelka to bude mít těžší v tom,že už je holce 6 let,ale nic není nemožné!Všechno jde,jen to prostě pevně vzít do svých rukou a nepovolit.Já můžu i za sebe říct,že co jíme líp tak se i já cítím líp-hlavně i moje pleť vypadá líp,udělala jsem dobře né jen pro syna,ale pro celou svou rodinu.Prostě sme změnili stravování celé rodiny,bez toho to nejde-jo přítel si občas dělá hranolky,ale udělá si je třeba v troubě a až když děti spí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
V tvém synovi se úplně vidím! Já jsem taky právě byla jako malá moc opatrná a pohyb mi nějak nic neříkal. Hlavně ho do toho pohybu moc nenutit. Musí se to dělat rafinovaně a nenápadně formou hry.
já si všimla,že ho baví fotbal,takže až uvidím,že zlepšil trochu obratnost tak ho asi necháme zapsat
on je spíš nadanej na zpívání a na hudební nástroje,takže nedělám si iluze,že by byl nějaký vrcholový sportovec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusenka66 píše:
já ti napíšu jak máme jídelníček my-napíšu ti co měl dneska můj „obézní“syn na jídlosnad ti to pomůže.Snídaně-menší chléb s lučinou,posypané jarní cibulkou,černý čaj-ochucený jen trochou citronu-neslazený
Svačina-jablko a s menším bráchou měl nějaké kukuřičné křupky
Oběd-kuřecí vývar se zeleninou a dom.nudlemi,rizoto-dělané s min.tuku-rýže dělaná v remosce,která byla jen štětečkem vymazaná oliv.olejem,kuřecí prsíčka,zelenina,salát z ledového salátu
Svačina-na tu má nachystaný banán a bílý jogurt-když nebude zlobit,dovolíme mu dát si lentilky
Večeře-v 17hod.bude lilek s kuskusem a když bude mít hlad tak kolem 19hod.dostane polévku bez pečiva.Přes den pije vodu,občas mu to spestřím šťávou,ale minimálně-ale u nás je to o tom,že prostě ví,že základ je voda.Já tady prostě opravdu největší problém vidím to,že třeba nevidíte problém v marmeládě-ať je to jakákoli,pořád v tom prostě nevidím nic dobrého-to i třeba v rohlíku-to prostě podle mě není snídaně pro dětito samé sladkosit-my je taky nevylučujeme,dostává je,ale já rozhoduju o tom kdy a jakou dostane a kolik-né on.Prostě místo tatranky mu dám radši tu kvalitní čokošku
neříkám že nesní i něco z toho nezdravého-to právě sní,ale tady jde o to,že už od začátku ho učíme,že jsou lepší věci než tohle-ikdyž smaozřejmě mu to nezdravé chutná i víc,ale dostane to taky,aby mu to nebylo líto,ale dostane to minimálně
třeba za tento týden můžu říct,že měl kinder vajíčko u babičky,ale doma neměl-on nevidí už to,že jé hurá sladkosti najím se jak protržený-ba naopak,bere to jako něco navíc ale nechce to furt
Ale my sme k tomuhle myšlení museli dospět postupem času-taky sme neviděli nic špatného třeba na kostíkách a podobně,ale ono když pak člověk pátrá a hledá informace-a hlavně to chce změnit,tak jde všechno.Neříkám,zakladatelka to bude mít těžší v tom,že už je holce 6 let,ale nic není nemožné!Všechno jde,jen to prostě pevně vzít do svých rukou a nepovolit.Já můžu i za sebe říct,že co jíme líp tak se i já cítím líp-hlavně i moje pleť vypadá líp,udělala jsem dobře né jen pro syna,ale pro celou svou rodinu.Prostě sme změnili stravování celé rodiny,bez toho to nejde-jo přítel si občas dělá hranolky,ale udělá si je třeba v troubě a až když děti spí
Berusenka66 ti napsala jídelníček skvěle, až teda na tu odpolední svačinu to bych nechala buď jogurt nebo banán, oboje ne.
Mám syna diabetika 1 typu, tzn.plnně na inzulinu, počítáme sacharidy neustále. Sice anonymní vypisuješ, že vaříš zdravě, to je ok, ale nevidím napsané jak je příloha velká. Pro představu syn má 6let měří 127cm a váží 25kg. Vypočítané sacharidy na jeho věk- snídaně max. 1 plátek chleba, nebo 1 rohlík a k tomu třeba půl jablka. Svačina 1 banán nebo 1 jablko, pokud nechce ovoce tak 2 křehké plátky, oběd - pokud má brambory tak zhruba 3 kousky průměrné velikosti, rýže 3 lžíce, těstoviny taky malá porce, svačinka opět něco malého jako dopoledne a večeře opět třeba 1 kus pečiva, bílý jogurt, pokud je slazený, třeba ta zmiňovaná tvarohová activie tak pečiva jen kousek.
