Nahlásit to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
508
14.12.20 12:43
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych upozornit že mi nejde o vaše názory na danou situaci, spíš názory nebo zkušenosti jestli s tim na úřadě něco opravdu udělali. Mám blízkou známou, která má pět děti, dvě starší měla se svým manželém který nečekaně zemřel, další tři děti má se svým přítelem kterého ale v rl ani jednou neuvedla. Bere sirotčí důchody, sociální dávky, přídavky, chodí na nějakou organizaci kde jí ještě dávají jídlo a občas i oblečení pro děti. Její přítel pracuje na černo a do toho taky pobírá sociální dávky. Nejde mi o nějakou závist, ale o spravedlnost. Chci se zeptat, když to všechno nahlásim změní se něco? Nechci, zbytečně běhat po úřadech.

Legislativa říká „nahlásit“, protože je to zneužívání sociálního systému a neplacení daní.
Zároveň je zde ale rčení: „kdo jsi bez viny, hoď první kamenem“.

Takže si to srovnej v hlavě sama a rozhodni se tak, aby ses za svoje rozhodnutí nemusela nikdy v budoucnu stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
14.12.20 12:43
@Jolka86 píše:
Oni na to doplatí sami, nechce přijít o sirotčí důchod. Až se jí něco stane, půjdou do děckého domova, když nemají otce RL.

Co to placas? Sirotci duchod pobiraji jen ty dve starsi deti. Ty tri mladsi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
14.12.20 12:44

@j.a.n.i1 Byt nemám, mám dům a venku kamery. Trochu nesmysl, cos napsala jako příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
14.12.20 12:45
@Anonymní píše:
@masima Na co potřebuješ vědět moje jméno? K čemu? :roll: Božínku..

Kde jsem prosím psala, že potřebuji vědět tvoje jméno? Můžeš prosím citovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
14.12.20 12:47

Byt tebou se nepletu do cizich veci. Neni to tvoje vec, zij a nech zit. Ps: prijde mi to od tebe nepekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.12.20 12:47

Já neschvaluji práci na černo, ale bonzovat bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
14.12.20 12:48

@masima No,že se vůbec zmiňuješ, že jsem anonymní hrdinka..Vždyť je to jedno. Já napsala svůj jen svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.12.20 12:49

Já bych to nikam hlásit nešla, věřím, že na každou s.vini se vaří voda. Na zaměstnavatele, co má lidi načerno, na lidi pracující načerno, ale hlavně- na bonzáky a závistivce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.12.20 12:50
@Anonymní píše:
@masima No,že se vůbec zmiňuješ, že jsem anonymní hrdinka..Vždyť je to jedno. Já napsala svůj jen svůj názor.

Přečti si pravidla pro užití anonymu. Ty je nesplňuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.12.20 12:51
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych upozornit že mi nejde o vaše názory na danou situaci, spíš názory nebo zkušenosti jestli s tim na úřadě něco opravdu udělali. Mám blízkou známou, která má pět děti, dvě starší měla se svým manželém který nečekaně zemřel, další tři děti má se svým přítelem kterého ale v rl ani jednou neuvedla. Bere sirotčí důchody, sociální dávky, přídavky, chodí na nějakou organizaci kde jí ještě dávají jídlo a občas i oblečení pro děti. Její přítel pracuje na černo a do toho taky pobírá sociální dávky. Nejde mi o nějakou závist, ale o spravedlnost. Chci se zeptat, když to všechno nahlásim změní se něco? Nechci, zbytečně běhat po úřadech.

Bonzovat se nemá, ale hlásit se to musí? Upřímně? Nech je žít, oni na to dojedou, pokud se tak má stát.. Osobně bych to neudělala kvůli těm dětem, ty za matku vyzirku nemůžou :think: pokud se s ní něco stane, děcka skončí v domově.. Pokud chceš řešit chlapa a jeho práci na černo, tak na up

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
14.12.20 12:52
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Tohle je snad neco jinýho :roll:

A v čem je to něco jinýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
14.12.20 12:54

Edit

Příspěvek upraven 30.12.20 v 07:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.20 12:55

@j.a.n.i1 V ničem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4126
14.12.20 12:56

Mě akorát udivuje kolika lidem to přijde normální a ani se nad tím nepozastaví 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
14.12.20 12:56

@Russet Tobě se vždycky směju, jak se do všeho montuješ a na všechno máš svůj názor :mrgreen: Já vím o tom anonymu, nepotřebuju tvoje rady :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová