Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A není to náhodou tak, že tím, že neuvedla otce si dveře k nějakým dávkám zavřela? Mě by tedy nějaká taková existence za bonzovani nestála.
@sediza Mě nepřijde normální zlej charakter a bonzáctví..Nezlob se na mě, ale každej ať se stará o sebe!
No nemyslím, že bychom to schvalovali, ale nejsme bonzáci. To je trochu rozdíl. Ty anonymní hrdinko.
Blizka znama, aha, proto ji chcete nabonzovat?
Kdyby se radsi kazdy staral sam o sebe a nes*al se do jinych 🙏🏼 🙏🏼 🙏🏼
Fuj zenska, zamyslete se.
@sediza píše:
To je síla, kolik lidí tady schvaluje práci na černo a přijde jim to normální.
Neschvaluju. Ale k čemu těm dětem bude, až mu na to přijdou? Já bych se do toho prostě nemontovala a s takovou známou se nevídala.
Příspěvek upraven 14.12.20 v 12:44
Tak tebe bych chtěla za blízkou známou. Děti jsou sitotci, takže mají narok na sirotčí důchod. Na to nový partner nemá vliv. Sociální davky v dnešní době pobírá kde kdo, stejně tak práce na černo. U nás v rodině taky a taky to není zrovna čisté. Ale v životě by mě nenapadlo někoho takhle udávat a trávit tím svůj volný čas
. Nějak nepředpokládám, že tvoje známá bydlí ve velkém domě s luxusním vybavením, létá si na exotické dovolené a má chalupu ve Špindlu.
Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno. Svoji závist si udavačstvím na blízkého člověka neuhasíš ![]()
@masima Na co potřebuješ vědět moje jméno? K čemu?
Božínku..
Já chápu, že tě štve to, že někdo takhle parazituje (teď nemyslím sirotčí důchod pro deti po manželovi), ale i to samotné nahlašování mi přijde přes čáru. Já sama se snažím žít život tak ať se za nic nemusím stydět a četně a také mám ve svém okolí napr policistu, který se svými kolegy upekl pojistný podvod a koleno, které si zranil na fotbale hlásili jako pracovní úraz, nebo v době zákazu styku dělali mecheche. Ale hlásit to nebudu, tento člověk pro mne ztratil morální kredit a omezují s ními styky, ale sama ze sebe bych dobrý pocit při nahlášení neměla. Pokud bych byla tázana napr u soudu samozřejmě řeknu pravdu, ale proaktivně jednat nebudu. To bych činila v případě vážných skutků
@fíkofka Pěkně napsáno! Opravdu síla tahle osoba, smutný..Doufám že nikoho neudá, už teď je mi líto dětí…
Upřímně? Bylo by mi to tak trochu jedno.
Sirotčí důchod a přídavky jsou snad naprosto v pořádku.
A to, že do RL dětí nenahlásila otce, na to má svatosvaté právo
(naopak, u některých dávek jsou matky tlačeny do zapsání otců do RL, kvůli alimentům, dávky nemusí být přiznány, dále je sama proti sobě i co se týče případných dalších sirotčích důchodů, prostě vše má své pro a proti). Do některých dávek se nehlásí (nebo donedávna nehlásil) přítel, takže to bylo legální také.
Jediné, co není zrovna košer, je to, že pán dělá načerno. Ale to je taky hlavně jeho průšvih - on nebude mít na důchod, on nemá nárok na dovolenou, nemocenskou, OČR atd atd.
Zajímalo by mě, kolik ta ženská opravdu bere, jestli to vůbec víš. Ono to totiž nakonec může být tak, že to zase taková halda peněz nebude (a na valnou většinu z nich nárok má. Ono to zase není tak docela jednoduchý ten stát na dávkách odrbávat)
@Anonymní píše:
@masima Na co potřebuješ vědět moje jméno? K čemu?Božínku..
Nesplňuješ podmínky anonymu, božínku.
@Anonymní píše:
@sediza Mě nepřijde normální zlej charakter a bonzáctví..Nezlob se na mě, ale každej ať se stará o sebe!
Takže až ti někdo vykrade byt, tak taky nebudeš řešit, protože je to hnusné bonzáctví?
@sediza To neni o tom, jestli to clovek schvaluje nebo neschvaluje.
At kazdy jedna podle sveho svedomi.
Prece nebudu chodit a nahlasovat vsechny o kterych vim, ze pracuji bez smlouvy.
Jen tak pro upresneni: spoustu maminek si chodi privydelavat do restauraci pres menicka jako obsluha, aby vubec nejakou korunu mely. Myslite, ze maji smlouvu? Neblaznete.
Ale je mi to jedno, netvrdim, ze s tim souhlasim, ale rozhodne by me nenapadlo se do toho plest a na nekoho bonzovat.
Nejspis se dotycna snazi vselijak zabezpecit rodinu a pokud partner dela nekde na stavbe, tak jsou radi, ze vubec donese domu nejaky penize.
Kor v tehle dobe.