Ke každému jídlu zeleninu, syn než onemocněl sice zeleninu jedl, ale ne tolik co teď, dcera si zvykne také.
Jinak si myslím, že má dcera nadváhu vyloženě z nepravidelnosti v jídle, rozhodně se poraď s lékařem, ale na začátek ti řekne to stejné, hlavně pravidelnost.
A na pití fakt vodu, dobrovolně ti dcera na žízeň neumře, neboj.
Jinak pokud má malé porce tak jí fakt strašně málo, to můj syn, který je pod velkou kontrolou co se jídla týká sní asi mnohem víc.
Držím palce ať se daří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
@Kallkapa Já myslela že je dítěti šest let. Mně se to běhání ráno zdá taky drsné ale jak říkám, kamarádka to tak dělala a její děti znám taky. Je jim teď 19 a 25 let. Nikdy neměly ptoblém s váhou ani se sportem. Tak myslím že na tom něco bude.
Lynette, to věřím, ale určitě to byla sportovně založená rodina, která asi zřejmě nebydlela např. na sídlišti..(možná bydlela). Ale pokud to děti nemají vžité od mala, či to nedělají za účelem dosažení kondičky a podávání lepších sportovních výkonů je to k ničemu. Těžko se zakladatelka, jestli to nepraktikuje běžně a není jí to vlastní, teďka sbalí a začne každé ráno s dcerou běhat.. pokud na to nejsou zvyklé, vydrží jim to max. 14 dní, a co potom? Já teda sportovala od mala, a běhat ráno jsem chodila jen o víkendech, jinak jsme měli některou hodinu trénigovou a některou hodinu kondičku (čili někdy se hraje, někdy se maká jinak..). Určitě by mě nikdo nedonutil vstávat před školou o hodinu až dvě dříve abych si šla zaběhat.. Chce to vymyslet aktivitu, která jí bude bavit, a kterou nebude chápat jako nutné zlo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@byron píše:
kde tu váhu můžu sehnat???
No já ji mám ze severního pólu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@careynka píše:
Tak já pri stejnych proporcich vypadám jak chrt
No vidíš a to je právě to.. váha a výška neurčuje vůbec nic.. každý má jinak stavěnou kostru, jiné proporce, jiné ukládání tuků jiné všechno.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa píše:
Lynette, to věřím, ale určitě to byla sportovně založená rodina, která asi zřejmě nebydlela např. na sídlišti..(možná bydlela). Ale pokud to děti nemají vžité od mala, či to nedělají za účelem dosažení kondičky a podávání lepších sportovních výkonů je to k ničemu. Těžko se zakladatelka, jestli to nepraktikuje běžně a není jí to vlastní, teďka sbalí a začne každé ráno s dcerou běhat.. pokud na to nejsou zvyklé, vydrží jim to max. 14 dní, a co potom? Já teda sportovala od mala, a běhat ráno jsem chodila jen o víkendech, jinak jsme měli některou hodinu trénigovou a některou hodinu kondičku (čili někdy se hraje, někdy se maká jinak..). Určitě by mě nikdo nedonutil vstávat před školou o hodinu až dvě dříve abych si šla zaběhat.. Chce to vymyslet aktivitu, která jí bude bavit, a kterou nebude chápat jako nutné zlo..
NO proto jsem to běhání vymyslela jako hru to by jí podle mě bavilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
koukám na odkaz vah a teda já si myslím, že taková váha v této cenové kategorii to kvalitně nemůže změřit a i toto probírali v sama doma jak nepřesné ty levné přístroje jsou.. já toto mám doma taky a nakonec to vůbec nepoužívám a nechávám se měřit přístrojem pořádným
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AngelinaBalerina píše:
koukám na odkaz vah a teda já si myslím, že taková váha v této cenové kategorii to kvalitně nemůže změřit a i toto probírali v sama doma jak nepřesné ty levné přístroje jsou.. já toto mám doma taky a nakonec to vůbec nepoužívám a nechávám se měřit přístrojem pořádným
Já dala první odkaz, který vyjel, mám váhu, která mi háže stejná čísla jako obří váha v lékárně, určitě jsou tam nějaké nepřesnosti, ale určitě né v řádech několika kil- např. u těch kostí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@byron píše:
@Kallkapa no mě spíš zajímalo, kde je taková váha ,,veřejná,, ?
Veřejná je ve většině lékáren, a potom taky v některých nemocnicích (na chodbách na mince) a u dietologů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit