Nadváha u šestileté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terinka4444 Ano, moje pětileté dítě snídá cottage se zeleninou, pije vodu a k večeři má maso se zeleninou. Nevidím na tom naprosto nic špatného. ![]()
Pokud má dítě problém s nadváhou, tak s tím bude muset zakladatelka něco dělat i za cenu toho, že ty brambory, omáčky a řízky prostě vysadí. Některé děti i dospěláci mohou jíst vše a vždy a někdo se prostě musí celý život omezovat, jinak by byl jak buřť, na tom naní nic zvláštního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No některé rady tady, maminka se snaží, řeší, není jí to lhostejné, a dostane se tady rad, jako že slečna se bude muset naučit jíst..... no to jsou tedy vážně v reálu aplikovatelné rady na malé dítě, musí pít vodu, džusy jsou hnůj, to dítě to pije hodně ředěné, ve všech doporučeních pro dietní starvování dětí je uvedeno, že pokud nepije vodu a je to právě proto, že drtivá většina dětí vodu nepije a předpokládá se, že to dítě to musí držet dlouhodobě, proto se to řeší tak, aby to pro malé dítě bylo přijatelné a zvládnutelné, se uvádí, že nejvodnější jsou ředěné džusy.
Nebo rady typu, že to dítě musí jíst menší porce, pětileťák přeci nemůže být šizen na množství jídla, zvláště pokud netrpí obezitou, jako ta malá podle míry netrpí. Většina těch rad tady, je rada upravená z dietního stravování dospělých, absolutně naplikovatelné na malé dítě.
Ta malá má ekzem, tudíž rady typu očechy a med místo sladkého, které opakovaně zakladatelka psala, že jí minimálně, jsou mimo, neb jsou to silné alergeny.
Jediná rozumná rada je, vyhledat odborníka na DĚTSKÉ stravování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa Já myslela že je dítěti šest let. Mně se to běhání ráno zdá taky drsné ale jak říkám, kamarádka to tak dělala a její děti znám taky. Je jim teď 19 a 25 let. Nikdy neměly ptoblém s váhou ani se sportem. Tak myslím že na tom něco bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já koukám, co jste vypíchly ty omáčky, ta omáčka je mléko a rozpuštěný sýr, ta malá má málo bílkovin, tohle je velmi vhodná forma bílkovin, a sacharidy MUSÍ být přítomny v každém jídle.
Jinak před tebou smekám, že ti dítě takhle jí, takové dítě já v podstatě neznám.@Loll píše:
@terinka4444 Ano, moje pětileté dítě snídá cottage se zeleninou, pije vodu a k večeři má maso se zeleninou. Nevidím na tom naprosto nic špatného.Pokud má dítě problém s nadváhou, tak s tím bude muset zakladatelka něco dělat i za cenu toho, že ty brambory, omáčky a řízky prostě vysadí. Některé děti i dospěláci mohou jíst vše a vždy a někdo se prostě musí celý život omezovat, jinak by byl jak buřť, na tom naní nic zvláštního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
já koukám, co jste vypíchly ty omáčky, ta omáčka je mléko a rozpuštěný sýr, ta malá má málo bílkovin, tohle je velmi vhodná forma bílkovin, a sacharidy MUSÍ být přítomny v každém jídle.Jinak před tebou smekám, že ti dítě takhle jí, takové dítě já v podstatě neznám.
Terinko,
tak ale někde chyba je, ne? Podle toho, co zakladatelka psala, tak je chyba v množství a složení jejich večeří, z ničeho jinýho by jí nadváha nevznikla, pokud sladké nejí a džusy pije ředěné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Loll Naprosto s tebou souhlasím. Jen si myslím, že důvod proč někdo může jíst co chce a neztloustne a jiný si dá jednou dort a hned semu to uloží je otázka svalového tonusu. Pokud totiž člověk má nějaké svalstvo, tak ty svaly samy o sobě spalují takže pak není lehké přibrat. Naopak pokud někdo nemá rád sport a nejradši dřepí na zadku třeba jako já, tak pak je jasný že když si dovolí něco kalorického hned se to projeví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
@Kallkapa Já myslela že je dítěti šest let. Mně se to běhání ráno zdá taky drsné ale jak říkám, kamarádka to tak dělala a její děti znám taky. Je jim teď 19 a 25 let. Nikdy neměly ptoblém s váhou ani se sportem. Tak myslím že na tom něco bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
@AngelinaBalerina Není kilo jako kilo. Kilo vody, kilo tuku, kilo svalů. Já třeba při váze 60 kg na 165 cm vypadám tlustě. Mám lehké kosti, žádné svaly, vodu nezadržuju a všechno je to tuk.
no tak jsme na tom úplně stejně. váhou, mírou, poměrem tuků a svalů…jak to popisuješ. Vůbec mi to nejde dolů a do léta musím
- Citovat
- Upravit
@Kallkapa píše:
Heh, tak při váze 60 kg vypadám tlustě i já při 174Řeči o lehkých a těžkých kostech taky miluju, vždycky když s tím někdo začne dotlačím ho na váhu, která měří vodu, tuky kosti.. to pak lidi koukaj, že maj cca všichni kosti téměř stejně těžké
kde tu váhu můžu sehnat???
- Citovat
- Upravit
Není bílkovina jako bílkovina a není sacharid jako sacharid. Mléko i sýr obsahují zbytečně moc tuku. Bílkoviny jsou přitom i v mase a ve vajíčku a to už je dietní. Sacharid je bílý cukr ale po něm se tloustne. Sacharid je ale taky v každém ovoci ale to fruktosa jejíž stavba je taková, že se nedokáže ukládat ale hned se spaluje. Po ovoci se prostě netloustne a můžete ho sníst kolik chcete. Ale ani se při něm nehubne. Jestliže sním pět melounů a jeden chleba s máslem a přiberu, tak jsem přibrala kvůli tomu chlebu s máslem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Loll píše:
Terinko,
tak ale někde chyba je, ne? Podle toho, co zakladatelka psala, tak je chyba v množství a složení jejich večeří, z ničeho jinýho by jí nadváha nevznikla, pokud sladké nejí a džusy pije ředěné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Lyn, to běhání je skvělé, to dítě chodí do školky, psala, že jí bude šest, takže je jí 5 a podle toho, co jsem četla, se snaží jí pohybu zařadit dostatečně, nefláká to, snaží se. Šetla jsem tu diskuzi, naše malá je stejný bojkotér jídla a celé mé snahy o vedené ke zdravé stravě, než se napí vody, snad raději umře, čtu rady, informace, snažím se v rámci toho, co jí, dělat vyvážený jídelníček, ale já být v zoufalé situaci a poprosit tady o radu co s malou a pak číst ty reakce tady, už sem nepáchnu a jdu si hodit mašli. Slečna si bude muset zvyknout…takhle psát o dítěti, které se v podstatě niším neprovinilo a dělá to, co drtivá většina…![]()
Terinko,
já chápu i tohle, ale na druhou stranu, co třeba konkrétně ty bys tu chtěla slyšet za radu? Za děti zodpovídají rodiče a to, jaké bude mít dítě stravovací návyky, které se s nima potáhnou CELÝ ŽIVOT, to záleží jen a jen na rodičích, vše ostatní jsou výmluvy. V pěti/šesti letech ale ze dne na den dítě nepředěláš. Pokud bylo doteď zvyklé na omáčky, sladkosti, džusy, rohlíky marmáládama a paštikama, tak je jasný, že ti nezačne jíst s chutí zeleninu a pít vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa píše:
Heh, tak při váze 60 kg vypadám tlustě i já při 174Řeči o lehkých a těžkých kostech taky miluju, vždycky když s tím někdo začne dotlačím ho na váhu, která měří vodu, tuky kosti.. to pak lidi koukaj, že maj cca všichni kosti téměř stejně těžké
Tak já pri stejnych proporcich vypadám jak chrt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
Není bílkovina jako bílkovina a není sacharid jako sacharid. Mléko i sýr obsahují zbytečně moc tuku. Bílkoviny jsou přitom i v mase a ve vajíčku a to už je dietní. Sacharid je bílý cukr ale po něm se tloustne. Sacharid je ale taky v každém ovoci ale to fruktosa jejíž stavba je taková, že se nedokáže ukládat ale hned se spaluje. Po ovoci se prostě netloustne a můžete ho sníst kolik chcete. Ale ani se při něm nehubne. Jestliže sním pět melounů a jeden chleba s máslem a přiberu, tak jsem přibrala kvůli tomu chlebu s máslem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám k večeři tvrdý sýr a talíř zeleniny… Pijou vodu, ráno dělám čaj s cukrem… Občas povolím vodu se štávou, málo štávy, dělám ji raději já
- Citovat
- Upravit