Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BeachPlease píše:
Ale jo, bere sociální dávky, na které by v takové výši nedosáhla, kdyby do příjmu rodiny byl započítaný příjem přítele.
Kdoví, jestli ho hlásila. A jak donutit cizícho chlapa, aby si našel normální práci a živil jejích 5 dětí? Celé je to prostě špatně, stát by si měl kontrolovat, kam jeho dávky jdou a jako jsou utráceny. Ne aby musela být veřejmá milice udavačů, co je budou hlásit. Protože kradou.
Taky mam kamaradku… no spis znamou, ktera neprenese pres srdce, ze by se nekdo mel mit lepe. Zavidi i takove blbosti, jako ze nekdo ma lepsi hlidani na deti, nez ona. Hodne ale jde o penize… ja tohle moc neresim, netusim, co ji mam odpovedte na to, kdyz mi vypravi, ze jeji svagrova je vychcana jako dira do snehu, ze si tuhle koupili nejake lepsi auto a ze neni divu, ze na to maji, kdyz pobira nejake davky, na ktere teoreticky nema narok. Uz si nevzpominam, co to presne bylo za davky, ale nebylo to nic, ze by me to zvedlo z zidle. Proste si prilepsuji tim, ze nepriznaji uplne vsechno pred uradem.
Ja osobne bych to nedelala, nicmene tohle me nechava klidnou. Nechapu, co resi? No kamaradka se rozohnila, ze prej ona posloucha ty reci se skripenim zubu, ona a manzel se snazi, poctive samozrejme a svagrova tahle podvadi a ma se financne lepe diky tomu.
Jeste jednou, no a? Jako chapu, ze svagrova kona protizakonne. A tobe to vadi proc? Ja ti povim proc, protoze proste se ma financne lepe a tobe to VADIIIIII. Silene ti to vadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. A moralne se citis na koni, protoze ty to nedelas, tudiz jses jako ze lepsi osoba (sice jses bonzak a sprosta zavistivka, ale neva!), ale ono to je vsem jedno, se*re na to bilej tesak a ta krava svagrova se ma leeeeeeepe a to tak nebude, to NEEEEE, to tak nenechame. Hop ji nahlasit uradum, at ji pristrihnou kridelka, zabavi to nove auto, mozna i nejake problemy s policii. A ty budes ta moralni kralovna, ktera tre bidu s nouzi, ale svagrove jsi vytrela zrak. Tak sup, na co cekas.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych upozornit že mi nejde o vaše názory na danou situaci, spíš názory nebo zkušenosti jestli s tim na úřadě něco opravdu udělali. Mám blízkou známou, která má pět děti, dvě starší měla se svým manželém který nečekaně zemřel, další tři děti má se svým přítelem kterého ale v rl ani jednou neuvedla. Bere sirotčí důchody, sociální dávky, přídavky, chodí na nějakou organizaci kde jí ještě dávají jídlo a občas i oblečení pro děti. Její přítel pracuje na černo a do toho taky pobírá sociální dávky. Nejde mi o nějakou závist, ale o spravedlnost. Chci se zeptat, když to všechno nahlásim změní se něco? Nechci, zbytečně běhat po úřadech.
Starej se o svý a nech je na pokoji.
@lilith1 píše:
Asi tak..souhlas, ale protože jsem srab tak ve finále si to alibisticky vytěsním, že ze zásady nepráskám nikoho..
Ale ono se to dá udělat vtipně a ještě se u toho zasměješ. Zjistíš si jméno vedoucí odboru na pracáku a pak se jen před dotyčnou zmíníš, že se na ně vyptávala a že asi chystají na přítelíčka kontrolu. A že pokud mu prokážou práci a ještě pobírání dávek a nejenže je budou muset vracet, ale nejspíš si to i odsedí. Taky se k tomu stačí zmínit, že kdyby pracoval ofiko, tak sleva na dani na tři děcka bude nejspíš větší než sociální dávky, co na sebe bere. Já se navíc s tou vedoucí opravdu znám, takže když mě někdo v tomhle fakt naštve, tak se jí klidně zmíním. Hele, beru občasnej nezdaněnej přívýdělek, když je zle, ale programový okrádání nesnáším.
@unuděná píše:
@warita Jak jsi přišla na to, že je to švagrová?
kamaradka rekla, ze to je svagrova. Mluvim o te kamaradce, ale stejne dobre muzu mluvit o zakladatelce. Je to jednom nemyslis? Jadro problemu je to stejne.
@Nicole 1234 píše:
Souhlas. Nikdo ji nenutil.
Já bych ji taky nahlásit nesla. Nemám na to povahu, ale minimálně mě to zvedá že židle.
Víš, kolik takových je? To už by sis v klidu neposeděla
Hrozný je, že to prochází. A ve velkém. Nepochopím.
