Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych upozornit že mi nejde o vaše názory na danou situaci, spíš názory nebo zkušenosti jestli s tim na úřadě něco opravdu udělali. Mám blízkou známou, která má pět děti, dvě starší měla se svým manželém který nečekaně zemřel, další tři děti má se svým přítelem kterého ale v rl ani jednou neuvedla. Bere sirotčí důchody, sociální dávky, přídavky, chodí na nějakou organizaci kde jí ještě dávají jídlo a občas i oblečení pro děti. Její přítel pracuje na černo a do toho taky pobírá sociální dávky. Nejde mi o nějakou závist, ale o spravedlnost. Chci se zeptat, když to všechno nahlásim změní se něco? Nechci, zbytečně běhat po úřadech.
Legislativa říká „nahlásit“, protože je to zneužívání sociálního systému a neplacení daní.
Zároveň je zde ale rčení: „kdo jsi bez viny, hoď první kamenem“.
Takže si to srovnej v hlavě sama a rozhodni se tak, aby ses za svoje rozhodnutí nemusela nikdy v budoucnu stydět.
@Jolka86 píše:
Oni na to doplatí sami, nechce přijít o sirotčí důchod. Až se jí něco stane, půjdou do děckého domova, když nemají otce RL.
Co to placas? Sirotci duchod pobiraji jen ty dve starsi deti. Ty tri mladsi ne.
@j.a.n.i1 Byt nemám, mám dům a venku kamery. Trochu nesmysl, cos napsala jako příklad.
@Anonymní píše:
@masima Na co potřebuješ vědět moje jméno? K čemu?Božínku..
Kde jsem prosím psala, že potřebuji vědět tvoje jméno? Můžeš prosím citovat?
Byt tebou se nepletu do cizich veci. Neni to tvoje vec, zij a nech zit. Ps: prijde mi to od tebe nepekne.
@masima No,že se vůbec zmiňuješ, že jsem anonymní hrdinka..Vždyť je to jedno. Já napsala svůj jen svůj názor.
Já bych to nikam hlásit nešla, věřím, že na každou s.vini se vaří voda. Na zaměstnavatele, co má lidi načerno, na lidi pracující načerno, ale hlavně- na bonzáky a závistivce ![]()
@Anonymní píše:
@masima No,že se vůbec zmiňuješ, že jsem anonymní hrdinka..Vždyť je to jedno. Já napsala svůj jen svůj názor.
Přečti si pravidla pro užití anonymu. Ty je nesplňuješ.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych upozornit že mi nejde o vaše názory na danou situaci, spíš názory nebo zkušenosti jestli s tim na úřadě něco opravdu udělali. Mám blízkou známou, která má pět děti, dvě starší měla se svým manželém který nečekaně zemřel, další tři děti má se svým přítelem kterého ale v rl ani jednou neuvedla. Bere sirotčí důchody, sociální dávky, přídavky, chodí na nějakou organizaci kde jí ještě dávají jídlo a občas i oblečení pro děti. Její přítel pracuje na černo a do toho taky pobírá sociální dávky. Nejde mi o nějakou závist, ale o spravedlnost. Chci se zeptat, když to všechno nahlásim změní se něco? Nechci, zbytečně běhat po úřadech.
Bonzovat se nemá, ale hlásit se to musí? Upřímně? Nech je žít, oni na to dojedou, pokud se tak má stát.. Osobně bych to neudělala kvůli těm dětem, ty za matku vyzirku nemůžou
pokud se s ní něco stane, děcka skončí v domově.. Pokud chceš řešit chlapa a jeho práci na černo, tak na up
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Tohle je snad neco jinýho
A v čem je to něco jinýho?
Mě akorát udivuje kolika lidem to přijde normální a ani se nad tím nepozastaví ![]()
@Russet Tobě se vždycky směju, jak se do všeho montuješ a na všechno máš svůj názor
Já vím o tom anonymu, nepotřebuju tvoje rady ![]()