@Anonymní píše:
@Deneriss Ano,peníze mi nedělají šťastnější život, to máš pravdu. Není to všechno, ale bez nich to nejde. Proč případ??Podívej se hlavně na sebe. Přečti si celou diskuzi ano? Pak tady moralizuj..Ty nemáš ráda socky, jenže ne každej má to štěstí víš, ale to ty asi nepochopíš. Já třeba pomáhám s manželem hodně a to mě dělá šťastnou.
ještě jen tak btw, tady píšeš jak každý neměl to štěstí a že se nenecháš urážet, ale tu urážku si brala, že ti někdo napsal, že stojíš fontu na dávky..tak prosím tě nese* si do huby ano
na jednu stranu ti to příjde jako urážka, když je někdo chudý, ale mi budeš psát, že moralizuju, když napíšu, že nemám ráda socky
ty jsi vtipná bože mů..
@admin odtajni nám tady tu bytost, to jsou strašný žvásty co tu mele ![]()
@Deneriss Přečti si ještě jednou po sobě co jsi napsala. Nemá to hlavu, ani patu. Nebudu Ti nic vysvětlovat..Nemám na to čas. A asi ti hodně leží v žaludku lidi, který se mají dobře. Ty jsi závistivka, nic jinýho. Moje přezdívka je Vanda
K čemu ti to je? Potřebuješ nějak pomoct? ![]()
@Anonymní píše:
@Deneriss Přečti si ještě jednou po sobě co jsi napsala. Nemá to hlavu, ani patu. Nebudu Ti nic vysvětlovat..Nemám na to čas. A asi ti hodně leží v žaludku lidi, který se mají dobře. Ty jsi závistivka, nic jinýho. Moje přezdívka je VandaK čemu ti to je? Potřebuješ nějak pomoct?
jooo to víš že jo, závidím ti ty anonyme jak se máýš dobře a my ostatní ti nesaháme ani po kotníky
uživej si svůj blahobyt ty samarytánko.
@Deneriss No vidíš, co ty máš za nesmysli v tý svoji kebulce:-(Já přece neřekla ani slovo o tom, že mi někdo nesahá ani po kotníky. Ty jsi tak závistivá, že máš v hlavě jen tohle..Napsala jsem hlavně to, že s manželem hodně pomáháme, což tebe asi žere
Mě se jen nelíbilo jak to bylo napsaný,(jakym stylem)Ty dávky fronta atd. Takže jsem se bránila, ale tobě to vysvětlit nejde ![]()
@BeachPlease píše:
Ale jo, bere sociální dávky, na které by v takové výši nedosáhla, kdyby do příjmu rodiny byl započítaný příjem přítele.
u spousty dávek příjem přítele vůbec nemusí hlásit. To není okrádání, to je využívání děravých zákonů.
Sice je to obojí neetické, ale není to nezákonné ![]()
Ještě donedávna u tebe mohl přítel bydlet i oficiálně, stačilo nemít tam TP a už se sypal příspěvek na bydlení. O „zneužívání“ se vědělo roky, ale změna přišla až letos v létě…
@Anonymní píše:
@Deneriss No vidíš, co ty máš za nesmysli v tý svoji kebulce:-(Já přece neřekla ani slovo o tom, že mi někdo nesahá ani po kotníky. Ty jsi tak závistivá, že máš v hlavě jen tohle..Napsala jsem hlavně to, že s manželem hodně pomáháme, což tebe asi žereMě se jen nelíbilo jak to bylo napsaný,(jakym stylem)Ty dávky fronta atd. Takže jsem se bránila, ale tobě to vysvětlit nejde
co to meleš ty? psala si že se nenecháš urážet a to ti napsala jedna ženská větu, že ty jsi první co stojíš ve frontě na dávky…tak asi jsou pro tebe dávky urážka
a pak tu meleš jak pomáháš a kdo ví co..hele mě se neobhájíš, možná prachy máš, ale máš nas*ráno v hlavě a pochybuju, že ty někde pomáháš, když ti dávky přijdou jako urážka ![]()
a já nemám co závidět, kdybych byla jako ty vypsala bych ti to všechno mám a nemám, ale někomu jako ty opravu nebudu nic vysvětlovat. Takže oukej berme to tak, ž ti stráááášně záááávidím moc moc
![]()
@Deneriss Ty slepicko:)Čti pořádně. Já napsala, že mi vadilo jakym stylem to bylo napsaný. Pro mě dávky urážka neni, ale jde to napsat slušně. A i když na dávkách nejsem nebo bych třeba byla, je mi takových lidí líto. A v havě máš na*ráno hlavně ty a sama si na to nabíháš. Nechápeš pointu, bohužel…A obhajovat se u tebe? Proč pro Boha? Já tě ani neznám, nevím kdo jsi, jak žiješ..Je mi jedno co si o mě myslíš, Ty bláznivá Viktorko.